27 °C Rethymno, GR
21/09/2021

Ο ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΙΚΡΗ ΗΤΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΜΕ 2-0 ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δυστυχώς απέτυχε…

Ο Ρεθυμνιακός υποβιβάστηκε στις τοπικές κατηγορίες! Μοιάζει με κατόρθωμα πραγματικά! Αν και είχε το… «μπόνους» να αναζητάει δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία) στη Νεάπολη την περασμένη Κυριακή, γνώρισε μια πικρή, πολύ πικρή ήττα με σκορ 2-0 και αυτόματα ακολούθησε τον δρόμο των,Παλαιόχωρας, Άρη Ρεθύμνου, Αστέρα Ρεθύμνου, Πλατανιά και Δαμάστας.

«Αυτοκτονούσε» λίγο-λίγο…

Δίχως καμία φειδώ,μπορούμε να μιλήσουμε για ιδανική αυτοχειρία! Και φυσικά δεν αναφερόμαστε στα λάθη που ομολογουμένως έγιναν,εκούσια ή ακούσια, προσπωικά ή ομαδικά, ή στο θολό μυαλό των τελευταίων 90 λεπτών. Μπάλα άλλωστε παίζει και ο αντίπαλος ο οποίος έδειξε ότι το ήθελε πολύ. Αλήθεια είναι όμως ότι τα γκολ που δέχεται ο Ρεθυμνιακός δεν χωνεύονται εύκολα. Ιδίως σε ένα τόσο κρίσιμο παιγνίδι που κρίνει κατηγορία.
Επί παραδείγματι, όσον αφορά το 1ο τέρμα, δεν ήταν το γεγονός της απευθείας εκτέλεσης φάουλ από τον Διαμαντάκη στο 65′ όσο για το πως προήλθε αυτό… Ο Αντώνης Κοκκαλάς έχοντας τη μπάλα στα χέρια αναζήτησε τον τρόπο να την επαναφέρει στο παιχνίδι χωρίς να υπολογίσει ότι διανύοντας κάποια παραπάνω μέτρα έχει βρεθεί λίγο πιο μπροστά από την γραμμή της μεγάλης περιοχής υποπίπτοντας στην παράβαση! Το φάουλ εκτελέστηκε, η μπάλα πήγε στα δίχτυα και από εκεί ξεκίνησε ο κατήφορος.

Όπως όμως προαναφέραμε, τα αγωνιστικά λάθη (φυσικά υπήρχαν και διοικητικά) είχαν ξεκινήσει νωρίτερα. Τόσο εντός τάπητα όσο και στη νοοτροπία για το πως αντιμετωπίζει τα παιγνίδια. Αναφερόμαστε σε μια σειρά από χαμένους αγώνες (Αναγέννηση Ιεράπετρας, ΠΟΑ, Πόρος, Γιούχτας, ΑΟΑΝ, ΣΥΝΚΑ, Άρη Σούδας). Τϊ του έλειψε από όλους αυτούς τους αγώνες (δεν αναφερόμαστε σε άλλες πρότερες ήττες… –
– «Ένας βαθμός» θα πει κάποιος και δεν θα έχει άδικο όσον αφορά το μαθηματική έννοια… Του έλειψαν δυστυχώς πάρα πολλά. Η συνοχή, η φαντασία αλλά και το ότι απέναντι σ’ έναν αντίπαλο όπως, η Νεάπολη που κι αυτή «έπαιζε το κεφάλι» της απέναντι στον Ρεθυμνιακό, έδειξε στοιχεία πάθους μα κυρίως ποδοσφαιρικού εγωισμού. Το τελευταίο στοιχείο μάλιστα δημιουργούσε μια εικόνα θλίψης όταν το ματς βρισκόταν στο 2-0 στο 86′ με το γκολ του Νοκάι έπειτα από λάθος της άμυνας στο να οργανώσει μια νέα επίθεση. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν γρήγορα προς την περιοχή του Κοκκαλά και με πλασέ στα δίχτυα «κλείδωσαν» τη νίκη-παραμονή τους στην κατηγορία.
Όλα πήγαν στραβά στη Νεάπολη… Ακόμα και το δοκάρι του Βαρουξάκη στο 43′. Είπαμε, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο…
Πρόκειται για μία αποτυχία σε όλα τα επίπεδα για έναν σύλλογο που θέλησε μετά από χρόνια να κάνει το κάτι παραπάνω. Και η αλήθεια είναι ότι έδειξε ότι το θέλει. Δεν είχε τον τρόπο όμως…
Κρίμα, για όλους, για το σωματείο που τόσα ονειρεύτηκε πριν από δύο χρόνια, κρίμα για την προσπάθεια που έγινε…
Η διαιτησία: Μαυραντωνάκης Ν. (Χίου). Βοηθοί: Μαυραντωνάκης Α. – Δασκαλάκης Α. (Ηρακλείου). Παρατηρητής: Πνευματικάκης (Λασιθίου).
ΝΕΑΠΟΛΗ (Κουλούρας): Γκογκόσης, Μπιτζανάκης, Κατσούλης, Μαυρίδης, Διαμαντάκης, Καρβελάς, Φρόκου, Γκέκας, Νοκάι, Συσκάκης (50′ Παντερμαράκης), Παράσχος
ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ (Γ.Λυρώνης): Κοκκαλάς, Πρινιανάκης, Μυρθιανός, Γεωργούλης, Καλλιτσουνάκης, Δελήμπασης, Δροσάκης (75′ Σηφακάκης), Αντιασβίλι, Χαλκιαδάκης (60′ Φράγκος), Βαρουξάκης (60′ Παπιομίτογλου), Γκιόκας.