27 °C Rethymno, GR
16/08/2022

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ EURO 2004 ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΣΤΟ «LEGENDS 2004 YOUTH CUP»

Εικόνες και στιγμές ανεξίτηλα χαραγμένες… με λάμψη αστέρων

Καραγκούνης, Μπασινάς, Βρύζας, Καψής, Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Νταμπίζας, Λάκης και Βενετίδης στο γήπεδο της Σοχώρας… Φορώντας την αθλητική τους περιβολή και πάτησαν στο χορτάρι για να δείξουν πτυχές του πλούσιου ταλέντου τους και μοίρασαν απλόχερα συμβουλές στα νεαρά παιδιά των Ακαδημιών που συμμετείχαν στο άκρως επιτυχημένο «Legends 2004 Youth Cup».

Η σπουδαία πρωτοβουλία και δράση έριξε τους τίτλους τέλους στο Ρέθυμνο, έπειτα από περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι πρωταγωνιστές φρόντισαν να χαρίσουν μοναδικές στιγμές στους συμμετέχοντες, αλλά και στους θεατές, που σίγουρα θα τους μείνουν χαραγμένες στο μυαλό τους και στις σκέψεις τους για πολλά χρόνια.

Συγκεκριμένα το «παρών» στο γήπεδο της Σοχώρας έδωσαν 8 Ακαδημίες της Κρήτης και δη οι Ακαδημία Γκέραρντ/Παπαδάκη, Επισκοπή, Εργοτέλης, ΠΑΟΚ Χανίων, Lido, Αστέρας Ρεθύμνου, Μινώταυρος Χανίων και Athlopolis. Παράλληλα, φιλοξενήθηκαν και 2 γυναικείες ομάδες της Κρήτης, με τον Αστέρα Ρεθύμνου και τον Χάλη Βαρυπέτρου να τίθενται αντιμέτωποι, ενώ συμμετείχαν ενεργά και οι Legends 2004, καθοδηγώντας τις παίκτριες μέσα στο γήπεδο.

Οι παλαίμαχοι άσοι του ποδοσφαίρου λειτούργησαν ουσιαστικά ως  μέντορες των παιδιών για μία ημέρα. Μεγάλος τους στόχος ήταν να τους  διδάξουν τον σωστό τρόπο προπόνησης, τις αξίες του Ευ Αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας, σμιλεύοντας τον χαρακτήρα και την νοοτροπία τους.

Στο γήπεδο της Σοχώρας πραγματοποιήθηκε μία πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου και μάλιστα με εκλεκτούς καλεσμένους, μικρούς και μεγάλους.

Το «Legends 2004 Youth Cup» διοργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Champions For Life» με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Συνοδοιπόρος, με πολύτιμη συνεισφορά σε αυτό το τουρνουά ο Δήμος Ρεθύμνου.

Ο Νίκος Νταμπίζας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι μία μεγάλη ημέρα για τα παιδιά. Μεγάλη αλληλεπίδραση με πολλά συναισθήματα. Εμείς ήρθαμε για να μεταδώσουμε κάποια βασικά στοιχεία που είναι σημαντικά για το χτίσιμο της ψυχολογίας των παιδιών σε αυτήν την ηλικία και να δουν το ποδόσφαιρο από μία πιο αγνή πλευρά. Αν μπορέσαμε να καταφέρουμε μία μικρή αλλαγή και να την πετύχαμε θα ήταν πολύ σημαντικό για μας.

Το ποδόσφαιρο είναι μία βιομηχανία συναισθημάτων. Έχει την εναλλαγή αυτή και εμείς είμαστε εδώ για να δείξουμε στα παιδιά το πως να διαχειρίζονται τα συναισθήματα. Το ποδόσφαιρο είναι ένας προθάλαμος της ζωής. Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος των ακαδημιών, των προπονητών, των ανθρώπων που έχουν τα παιδιά σε καθημερινή βάση και είναι σημαντικό αυτοί οι άνθρωποι να είναι κατάλληλα καταρτισμένοι.

Ήταν εκπληκτική η υποδοχή των παιδιών αν και δεν έχουν ζωντανές εμπειρίες από εμάς λόγω ηλικίας, αλλά σίγουρα με τη βοήθεια της τεχνολογίας έχουν δει κάποιες εικόνες από το παρελθόν και το Euro 2004».

Επίσης ο Κώστας Κατσουράνης τόνισε: «Μείναμε λίγο πίσω με τον κορωνοϊό, αλλά καταφέραμε φέτος να επισκεφθούμε 6 πόλεις, με τελευταίο σταθμό το Ρέθυμνο. Είναι μία πρωτοβουλία και με τη στήριξη των χορηγών μας και κυρίως του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Μας βοηθούν και μας στηρίζουν στο να προσφέρουμε στα παιδιά ηλικίας 10-12 ετών. Είναι μία πολύ τρυφερή ηλικία, θέλοντας να τους προσφέρουμε αγάπη και χαρά, να απαντήσουμε σε ερωτήσεις και απορίες στο τι είναι το ποδόσφαιρο και να τους μεταδώσουμε τις εμπειρίες μας. Οπότε νομίζω ότι είναι μία αλληλεπίδραση και περνάμε υπέροχα βλέποντας τα παιδιά να παίζουν και να ζουν όλα αυτά τα συναισθήματα που προκαλεί το ποδόσφαιρο.

Η δική μου η θέση είναι γνωστή, ότι δηλαδή η Ελλάδα έχει τεράστιο ταλέντο. Εμείς πρέπει να βοηθήσουμε όσο μπορούμε ώστε τα παιδιά να εξελιχθούν και να φτάσουν κάποια στιγμή σε υψηλό επίπεδο».