15 °C Rethymno, GR
01/12/2021

Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ SL2 ΚΑΙ «ΤΡΕΧΕΙ» ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Δημιουργώντας προοπτικές

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία της Επισκοπής ενόψει του αγώνα της Κυριακής (15.00) απέναντι στην ΑΕ Καραϊσκάκης στο ΔΑΚ Γάλλου «Παύλος Ι. Βαρδινογιάννης».
Η ΠΑΕ προπονείται κανονικά στον ανακαινισμένο αγωνιστικό χώρο με τον Γιάσμινκο Βέλιτς να έχει σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές του στη διάθεσή του.
Εξαίρεση αποτελεί ο Λούκας Γκουέντες που επιδιώκει να φτιάξει τις τελευταίες λεπτομέρειες με τη βίζα του, όπως επίσης και ο Ντίμι Εμπόι που αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στον ώμο που το διαχειρίστηκε άμεσα με φυσικοθεραπείες και θα τεθεί δίχως πρόβλημα στη διάθεση του προπονητή του.
Ένα μικρό «θεματάκι» αντιμετώπισε και ο Στέφανος Πέτρου, που είχε ενοχλήσεις στην ποδοκνημική του αλλά όπως εκτιμάται, δεν υπάρξει κανένα πρόβλημα ένταξής του στην αποστολή.

Πρότζεκτ εις τριπλούν…
Οι «γυπαετοί» ωστόσο τρέχουν και μια σειρά από πολλά πρότζεκτ που αναμένεται, να βγουν στην επιφάνεια αρχής γενομένης από την Κυριακή και σε διάστημα περίπου 40-50 ημερών.
Οι εργασίες σε παράλληλα γήπεδα καλά κρατούν με μπροστάρηδες την ΠΑΕ Επισκοπή Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου που στέκεται αρωγός στην προσπάθεια αυτή, όπως επίσης και η Περιφέρεια Κρήτης.

ΔΑΚ Γάλλου «Παύλος Βαρδινογιάννης»
Ξεκινώντας από το ΔΑΚ Γάλλου, είχαμε ως γνωστό την επανασπορά του αγωνιστικού χώρου. Η εικόνα του δείχνει εξαιρετική και η ομάδα, αλήθεια είναι ότι, ταλαιπωρήθηκε επί περίπου έναν μήνα με συνεχόμενα ταξίδια από και προς τα Χανιά (συγκεκριμένα όδευε στο Μάλεμε όπου υπήρχε διαθέσιμο γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα).
Στο ρεθεμνιώτικο στάδιο όμως συμβαίνουν κι άλλα όπως: α) Η τσιμεντένια επιφάνεια των κερκίδων ξαναφτιάχτηκε, μονώθηκε και βάφτηκε στα χρώματα του άσπρου και του μπλε, β) η βόρεια πλαϊνή πλευρά του κτιρίου (κερκίδα) μονώθηκε και βάφτηκε, γ) ο χώρος αναμονής των παικτών λίγο πριν την άγουσα για τα αποδυτήρια μονώθηκε και βάφτηκε, δ) τα αποδυτήρια έχουν μια σαφώς πιο καλή εικόνα, ε) τα δημοσιογραφικά πλέον διαθέτουν έχουν πολύ γρήγορο ίντερνετ, τεχνολογίας 5G, στ) υπάρχει ελεύθερο ίντερνετ για τους φιλάθλους.

Γήπεδο «γυπαετών»
Ο χώρος όπου εδρεύει φέτος η Κ19 (οι αγώνες της θα διεξάγονται στην Επισκοπή), αλλά και ενός εκ των δύο τμημάτων ακαδημιών του συλλόγου θα αποτελεί και έδρα μηχανημάτων αποκατάστασης τραυματισμένων ποδοσφαιριστών.
Ο φυσικοθεραπευτής της ομάδας Χρήστος Λεωνιδάκης έχει αναλάβει την διαχείρισή τους και εν προκειμένω την φροντίδα των αθλητών, που πια θα γίνεται άμεσα και με τις καλύτερες προϋποθέσεις επιστροφής τους στην ενεργό δράση.

Γήπεδο Τσεσμές
Το μεγαλύτερο πρότζεκτ βέβαια είναι αυτό του γηπέδου στο ανατολικό Ρέθυμνο, εκεί όπου θα αποτελεί το προπονητικο κέντρο της ΠΑΕ Επισκοπής (εκεί είναι η φυσική έδρα της Δόξας Πλατανέ). Οι εργασίες όπως καθημερινά βλέπουμε, είναι πια εντατικές. Μετά την τοποθέτηση της κροκάλας, έχει προστεθεί χωματόστρωση και έχουν ανοιχτεί αυλάκια (βλ. φωτό) προκειμένου να μπουν οι υδροφόροι σωλήνες για να ποτίζεται ο αγωνιστικός χώρος.
Ο τάπητας έχει ήδη χορηγηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης (στην πραγματικότητα είναι ήδη έτοιμος για τοποθέτηση).
Στον χώρο έκτασης 10 στρεμμάτων υπάρχει ήδη κτίριο για αποδυτήρια τα οποία και ανακαινίζονται πλήρως.
Στην είσοδο του γηπέδου, υπάρχει αρκετός χώρος για πάρκινγκ, έχει τοποθετηθεί ένα μεγάλο τοιχίο που χωρίζει τα δύο μέρη (σ.σ. το τοιχίο ωστόσο έχει τη χρηστικότητα για την απορροή υδάτων μακριά από το γήπεδο). Ο χώρος του πάρκινγκ θα δοθεί στη διάθεση των ανθρώπων που θα εργάζονται εκεί και όχι μόνο…
Υπολογίζεται ότι σε έναν μήνα (βοηθούν και οι καιρικές συνθήκες) ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο προς χρήση.