27 °C Rethymno, GR
16/08/2022

ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ "GOLDEN AGE GYM FESTIVAL"

Εκγύμναση στους δρόμους της πόλης

…Και να που έφτασε η στιγμή για τη διεξαγωγή ενός αθλητικού γεγονότος το οποίο θα εισβάλει για τα καλά στον αθλητικό τουρισμό στην καρδιά της πόλης του Ρεθύμνου. Το «Golden Αge Gym Festival 2020» ελέω κορονοϊού μεταφέρθηκε για τη χρονιά αυτή έχοντας ως σκοπό την ανάδειξη της εκγύμνασης στην τρίτη ηλικία.
Πάνω από 600 τουρίστες άνω των 50 ετών, άλλοι παλιοί αθλητές κι άλλοι ερασιτέχνες πλην όμως λάτρεις της γυμναστικής, θα στηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης -από τις 3 του Οκτωβρίου όπου θα γίνει και η κεντρική παρέλαση- ως τις 8 του ίδιου παρουσιάζοντας σε ομαδικούς σχηματισμούς και όχι μόνο, διάφορες εκφάνσεις όπου σ’ αυτέε προφανώς και θα μπορούν να συμμετάσχουν οι πολίτες ή οι περαστικοί.
Είναι μια διοργάνωση που διεξάγεται κάθε 2 χρόνια και τούτη τη φορά, η όλη τέλεση του προγράμματος ανήκει στην πόλη του Ρεθύμνου, κάτι για το οποίο πάλεψε και έφερε επί της ουσίας στο νησί μας, το μέλος της Ελληνικής γυμναστικής και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αλλά και διεθνής κριτής, ο Νίκος ο Προβιάς.

Η συνέντευξη τύπου και η παρέλαση που έρχεται

Χθες δόθηκε συνέντευξη τύπου στο περιφερειακό μέγαρο από τους διοργανωτές. Για την όλη ετοιμασία μίλησαν, η κα Περιφερειάχης Μαρία Λιονή, ο κ. δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης αλλά και η γενική διευθύντρια προγράμματος Αγγελική Γιαννακάκη.
Παρόντες ήταν επίσης, η κα Πέπη Μπιλιράκη (αντιδήμαρχος τουρισμού, επιχειρηματικότητας και εθελοντισμού), ο Δημήτρης Λελεδάκης (αντιδήμαρχος καθαριότητας ανακύκλωσης και πολιτικής προστασίας), η κα Ρένα Κουτσαλεδάκη (πρόεδρος λιμενικού ταμείου), ο υπεύθυνος για τα θέματα αθλητισμού κ. Δημήτρης Λαχνιδάκης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας του νομού καθώς και τα στελέχη της ομάδας διοργάνωσης του «Golden Age Gym Festival» και συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρέας Μπενάκης (υπεύθυνος workshop), ο κ. Σταύρος Γαλερός (υπεύθυνος τεχνικών θεμάτων), η κα Λιάνα Γεωργόπούλου (Υπεύθυνη παραστάσεων και τελετής έναρξης), και η κα Αγγελική Γιαννακάκη (Υπεύθυνη Διοίκησης της Οργανωτικής Επιτροπής).


Μ. Λιονή: «Μεγάλη ανάσα για την τουριστική περίοδο»

«Με μεγάλη χαρά θα υποδεχθούμε στην Περιφερειακή Ενότητα και στον Δήμο Ρεθύμνου το 7ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ, «Golden Age Gym Festival», το οποίο συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ο Δήμος Ρεθύμνου και η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία. Σε αυτό το σημείο θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να εξάρουμε τον ρόλο του συμπολίτη μας, Νίκου Προβιά, ο οποίος ήταν ένας από τους πρωτεργάτες για να έρθει το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ στην Κρήτη και το Ρέθυμνο και τον ευχαριστούμε θερμά για τη μέχρι τώρα συμβολή του, αλλά και αυτή που θα έχει από εδώ και πέρα μέχρι την πραγματοποίηση του. Θα υποδεχθούμε ανθρώπους που θα θέλουν να γυμναστούν, άνω των 50 ετών, θα γίνουν διάφορα αγωνίσματα και εκδηλώσεις στην πόλη μας και θα είναι μία μεγάλη “ανάσα” στο τέλος της τουριστικής περιόδου.
Οι φίλοι μας που έρχονται είναι γύρω στους 500 και περιμένουμε να τους υποδεχθούμε με πολλή χαρά. Ετοιμάζαμε αυτό το Φεστιβάλ για να διεξαχθεί το 2020 με άλλες προδιαγραφές. Βέβαια τότε, είχαν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 2500 κόσμου.
Δυστυχώς,πέσαμε στο θέμα της πανδημίας. Φέτος, ξεκινάμε με αρκετά καλές προδιαγραφές. Τα πρωτόκολλα μας θα εφαρμοστούν πλήρως σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό, ενώ η επιδημιολογική κατάσταση του νησιού είναι επίσης αρκετά καλή».

 

Γ. Μαρινάκης: «Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά για το Ρέθυμνο…»
«Παρά την πανδημία όπου αναγκάστηκε να αλλάξει σχέδια όλη η ανθρωπότητα, οι άνθρωποι της διοργάνωσης επέμειναν και χάρις στην επιμονή τους αυτή και την επιλογή τους να διαλέξουν την πόλη μας το Ρέθυμνο, θα πραγματοποιηθεί επιτέλους η 7η κατά σειρά διοργάνωση του golden age.
Είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση για μας γιατί, μας δίνει την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με ανθρώπους ώριμους από 16 διαφορετικές χώρες του κόσμου οι οποίοι θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές για τις ομορφιές του τόπου μας αλλά κυρίως για την ποιότητα των ανθρώπων μας.
Παράλληλα μας δίνεται η ευκαιρία να δείξουμε και αναδείξουμε τη σημασία και την αξία του δημόσιου χώρου γιατί όλες αυτές οι εκδηλώσεις, καιρού επιτρέποντος, θα γίνουν σε ανοιχτούς χώρους και στις πλατείες που έχουμε δημιουργήσει στο Ρέθυμνο.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στη διοργάνωση και εύχομαι επίσης αυτοί οι άνθρωποι να παραμείνουν αιώνιοι έφηβοι. Είναι πολύ ωραίο να αισθάνεται κανείς ότι μεγαλώνει αλλά ανήκει στη «χρυσή ηλικία» και δε νομίζω ότι το να είναι κανείς υγιείς, ευθαλής και αποφασιστικός είναι θέμα ημερομηνία γέννησης. Είναι καθαρά θέμα επιμονής, θέλησης και υγιούς άθλησης.
Καλή επιτυχία λοιπόν. Το Ρέθυμνο είναι πάντα ανοικτό για μεγάλες διοργανώσεις. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που θα το αποδείξει αλλά ούτε και η τελευταία.»

 

Αγγελική Γιαννακάκη (Οργανωτική Επιτροπή GAGF):
«Εμείς με τη σειρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς και συνδιοργανωτές που βοήθησαν εδώ και 2 χρόνια στο να προετοιμάσουμε και τελικά να κάνουμε αυτό το Φεστιβάλ πραγματικότητα.
Είναι για μας μεγάλη χαρά που έχουμε συμπαραστάτες την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, τον Δήμο Ρεθύμνου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ως Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και Οργανωτική Επιτροπή δεν θα μπορούσαμε να είχαμε προχωρήσει χωρίς αυτούς και μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες να έχουμε ήδη πείσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και 16 διαφορετικές χώρες από την Ευρώπη και τον κόσμο, από Η.Π.Α. ως και Αζερμπαϊτζάν, ότι είμαστε ένας πολύ ασφαλής προορισμός, με πολλές ομορφιές και ενδιαφέρον που μπορεί να εξυπηρετήσει και να φιλοξενήσει 500 και πλέον ανθρώπους ταυτόχρονα με ασφάλεια σε μία γιορτή του αθλητισμού για ανθρώπους άνω των 50 ετών.
Είμαστε στην τελική ευθεία και καλούμε τον κόσμο του Ρεθύμνου να κυκλοφορήσει στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου για να παρακολουθήσει τη μεγάλη γιορτή από το πρωί μέχρι το απόγευμα, με παραστάσεις, παρελάσεις και δράσεις αθλητισμού για όλες τις ηλικίες. Αναμένουμε τις 3 Οκτωβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση και η τελετή έναρξης του 7ου Golden Age Gym Festival.»