28 °C Rethymno, GR
20/09/2021

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ - ΜΕ ΑΛΜΥΡΟ ΚΑΙ ΝΕΑΠΟΛΗ Ο ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ: Δεν του αρκεί να παραμείνει αήττητος…

Στη μάχη της παραμονής και με δεδομένο ότι, έτσι κι αλλιώς, ο Αστέρας δεν προλαβαίνει στις εναπομένουσες δύο αγωνιστικές να σώσει την κατηγορία, η όλη προσοχή στρέφεται στον Ρεθυμνιακό.
Τα «δελφίνια» θα τα παίξουν όλα για όλα σε δύο αγώνες από τους οποίους χρειάζονται τουλάχιστον 4 βαθμούς. Μπορεί να σωθούν και με 3 όμως κάτι που ελοχεύει κινδύνους είναι να ακροβατεί μεταξύ των αποτελεσμάτων που χρειάζεται απέναντι σε Αλμυρό (εντός) και σε Νεάπολη (εκτός) και να πάρει δύο ισοπαλίες που ίσως να είναι καταστροφικές γι’ αυτόν. Με λίγα λόγια δεν έχει δικαίωμα ούτε καν απλώς να μείνει αήττητος!
Ας δούμε πως έχει η κατάσταση μεταξύ των ομάδων που θα παλέψουν για την παραμονή:

Η βαθμολογία (γι’ αυτούς που κινδυνεύουν)
7. Άρης Σούδας ………20
8. ΑΕ Νεάπολης ……..19
9. Ρεθυμνιακός ………18
10. Δαμάστα ………….17
……………………Διακεκαυμένη ζώνη………..…………
11. Πόρος ………………17
12. Αναγέννηση Ιερ. 16
————-¨Εχουν ήδη υποβιβασθεί—————-
13. Αστέρας Ρεθ. …..12
14. Πλατανιάς ……….5
15. Παλαιόχωρα ……-
16. Άρης Ρεθ. ………..-
* Παλαιόχωρα και Άρης Ρεθύμνου έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.


Δύσκολα για Πόρο – Δαμάστα
Αυτό που προκύπτει σε θεωρητικό επίπεδο φυσικά είναι ότι ένα πρώτο πλεονέκτημα το έχουν οι Άρης Σούδας (ξεκάθαρο), Ρεθυμνιακός και πολύ δε περισσότερο η Αναγέννηση Ιεράπετρας. Τους λόγους τους αναλύουμε παρακάτω:

Άρης Σούδας
Οι Χανιώτες έχουν τον αδιάφορο πια, Γιούχτα στη Σούδα ενώ την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται τον επίσης αδιάφορο Αστέρα Ρεθύμνου. Οπότε, επειδή η μητέρα των μαχών για εκείνους είναι το ματς της Κυριακής, εφόσον δεν χάσουν ή το κερδίσουν θα έχουν κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή.
14η αγωνιστική
Άρης Σούδας – Γιούχτας
15η αγωνιστική
Αστέρας Ρεθ.-Άρης Σ.
Υπολογίσιμοι βαθμοί: 2-4. Σύνολο: 22-24)

Νεάπολη
Η ομάδα της Νεάπολης έχει εντυπωσιάσει με τα αποτελέσματά της. Δεν είναι μόνον η νίκη επί του ΣΥΝΚΑ (0-1). Ήταν κι αυτή επί του Αστέρα μέσα στη Σοχώρα (1-2), τρίποντα που έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα του Λασιθίου να πιστέψει στο όνειρο που σίγουρα δεν είναι απατηλό.
14η αγωνιστική
Πόρος – Νεάπολη
15η αγωνιστική
Νεάπολη-Ρεθυμνιακός
Υπολογίσιμοι βαθμοί: 2-3. Σύνολο: 21-22

Ρεθυμνιακός
Ο Ρεθυμνιακός μπορεί να έχει το μαξιλαράκι των 18 βαθμών όμως το πρόγραμμά του, μόνον εύκολο δεν μοιάζει. Θα πρέπει να υπερκεράσει το εμπόδιο του Αλμυρού. Γι’ αυτόν το συγκεκριμένο ματς είναι ο τελικός των τελικών. Πρώτον γιατί ξέρει ότι με μια νίκη θα μπορεί να διαχειριστεί πιο άνετα την τελευταία αγωνιστική, δεύτερον γιατί ακόμα και η ισοπαλία είναι βέβαιο ότι δεν θα του φτάνει.
14η αγωνιστική
Ρεθυμνιακός – Αλμυρός
15η αγωνιστική
Νεάπολη – Ρεθυμνιακός
Υπολογίσιμοι βαθμοί: 3-4. Σύνολο: 21-22

Δαμάστα
Η Δαμάστα θα πρέπει να δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα με το ΣΥΝΚΑ. Αν θέλει να παραμέινει στην κατηγορία, θα πρέπει να κυνηγήσει δύο τρίποντα, κάτι που μάλλον δεν είναι και τόσο εφικτό. Αν το ΣΥΝΚΑ παρουσιαστεί όπως πρέπει, φαβορί υπάρχει στο ματς κι αυτή δεν είναι η Δαμάστα. Επίσης το τελευταίο ματς ενδέχεται να είναι τελικός και για τον Πόρο οπότε εκεί κάθε προγνωστικό είναι παρακινδυνευμένο. Είναι δύσκολο πάντως για τη Δαμάστα να φτάσει πολύ ψηλά…
14η αγωνιστική:
Δαμάστα – ΣΥΝΚΑ
15η αγωνιστική:
Πόρος-Δαμάστα
Υπολογίσιμοι βαθμοί: 2-3. Σύνολο: 19-20

Πόρος
Ο Πόρος έχει παιγνίδια που θα πρέπει να κερδίσει. Επί της ουσίας για εκείνον κάθε αποτέλεσμα πλην της νίκης είναι απαγορευτικό. Θα τα καταφέρει η ομάδα των ανατολικών προαστίων του Ηρακλείου; Άγνωστο γιατί, παίζει απέναντι σε ομάδες που κι εκείνες θα παίζουν την κεφαλή τους επί πίνακι.
14η αγωνιστική:
Πόρος – Νεάπολη
15η αγωνιστική:
Πόρος-Δαμάστα
Υπολογίσιμοι βαθμοί: 2-3. Σύνολο: 19-20

Αναγέννηση Ιεράπετρας
Η Αναγέννηση έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα κι ας έχει έναν βαθμό λιγότερο από Δαμάστα και Πόρο. Αυτή την αγωνιστική παίρνει 3 ξεκούραστους βαθμούς (ήταν να αγωνιστεί με την Παλαιόχωρα) και έχει πια, 14 μέρες για να προετοιμάσει το έδαφος για το ματς-τελικό της χρονιάς απέναντι στον ήδη υποβιβασμένο Πλατανιά. Μιλάμε δηλαδή για μια ομάδα που έχει ήδη 19 βαθμούς και συνεχίζει…
14η αγωνιστική
Παλαιόχωρα-Αναγέννηση 0-3α.α.
15η αγωνιστική:
Αναγέννηση – Πλατανιάς
Υπολογίσιμοι βαθμοί: 4-6. Σύνολο: 20-22