34 °C Rethymno, GR
19/08/2022

ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΟΙΑΖΕ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΠΛΕΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΤΑΙ! ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΟΠΕ ΚΑΙ Ν.ΟΠΕΡ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΜΑΤΣ

Γηπεδούχος με κόσμο στις κερκίδες!

ο πρώτο μεγάλο ματς -μέχρι το επόμενο- σ’ αυτή τη β’ φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος βόλεϊ κορασίδων έρχεται και, δεν είναι άλλο από αυτό της Παρασκευής απέναντι στον Φοίβο Μελισσίων. Οι πρωταθλήτριες Κρήτης του Ν.ΟΠΕΡ θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις αντίστοιχες της Αττικής στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στις 19.00 παρουσία φιλάθλων!
Η ΕΟΠΕ που έκανε γνωστή την ώρα διεξαγωγής του αγώνα, ξεκαθάρισε, μεταξύ άλλων και το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα γίνει αυτό. Δηλαδή θα διεξαχθεί μπροστά σε κόσμο (επιτρέπεται το 60% της χωριτηκότητας του γηπέδου) αλλά οι φίλαθλοι θα πρέπει να εναρμονιστούν με τις συνθήκες που ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου οι φίλαθλοι να παραβρεθούν στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης για να ζήσουν από κοντά την προσπάθεια των κοριτσιών του Ρεθύμνου.

Ο Ν.ΟΠΕΡ λοιπόν εξέδωσε σχετική ανακοίνωση την οποία θα πρέπει να διαβάσουν όλοι πολύ προσεκτικά:
«Ο Ν. ΟΠΕΡ ενημερώνει πως ο πρώτος νοκ άουτ αγώνας της Β’ φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κορασίδων θα διεξαχθεί την Παρασκευή (23/7) στις 19.00, στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», με την ομάδα μας να αντιμετωπίζει τον Φοίβο Μελισσίων.
Η στήριξη του κόσμου είναι απαραίτητη στην προσπάθεια των κοριτσιών μας.
Παρακαλούνται όσοι φίλαθλοι προσέλθουν να ενημερωθούν για το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο θα τηρηθεί αυστηρά και μπορούν να διαβάσουν παρακάτω:

Το υγειονομικό πρωτόκολλο

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.44779/16.7.2021 ΚΥΑ, επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες Πρωταθλημάτων ευθύνης ΕΟΠΕ, με πληρότητα έως 60% τη αντίστοιχης χωρητικότητας, όπως αυτή αναφέρεται στην Άδεια Λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης, και όχι πάνω από 3.000 θεατές. Η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους θεατές ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο και έως 5% του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους ανήλικους έως δεκαπέντε (15) ετών. Οι ανήλικοι άνω των δώδεκα (12) ετών και έως δεκαπέντε (15) ετών προσκομίζουν PCR test εντός 72 ωρών ή Rapid test εντός 48 ωρών προς της διεξαγωγής του αγώνα. Οι ανήλικοι έως και δώδεκα (12) ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό Self test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

Κερκίδες: Απαραίτητη και συνεχής η χρήση μάσκας
Το γηπεδούχο σωματείο οφείλει να ελέγχει τους θεατές κατά την είσοδο τους στην αθλητική εγκατάσταση με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας αναγνώρισης για πιστοποιητικά εμβολιασμού, RCR & Rapid tests (Covid Free GR). Επίσης οφείλει να μεριμνά για την καταγραφή και τον έλεγχο της ιδιότητας καθενός εισερχομένου. Ο Υπεύθυνος για την τήρηση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου (Υπεύθυνος COVID) οφείλει να συνεργάζεται με τον Κομισάριο του αγώνα, ή εάν δεν υπάρχει με τον 1ο Διαιτητή του αγώνα και να του καθιστά διαθέσιμο κάθε στοιχείο που είναι απαραίτητο για τον έλεγχο της ταυτότητας των εισερχομένων.
Στις εισόδους της εγκατάστασης οι εκπρόσωποι της διοργανώτριας Αρχής, ή του Γηπεδούχου Σωματείου, θα συστήνουν τη χρήση μάσκας στους εισερχόμενους. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με το παραπάνω, απαγορεύεται η είσοδος στον εισερχόμενο. Σε όλους τους αγώνες, η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη για την τήρηση του καταλόγου εισερχόμενων στην αθλητική εγκατάσταση.»

Οι όμιλοι και η σειρά διεξαγωγής των αγώνων:

Α’ όμιλος:
1η αγωνιστική (23/7)
1.ΕΑ Λάρισας-ΑΣ Γιάννενα
*Ο ΑΠΣ Αίας πέρασε άνευ αγώνος

2η αγωνιστική (29/7)

ΑΠΣ Αίας-Νικητής αγώνα 1


Β’ όμιλος:

1η αγωνιστική (23/7)
1.ΑΟ Καβάλας-Βυζαντινός ΑΟ
2.ΣΦΚ Πιερικός-Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός

2η αγωνιστική (29/7)
Νικητής αγώνα 1-Νικητής αγώνα 2

Γ’ όμιλος:
1η αγωνιστική (23/7)
1.Ολυμπιακός ΣΦΠ-ΑΣΠ Απόλλων
*Ο ΑΟ Μαρκοπούλου πέρασε άνευ αγώνος

2η αγωνιστική (29/7)

ΑΟ Μαρκοπούλου-Νικητής αγώνα 1

Δ’ όμιλος:
1η αγωνιστική (23/7)
1.ΝΟΠ Ρεθύμνου-ΣΦΜ Φοίβος
2.ΑΣΠ Ερμής-ΑΣ Περιστέρι

2η αγωνιστική (29/7)

Νικητής αγώνα 2-Νικητής αγώνα 1