Η ψήφος της Κυριακής αποτελεί ευθύνη για την Ελλάδα που θέλουμε, τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, που καλεί τους πολίτες να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.
Ειδικότερα, ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρει: «Μία ακόμα εκλογική διαδικασία πλησιάζει στο τέλος της. Για άλλη μια φορά οι Έλληνες θα κληθούν να επιλέξουν τα πρόσωπα και τις πολιτικές που θα εκφράσουν τις αγωνίες τους και την ανάγκη για ουσιαστικές αλλαγές. Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα δεν έχει προχωρήσει με τέτοιον τρόπο ώστε να λειτουργεί ως ένα ενιαίο σύνολο που διαμορφώνει απόψεις και διαφοροποιήσεις σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα, σύμφωνα με υλοποιήσιμες προγραμματικές θέσεις.
Έτσι, για άλλη μια φορά αναμετράται η ανευθυνότητα, ο λαϊκισμός και η καταστροφολογία απέναντι σε μια πραγματικά μεγάλη και σκληρή προσπάθεια για τη σταθεροποίηση της οικονομίας μας. Δυστυχώς κάποιοι ή δεν είναι σε θέση να καταλάβουν την κρισιμότητα της κατάστασης, ή σκοπίμως την αγνοούν. Ωστόσο, είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι οι πολίτες δείχνουν να αντιλαμβάνονται τη μεγάλη εικόνα, που δεν είναι άλλη από την ορατή ανάκαμψη της πατρίδας μας. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι επιμένουν να μένουν προσκολλημένοι στο χθες, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, προσπαθώντας να μετατρέψουν τις δυσκολίες των πολιτών σε φωνή οργής και αγανάκτησης. Είναι δεδομένο ότι τα προηγούμενα χρόνια έγιναν λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν τη χώρα σε πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση. Το κυριότερο λάθος υπήρξε η έλλειψη σταθερών αναπτυξιακών βάσεων, μέσα από τις οποίες θα εξασφαλιζόταν η μακροχρόνια ευημερία των Ελλήνων Πολιτών. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μετατραπεί η αγανάκτηση για αυτά τα λάθη σε προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας.
Η αξιολόγηση της πορείας μιας εθνικής οικονομίας υπόκειται σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο κανόνων και διαδικασιών, με βάση τις οποίες οι αναλυτές προχωρούν σε συμπεράσματα για να κατηγοριοποιήσουν τη δυναμική ανάπτυξης της κάθε οικονομίας. Μέσα στην τελευταία διετία η Ελλάδα έχει επιτύχει να αλλάξει εντελώς τα δεδομένα ως προς τη θέση της στο διεθνές οικονομικό σύστημα. Σήμερα, ο οίκος αξιολόγησης Fitch βλέπει ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο και αναβάθμισε τη χώρα από το επίπεδο Β- που ήταν η μέχρι τώρα σε Β. Ο οίκος αιτιολογεί την ενέργεια αυτή παραπέμποντας στο πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο πέτυχε η Ελλάδα το 2013 και σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει επιτελέσει αξιοσημείωτη πρόοδο στη μείωση του δημοσίου ελλείμματος. Παράλληλα, κατεγράφη καθαρή εισροή άμεσων επενδύσεων ύψους 288 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο 2014 από μη κατοίκους και οι άμεσες επενδύσεις κατοίκων στο εξωτερικό εμφάνισαν καθαρή αύξηση 195 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά έχουν έρθει επενδύσεις ύψους 37,6 δισ. ευρώ από τον Ιούνιο του 2012 έως σήμερα.
Τέλος, το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), χαρακτηρίζοντας το 2014 έτος μετάβασης από τη μακροχρόνια ύφεση, εκτίμησε πως η οικονομία μεταβαίνει σε τροχιά ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο του 2014, με οριακή αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,1% για πρώτη φορά μετά το δεύτερο τρίμηνο του 2008.
Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν αγγίζει τη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών. Τίποτα από όλα αυτά δεν μειώνει τις συνέπειες της μείωσης του οικογενειακού εισοδήματος και της ανεργίας. Ωστόσο, όλα τα παραπάνω όφειλαν να αποτελέσουν τη βάση, πάνω στην οποία θα διεξαχθεί ο προεκλογικός διάλογος. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε με όλες τις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Οφείλουμε όμως να ενημερώνουμε υπεύθυνα τους πολίτες για να μπορούν να αποφασίσουν μακριά από διλήμματα, ρεβανσισμούς και ασκήσεις επί χάρτου.
Καλώ όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην κρίσιμη εκλογική διαδικασία της Κυριακής για να διαφυλάξουν ότι δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες τους, για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα της χώρας και, τέλος, για να βάλουμε τις βάσεις για μια διαφορετική Ευρώπη στην οποία η φωνή μας θα έχει αξία».