21 °C Rethymno, GR
17/05/2022

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΜΤ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ -18 -21 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ -16 ΕΤΩΝ ΖΙΟΥ-ΖΙΤΣΟΥ

Ασημένιες και χάλκινες διεθνείς επιτυχίες


Για τρεις ημέρες το Ηράκλειο και η Κρήτη γενικότερα, έζησαν μεγάλες στιγμές με τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ18-Κ21 ετών και του παγκόσμιου πρωταθλήματος Κ16 στο ζίου-ζίτσου, οι οποίες «στεγάστηκαν» με αγάπη και με πολλές προσδοκίες απ’ όλους όσοι συμμετείχαν, όπου στο τέλος μάλιστα δικαιώθηκαν, στο κλειστό «Δύο Αοράκια».
Ήταν ένα τριήμερο όπου πάνω 750 αθλητές-τριες από 35 κράτη της υφηλίου αγωνίστηκαν σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις ταυτόχρονα, επιδεικνύοντας πειθαρχεία και θέληση για διάκριση σ’ ένα αναπτυσσόμενο άθλημα.
Το ευτύχημα ήταν πως, ανάμεσα στις τόσες επιτυχίες είχαμε και πολλές ρεθεμνιώτικες από τους αθλητικούς συλλόγους του νομού. Στο σημερινό μας ρεπορτάζ σας παρουσιάζουμε τις επιτυχίες ενός εκ των πολλών, την ΑΣΜΤ Ρεθύμνου όπου με προπονητή τον Βαγγέλη Συνολάκη έλαβε μέρος με επτά αθλητές και αθλήτριες κατακτώντας δυο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Οι προσπάθειες του Γαγάνη και της Λουλούδη
Αναλυτικά, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην κατηγορία -18 ετών – 81 κιλά, ο Μιχάλης Γαγάνης έδειξε πολύ δυνατός και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Η επιμονή του 17χρονου αθλητή, οι εμπειρίες και οι συμμετοχές του σε όλα τα πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα τα τελευταία τρία χρόνια, απέδωσαν στο Ηράκλειο και πλέον δικαίως συγκαταλέγεται στους κορυφαίους αθλητές της Ελλάδας.
Η ταλαντούχα Παυλίνα Λουλούδη αγωνίστηκε στην κατηγορία -16 ετών -40 κιλά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και κατάφερε να κατακτήσει δυο ασημένια μετάλλια στο αγώνισμα Fighting και στο αγώνισμα Newaza. Η δυο φορές χρυσή πανελλήνια πρωταθλήτρια πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της σε διεθνές επίπεδο και κατάφερε να επιβληθεί κερδίζοντας μια θέση στο βάθρο, απέναντι σε αθλήτριες από την Γερμανία, την Ρωσία, το Καζακστάν και την Ελλάδα.

Ο Χατζηδάκης που δεν «πρόλαβε»…
Υπογραμμίζουμε ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα -16 ετών αγωνίστηκε και ο Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, ο οποίος κατετάγη 4ος με το μετάλλιο να του ξεφεύγει για λίγο… Σε κάθε περίπτωση, ο 15χρονος αθλητής έλαβε πολύ σημαντικές εμπειρίες αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.
Β. Συνολάκης: «Απολαμβάνω και ‘γω με τα παιδιά αυτές τις εμπειρίες»
Ένα πλατύ χαμόγελο είχε στο πρόσωπό του ο προπονητής της Ακαδημίας Ρεθύμνου, ο οποίος ήταν και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Πρωταθλήματος, Βαγγέλης Συνολάκης λίγο μετά την ολοκλήρωση δυο μεγάλων διοργανώσεων: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα αλλά και από την γενική εικόνα των αθλητών του Συλλόγου μας τόσο στο γήπεδο όσο και στην αποστολή. Η κατάκτηση μεταλλίων σε αυτό το επίπεδο δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς το ζίου ζίτσου αναπτύσσεται, ο βαθμός δυσκολίας διαρκώς μεγαλώνει και οι απαιτήσεις αυξάνονται.
Χαίρομαι για τις επιτυχίες των αθλητών μας και απολαμβάνω κι εγώ μαζί τους τις εμπειρίες που αποκομίζουν στις διεθνείς αποστολές, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα.
Εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή συνέχεια, καλή πρόοδο, επιμονή και υπομονή στις προπονήσεις.
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τους προπονητές της Εθνικής Ελλάδος ζίου ζίτσου για την 2η θέση που κατακτήσαμε ως χώρα στον πίνακα μεταλλίων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος».

Σημαντικά στοιχεία από τις δύο διοργανώσεις:
– Στο Πανευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Ελληνική Εθνική Ομάδα Ζίου Ζίτσου έλαβε μέρος με 155 συμμετοχές αθλητών-τριών, 29 Προπονητές και 9 Διεθνείς Διαιτητές.
– Στην τελική κατάταξη του πίνακα μεταλλίων στο European Championship U18 U21 η Ελλάδα κατέκτησε την 5η θέση με 5 χρυσά, 8 ασημένια, 23 χάλκινα μετάλλια.
– Στο World Champions U16 στην τελική κατάταξη του πίνακα μεταλλίων η Ελλάδα κατέκτησε την 2η θέση με 4 χρυσά, 11 ασημένια, 12 χάλκινα μετάλλια.
– Διοργανωτής των αγώνων ήταν η Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου ΕΦΕΟΖΖ υπό την Αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας JJIF και της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας JJEU, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.
– Την Οργανωτική Επιτροπή του Πανευρωπαϊκού και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αποτέλεσαν η γεν. γραμματέας της ΕΦΕΟΖΖ κα Μαρία Χαριτοπούλου και ο υπεύθυνος Διοργανώσεων Περιφέρειας Κρήτης κ. Βαγγέλης Συνολάκης.