21 °C Rethymno, GR
26/03/2023

ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ Η ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Αύξηση κατώτατου μισθού, μείωση Φ.Π.Α. επαναφορά του ΕΚΑΣ προτείνει το ΚΙΝ.ΑΛ. για την ανάσχεση της ακρίβειας

Τους δύο πυλώνες πολιτικής, πάνω στους οποίους στηρίζονται οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ για την ανάσχεση της ακρίβειας, παρουσίασε το περασμένο Σάββατο, στο Ρέθυμνο, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος και βουλεύτρια του κόμματος Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στη σκιά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, συνομίλησε με τοπικούς θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς, επιχειρηματίες και πολίτες, άκουσε τις ανάγκες και τις αγωνίες τους, ενώ συνοδευόμενη από κλιμάκιο του τοπικού ΚΙΝ.ΑΛ. μοίρασε φυλλάδια σε μαγαζιά και καφετέριες της πόλης, επικοινωνώντας τις «πράσινες» θέσεις για την αντιμετώπιση του σφοδρού κύματος της ενεργειακής και (νέας) οικονομικής κρίσης.

«Για εμάς, όπως έχει πει και ο πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης, ο αγώνας ο οποίος έχουμε να κάνουμε θα γίνει τόσο μέσα στη Βουλή, αλλά κατά κύριο λόγο έξω από τη Βουλή: Δίπλα στον κόσμο, δίπλα στην κοινωνία. Να ξαναπιάσουμε το νήμα από κάτω. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και αυτό ακριβώς θα κάνουμε» σχολίασε η κα Γιαννακοπούλου.

«Το θέμα της ακρίβειας συμβαίνει κάτω από απρόβλεπτες και πολύ δύσκολες συνθήκες. Έχουμε πόλεμο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την εισβολή του κ. Πούτιν στην Ουκρανία, κάτι που αποτελεί μία απολύτως καταδικαστέα ενέργεια. Καταλύει κάθε έννοια κράτους δικαίου, κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου. Καταλύει την κυριαρχία και την ανεξαρτησία μίας χώρας» παρατήρησε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ.

«Οι ευθύνες της Δύσης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μεγάλες, υπό την έννοια ότι υπήρξε πάρα πολύ καθυστερημένη η αντίδρασή της και κατόπιν εορτής» παραδέχθηκε. «Σε αυτό το πλαίσιο είναι πολύ σημαντικό να δούμε τι μπορεί να γίνει έστω και κατόπιν εορτής, όσον αφορά την κοινή εξωτερική πολιτική, που επιτέλους πρέπει να γίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την κοινή πολιτική άμυνας. Σε κάθε περίπτωση, εμείς σήμερα είμαστε εδώ, για να συζητήσουμε για την ακρίβεια , που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα των ελληνικών νοικοκυριών, των ελληνικών επιχειρήσεων, του αγροτικού κόσμου» τόνισε.

Η κα Γιαννακοπούλου δεν έκρυψε την ανησυχία της ότι με όλη «αυτή την κρίση στην Ουκρανία τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, όσον αφορά τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και στην ενέργεια».

Η «στήριξη των εισοδημάτων» και η «μείωση των έμμεσων φόρων» είναι οι δύο πολιτικές προτεραιότητες του ΚΙΝ.ΑΛ., παρεμβάσεις τις οποίες εξειδίκευσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος:

  1. «Στήριξη των εισοδημάτων, τα οποία είχαν δεχθεί απίστευτες μειώσεις στα 10 χρόνια της κρίσης αλλά και μέσα στην καραντίνα, με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, αλλά και με την επαναφορά ενός νέου ΕΚΑΣ, το οποίο θα αφορά 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους.
  2. Μείωση των έμμεσων φόρων, του ΦΠΑ στο καλάθι της νοικοκυράς (στα βασικά είδη) και του ειδικού φόρου κατανάλωσης, με διαρκείς ελέγχους στην αγορά απέναντι στην αισχροκέρδεια, γιατί δυστυχώς ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται και μέσα σε όλη αυτή την κρίση των ανατιμήσεων υπάρχουν και πολλά θέματα αισχροκέρδειας στο λιανεμπόριο».

 

«Χρήσιμοι για την πατρίδα, απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό»

Η κα Γιαννακοπούλου σε ερώτηση των «Ρ.Ν.» για το πώς βλέπει την πορεία του κόμματός της, αναφέρθηκε στη «νέα αρχή που κάνουμε» υπό την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη, εκφράζοντας τη βεβαιότητά της πώς το ΚΙΝ.ΑΛ. – ΠΑΣΟΚ «Θα είναι πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων», όταν έρθει η ώρα της προσφυγής στις κάλπες.

«Αν θέλουμε να ξαναγίνουμε πρωταγωνιστές, και θα γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές των εξελίξεων, τότε πρέπει να μπορέσουμε να κινηθούμε με καθαρές θέσεις, καθαρές προτάσεις μακριά από λαϊκισμό, φιλολαϊκές, μέσα από την κοινωνία και για την κοινωνία» υπογράμμισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ και κατέληξε: «Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και μέσα στη Βουλή, αλλά κυρίως έξω από τη Βουλή, στην κοινωνία. Και  νομίζω ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να εκφράσουμε ξανά τον χώρο του κέντρου, της κεντροαριστεράς, απευθυνόμενοι στον κόσμο, τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που είτε από τις εκλογές του 2009, έμειναν στον καναπέ τους (1 εκ. κόσμος δεν πήγε να ψηφίσει ξανά από τότε), είτε ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ – η μεγάλη πλειοψηφία του χώρου μας – είτε πήγαν στις τελευταίες εκλογές και ψήφισαν ΝΔ, από τον φόβο μην ξαναβγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Απευθυνόμαστε σε όλο αυτόν τον κόσμο και λέμε ότι εμείς, με θέσεις και προτάσεις, ένα ξεκάθαρο σοσιαλδημοκρατικό στίγμα, είμαστε εδώ για να μπορέσουμε να είμαστε χρήσιμοι για αυτό τον κόσμο, χρήσιμοι για την πατρίδα, απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό».