26 °C Rethymno, GR
20/09/2021

Ο ΦΕΤΟΚΑΚΗΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ 3η ΘΕΣΗ ΣΤΑ 400μ. ΚΑΙ Η ΣΚΥΤΑΛΗ 4Χ400μ. ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΟΥ ΤΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Κ18

Δις στο βάθρο

 Δύο τεράστιες επιτυχίες πανηγυρίζει το Αρκάδι και κατ’ επέκταση ο ρεθεμνιώτικος στίβος. Ο Αριστείδης Φετοκάκης κατέκτησε την 3η θέση στα 400μ. και η σκυτάλη 4Χ400μ. με τις Ελευθερία Χουρδάκη, Χαρά Χλιαουτάκη, Μαριγιάννα Δροσάκη, Μαρία Κλαψινού πανηγύρισαν το ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ18 που έλαβε χώρα στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου.

Για μία ακόμα φορά απέδειξαν πως συγκαταλέγονται στην ελίτ του ελληνικού στίβου και το ερώτημα που γεννάται και φέτος το καλοκαίρι είναι πολύ συγκεκριμένο. Πού θα έφταναν αν οι συνθήκες προπόνησης ήταν ισάξιες με τους ανταγωνιστές τους ή έστω φυσιολογικές. Ευχή όλων είναι να δοθεί απάντηση πολύ σύντομα και δη με την αντικατάσταση του ταρτάν στο Δ.Α.Κ. Γάλλου.

Το πρόσημο των ρεθεμνιώτικων συλλόγων (Ο.Κ.Α. Αρκάδι, Γ.Α.Σ. Περάματος) ήταν θετικό από την παρουσία τους στο Βόλο, αλλά είναι λογικό τα βλέμματα να συγκεντρώνονται σε δύο περιπτώσεις που και φέτος έκαναν υπερήφανους τους Ρεθεμνιώτες.

Ο Αριστείδης Φετοκάκης κυριολεκτικά «έσπασε» τα χρονόμετρα στα 400μ. Ο νεαρός αθλητής του Αρκαδίου έτρεξε τα 400μ. των προκριματικών σε 52’’60, καταλαμβάνοντας την 9η θέση στο σύνολό τους. Επίδοση που του έδωσε την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος, στο οποίο φόρτσαρε και δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό κατάφερε να ρίξει τον χρόνο του κάτι παραπάνω από 2’’ (!!!).

Ο αθλητής του Αρκαδίου τερμάτισε στην 1η θέση στην 1η τελική σειρά και με 50’’42 πανηγύρισε την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου και της 3ης θέσης στην Ελλάδα στο αγώνισμα των 400μ. Ο Γιώργος Βιζιργιανάκης είχε τονίσει πως περίμενε έναν εξαιρετικό χρόνο από τον Φετοκάκη και εκείνος τον δικαίωσε. Αθλητής με τεράστιες δυνατότητες που έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να καταγράψει ακόμα καλύτερους χρόνους.

Η «σκυτάλη» των επιτυχιών πέρασε κυριολεκτικά στην ομάδα 4Χ400μ. του Αρκαδίου. Ελευθερία Χουρδάκη, Χαρά Χλιαουτάκη, Μαριγιάννα Δροσάκη και Μαρία Κλαψινού τερμάτισαν σε 4’02’’22, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου. Ο Γιώργος Βιζιργιανάκης είχε επισημάνει πως έφτασε η ώρα τους για να ανέβουν στο βάθρο σε ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το μόνο που ζητούσε από τις αθλήτριές του ήταν να πιστέψουν ακόμα περισσότερο στους εαυτούς. Και εκείνες το έκαναν πράξη.

Έτρεξαν μία καταπληκτική κούρσα που τους χάρισε την 2η θέση στην Ελλάδα. Τεράστιο επίτευγμα για έναν επαρχιακό σύλλογο που όμως έχει «χτίσει» την δικιά του παράδοση στα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών.

Στον τελικό των 400μ. η Κλαψινού και στα 110μ. εμπόδια ο Φλουρής

Πολύ καλές επιδόσεις είχαν οι αθλητές-τριες που συμμετείχαν στο άκρως ανταγωνιστικό και υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα Κ18. Μαρία Κλαψινού και Χαρά Χλιαουτάκη έτρεξαν στα 400μ., προετοιμάζοντας το έδαφος για την επιτυχία που ακολούθησε.  Η Κλαψινού τερμάτισε σε 59’’85 και πήρε την 13η θέση στα προκριματικά, επίδοση που της έδωσε την πρόκριση στον τελικό. Εκεί όμως δεν αγωνίστηκε, κρατώντας δυνάμεις για την σκυταλοδρομία 4Χ400μ. Η Χλιουτάκη τερμάτισε στην 22η θέση των προκριματικών με 61’’59.

Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησε και ο Γιώργος Φλουρής του Γ.Α.Σ. Περάματος. Στα προκριματικά των 110μ. με εμπόδια τερμάτισε σε 15’’68 και στην 12η θέση. Επίδοση που του έδωσε την πρόκριση στον τελικό. Εκεί βελτίωσε τον χρόνο του και με 15’’66 κατέκτησε την 9η θέση της γενικής κατάταξης. Αθλητής με ταλέντο και με τρομερή βελτίωση από αγώνα σε αγώνα.

Ο έτερος του μυλοποταμίτικου συλλόγου, ο Μανώλης Δράγασης συμμετείχε στο αγώνισμα του ύψους. Με άλμα στα 1.75μ. πήρε την 20η θέση. Ο νεαρός αθλητής έζησε την εμπειρία της συμμετοχής σε ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα που σίγουρα θα τον γεμίσει με εφόδια για το μέλλον.

Τέλος, ο νεαρός Μανώλης Ζουλάκης έτρεξε στο πολύ απαιτητικό αγώνισμα των 100μ. Με χρόνο 11’’84 πήρε την 28η θέση στα προκριματικά, αποκομίζοντας όμως σπουδαίες εμπειρίες για το μέλλον.

Οι επιδόσεις των αθλητών των ρεθεμνιώτικων συλλόγων

Ο.Κ.Α. Αρκάδι

Αριστείδης Φετοκάκης: 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο στα 400μ. με 50’’42

Μαρία Κλαψινού: 13η θέση στα προκριματικά των 400μ. με 59’’85 – Προκρίθηκε στον τελικό, αλλά δεν αγωνίστηκε

Χαρά Χλιαουτάκη: 22η θέση στα προκριματικά των 400μ. με 61’’59.

Μανώλης Ζουλάκης: 28η θέση στα προκριματικά των 100μ. με 11’’84.

Ελευθερία Χουρδάκη, Χαρά Χλιαουτάκη, Μαριγιάννα Δροσάκη, Μαρία Κλαψινού: 2η θέση και ασημένιο μετάλλιο στα 4Χ400μ. με 4’02’’22

Γ.Α.Σ. Περάματος

Γεώργιος Φλουρής: 9η θέση στα 110μ. εμπόδια με 15’’66.

Εμμανουήλ Δράγασης: 20η θέση στα προκριματικά του Ύψους με άλμα στο 1.75μ.