Τη Σύμβαση για να γίνει σειρά παρεμβάσεων αποκατάστασης του παλιού σχολείου στην Αμνάτο, το οποίο φιλοξενεί το τοπικό Σχολικό Μουσείο, υπέγραψε χθες ο δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης με τον ανάδοχο εργολάβο.
Συγκεκριμένα θα γίνουν παρεμβάσεις τόσο στον περιβάλλοντα χώρο όσο και στο κτίσμα του παλαιού σχολείου, ώστε να αναδειχθεί ο χώρος του και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες και ασφαλείς για παιδιά διαμορφώσεις, προκειμένου, να καλύπτονται οι ανάγκες υπαίθριων δραστηριοτήτων.
Συγκεκριμένα προβλέπεται να δημιουργηθεί διάδρομος προσέλευσης του κοινού με ταυτόχρονη διατήρηση και βελτίωση της χωμάτινης επιφάνειας στον αύλειο χώρο, να κατασκευαστεί πρόσβαση για τα ΑμεΑ, κερκίδες και μικρό αμφιθέατρο, χώρος παιχνιδιού και παιδική χαρά, καθώς και κήπος κατάλληλα διαμορφωμένος για τη διενέργεια εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 40.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ 2012 και θα εκτελεστεί μέσα στο επόμενο πεντάμηνο.
Δήμος Ρεθύμνου