20 °C Rethymno, GR
08/12/2022

ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Δεινοπαθούν η Αρκαδίου και τα στενά του ιστορικού κέντρου Ρεθύμνου από την ηχορύπανση

Κάτοικοι της οδού Αρκαδίου και των πέριξ αυτής παράδρομων,διαμαρτύρονται έντονα για το μεγάλο πρόβλημα ηχορύπανσης που ταλαιπωρεί τους ίδιους και τους τουρίστες χωρίς καμία αρχή-υπηρεσία να παρεμβαίνει .Δίκυκλα κατακλύζουν ανεξέλεγκτα την περιοχή προκαλώντας αφόρητο θόρυβο ειδικά την νύχτα,με τους οδηγούς τους να αδιαφορούν για τις ώρες κοινής ησυχίας και οι πεζόδρομοι κατειλλημμένοι από τροχοφόρα την ώρα που υποτίθεται ότι είναι σε εφαρμογή και ελέγχεται το μέτρο του δακτυλίου στο ιστορικό κέντρο.

Σε ανοιχτή επιστολή τους «Ταλαιπωρημένοι κάτοικοι της οδού Αρκαδίου-παράδρομων»όπως υπογράφουν,αναφέρουν:

«Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς… την ασχήμια της εικόνας, όπου ξεπροβάλουν άναρχα και παράνομα παρκαρισμένα το δίκυκλα οχήματα; Το ότι πρόκειται για ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ, που μόνο πεζόδρομος δεν είναι; Γιατί υπάρχει πινακίδα που ειδοποιεί ότι πρόκειται για πεζόδρομο, αλλά …… Όλο το 24ωρο παρκαρισμένα παντού τα δίκυκλα, ΘΟΡΥΒΟΣ που ενοχλεί τους κατοίκους , τους τουρίστες ιδιαίτερα τις μεταμεσονύχτιες ώρες και όχι μόνο , όπου μαρσάρουν περήφανα και με κέφι πριν και μετά τη διασκέδασή τους, αλλά που κανείς δεν τους περιορίζει , μια και οι ίδιοι δε θέλουν να καταλάβουν και δεν σέβονται την ανάγκη των συμπολιτών τους για ανάπαυση.. Επιπλέον δεν υπολογίζουν ότι ενοχλούνται και οι τουρίστες που διαμένουν εκεί αλλά και τριγύρω, οι οποίοι κάνουν αρνητικά σχόλια στις πλατφόρμες για το Ρέθυμνο , τονίζοντας τον ανεξέλεγκτο θόρυβο αλλά και τη διέλευση αυτών των οχημάτων από το ιστορικό κέντρο, πράγμα που σε καμιά ευρωπαϊκή πόλη δε συμβαίνει. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ!!!

– Που είναι η τροχαία ;

-Οι κάμερες του Δήμου όπου θα κατέγραφαν και θα εμπόδιζαν την παράνομη διέλευση από το κέντρο;

ΤΙ ΕΙΡΩΝΙΑ!!! Κοροϊδία από το Δήμο; Έλλειψη σεβασμού θα έλεγα για τους κατοίκους αυτής της περιοχής, όχι μόνο του πεζόδρομου της οδού Κριτοβουλίδου, αλλά και τους γειτνιάζοντες, καθώς η ηχορύπανση από τα μηχανάκια χτυπάει κόκκινο και γίνεται αισθητή σε όλο και μεγαλύτερη ακτίνα, και δη στις ώρες κοινής ησυχίας.

Όσο για την οδό Αρκαδίου που είναι η ‘πρωτεύουσα της ηχορύπανσης’ επειδή κυκλοφορεί η φήμη ότι στο πρώτο τμήμα της από τα ανατολικά δεν υπάρχουν κάμερες, πολλοί μηχανόβιοι έχοντας βγάλει και την εξάτμιση για να κάνουν μεγαλύτερο μπούγιο μπαίνουν με μεγάλη ταχύτητα από την πλατεία Αγνώστου και τρομάζουν τους πάντες όχι μόνο από τον τρομακτικό ήχο, αλλά κι επειδή υπάρχει κίνδυνος να πέσουν στους περαστικούς, μεγάλους και παιδιά και να σκοτώσουν κανένα. Και αν τους πεις και κάτι, αλίμονό σου, θα ακούσεις τα εξ αμάξης. Και αυτά τις ώρες που υποτίθεται ότι η Αρκαδίου είναι κλειστή από τροχοφόρα για χάρη των πεζών. Όταν η Αρκαδίου , το σαλόνι της παλιάς πόλης, είναι σε αυτή την κατάσταση τι να πούμε για τις άλλες περιοχές, πλήρης αναρχία.

Στην ‘τουριστική’ οδό Κριτοβουλίδου που βλέπετε στις φωτογραφίες, οι περαστικοί ζορίζονται να περάσουν στον ‘υποτιθέμενο πεζόδρομο’ καθώς παρκάρουν εκεί πάμπολλα μηχανάκια και μάλιστα άναρχα, καταλαμβάνοντας μεγάλο μέρος του ήδη στενού δρόμου. Πρόσφατα μάλιστα στο ίδιο σημείο έπεσαν δύο μηχανάκια, που έγερναν λόγω της κλίσης που υπάρχει στη μέση του δρόμου για το όμβρια ύδατα και ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν περνούσε κάποιος διαβάτης γιατί θα μπορούσε να προκληθεί ακόμη και θανατηφόρο ατύχημα.

Τελικά οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι περαστικοί διερωτόμαστε, ‘μήπως τα μηχανάκια’, που κάνουν και πενταπλάσιο θόρυβο από τα αυτοκίνητα, εξαιρούνται από τον δακτύλιο και δεν το έχομε καταλάβει;»

Στις φωτογραφίες:Καμαρώνοντας την άλλοτε γραφική και τουριστική οδό Κριτοβουλίδου, που συνδέει την οδό Γερακάρη με την καρδιά της Οδού Αρκαδίου! Στα λόγια και στα χαρτιά θεωρείται Πεζόδρομος θα έπρεπε όμως να αποκαλείται Μηχανόδρομος. Το ίδιο ισχύει δυστυχώς και σε άλλα στενά.