21 °C Rethymno, GR
28/09/2021

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Αυξημένο το ενδιαφέρον για εμβολιασμούς στον δήμο Αγίου Βασιλείου

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των πολιτών του δήμου Αγίου Βασιλείου στο κάλεσμα για εμβολιασμό από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Ήδη χθες ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Αγία Γαλήνη, όπου συνολικά εμβολιάστηκαν 36 άτομα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Χαραλαμπάκκης, στην Αγία Γαλήνη προσήλθαν ακόμα 15 άτομα που επιθυμούσαν να εμβολιαστούν αλλά δεν είχαν εγκαίρως δηλώσει συμμετοχή και δεν υπήρχαν εμβόλια. Όπως πρόσθεσε αυτοί θα εμβολιαστούν τις επόμενες μέρες.

Στα Αγκουσελιανά, που θα γίνουν σήμερα εμβολιασμοί, έχουν δηλώσει συμμετοχή 45 άτομα, την Πέμπτη στον Πλακιά οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 100 και στο Σπήλι την Παρασκευή έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής 50 άτομα.

«Από την Αγία Γαλήνη εμβολιάστηκαν 36 άτομα. Δεν έφτασαν τα εμβόλια και μείνανε 15 άτομα χωρίς να εμβολιαστούν. Αυτά τα 15 δεν είχαν δηλώσει ενδιαφέρον από πριν και δεν έφτασαν τα εμβόλια γιατί την προηγούμενη βδομάδα που είχαμε κάνει τον προγραμματισμό για τον αριθμό των εμβολίων δεν είχαν δηλώσει συμμετοχή. Όμως από το Σαββατοκύριακο, που ενημερώσαμε και στις εκκλησίες και οι πρόεδροι και εμείς όλοι από τον δήμο τον κόσμο, έχει υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον και μάλιστα τώρα συνέχεια αυξάνονται οι συμμετοχές. Στα Αγκουσελιανά έχουμε προγραμματίσει για σήμερα 45 εμβολιασμούς, στον Πλακιά τώρα έχουμε ξεπεράσει τις εγγραφές πάνω από 100 άτομα για την Πέμπτη και στο Σπήλι πάλι την Παρασκευή

έχουμε βάλει 50 αλλά πιστεύω και εκεί πέρα θα ξεπεράσουμε τους 100.

Ο κόσμος το έχει αποφασίσει να εμβολιαστεί καθώς ο εμβολιασμός είναι η μοναδική λύση. Η ενημέρωση που κάναμε ήταν πολύ έτσι αποτελεσματική. Εμείς βέβαια συνεχίζουμε να ενημερώνουμε, για να παρακινήσουμε όσους περισσότερους μπορούμε».

Όπως είπε η προσπάθεια από πλευράς δήμου θα συνεχιστεί ώστε να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται με τις κινητές μονάδες. Οι πολίτες μας ανταποκρίνονται και σπεύδουν να εμβολιαστούν. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει το ίδιο το εμβόλιο γιατί οι κινητές μονάδες εμβολιάζουμε με το Pfizer. Στο κέντρο Υγείας Σπηλίου γίνεται εμβολιασμός μόνο με το AstraZeneca και πολλοί δεν το έκαναν.

Όποιος θέλει να εμβολιαστεί καταρχήν επικοινωνεί με τον πρόεδρο της τοπικής του κοινότητας ή στον τομέα πολιτισμού και δημόσιας υγείας του δήμου στο τηλ. 2832340205 μας παίρνει τηλέφωνο».

 

Δήμος Ρεθύμνου

Σε ότι αφορά τον δήμο Ρεθύμνου, ωστόσο, η εικόνα είναι διαφορετική καθώς, όπως ανέφερε η αρμόδια αντιδήμαρχος Άννα Ελευθεριάδου Γκίκα, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από τον δήμο σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων δεν υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση. Η ίδια πάντως προέτρεψε όσους πολίτες επιθυμούν να εμβολιαστούν να επικοινωνούν στο τηλ. 28310 55243.

Εμβολιασμοί θα διενεργηθούν κατά τα χρονικά διαστήματα έως και Τρίτη 20 Ιουλίου (α’ δόση) και από Δευτέρα 26 Ιουλίου έως και 10 Αυγούστου 2021 (β’ δόση).Το εμβόλιο που θα εφαρμοστεί είναι το Pfizer.

Ο δήμος και η κοινωνική του υπηρεσία είναι στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων για διευκρινήσεις και κάθε δυνατή εξυπηρέτηση τους.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο:2831055243.

Οι χώροι που θα φιλοξενήσουν την κινητή μονάδα εμβολιασμού καθώς και οι ημερομηνίες διενέργειας του, έχουν ως εξής:

  • 12 Ιουλίου στο πρώην δημαρχείο Νικηφ. Φωκά, στην τοπική κοινότητα Νικ. Φωκά.
  • 13 Ιουλίου στον χώρο του «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Επισκοπή, στην τοπική κοινότητα Λαππαίων.
  • 14 Ιουλίου στο δημοτικό σχολείο Σταυρωμένου, στην τοπική κοινότητα Αρκαδίου.

 

Δήμος Αμαρίου

Οι εμβολιασμοί από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 15-07-2021 και την Παρασκευή 16-07-2021, στο περιφερειακό ιατρείο του Φουρφουρά για την α’ δόση με το εμβόλιο της Pfizer.

Οι δημότες που επιθυμούν να εμβολιαστούν τις παραπάνω ημερομηνίες, καλούνται να κλείσουν ραντεβού δηλώνοντας τα απαραίτητα προβλεπόμενα στοιχεία στην υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό του δήμου Αμαρίου, κα Δημητράκη Ελένη στο τηλέφωνο 28333 40103 και μέσω mail στο: koinwfelisamarioy@gmail.com

Για τον καλύτερο συντονισμό της διαδικασίας ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής ραντεβού ορίζεται η Παρασκευή 9-07-2021