30 °C Rethymno, GR
15/08/2022

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ

Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Ρέθυμνο, για εμβολιασμό και πανδημία

Πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Εμβόλιο: όπλο της επιστήμης και όχι εργαλείο προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής. Με το ΚΚΕ, στο αγώνα για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας» διοργανώνει η Τ.Ε Ρεθύμνου υ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στο δημοτικό κήπο κήπο .

Ομιλίες:

  • Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας.
  • «Συζητώντας αυτά που μάθαμε από την πανδημία.», από τον Χρήστο Λιονή, Καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Θα ακολουθήσουν σύντομες παρεμβάσεις καθώς επίσης και χρόνος για να απαντηθούν ερωτήματα.

Σε ανακοίνωση της Τ.Ε Ρεθύμνου ΚΚΕ  αναφέρεται :

«Με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την πανδημία, επιμένει να μετακυλίει τις ευθύνες της στον λαό, παίζοντας βρώμικο παιχνίδι σε βάρος του. Μετατρέπει το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα. Αλλά και σε ευκαιρία για τους ιδιωτικούς ομίλους να αυξήσουν την πελατεία τους.

Επικαλείται με θράσος την «κοινωνική δικαιοσύνη» για να επιβάλει απαγορεύσεις και ποινές στον λαό και τους υγειονομικούς, αντί να πάρει μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για την προστασία στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, που ανοίγουν με χειρότερους όρους από πέρυσι για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.

Εκεί το «καθήκον» της προστασίας της υγείας θεωρείται «κόστος» για το αστικό κράτος και το «δίκιο» είναι το «δίκιο» της μεγαλοεργοδοσίας να ξεσαλώνει στις πλάτες των εργαζομένων.

Γι’ αυτό οι εκβιασμοί και οι αναστολές στους υγειονομικούς δίνουν και παίρνουν, ενώ απορρίπτει τα δίκαια αιτήματά τους για προσλήψεις, ενίσχυση Πρωτοβάθμιας Υγείας και πρόληψη. Κλείνει σκόπιμα τα αυτιά της και προσπαθεί να απαξιώσει τις σοβαρές καταγγελίες ότι σε δημόσιες δομές Υγείας, ακόμα κι εκεί που ο εμβολιασμός των υγειονομικών είναι καθολικός, οι τεράστιες ελλείψεις, το στοίβαγμα κρουσμάτων με τους υπόλοιπους ασθενείς, η έλλειψη υποδομών και μέσων επιτρέπουν στον ιό να κυκλοφορεί και να συνεχίζει να μολύνει, όσο δεν παίρνονται μέτρα.

Με τα rapid tests επί πληρωμή, το κράτος και η κυβέρνηση μετατρέπουν σε κενό γράμμα την απαραίτητη επιδημιολογική επιτήρηση, σε βάρος συνολικά της υγείας του λαού. Ενώ με τις αναστολές εργασίας και αδειών, ομολογεί τις εγκληματικές συνέπειες της πολιτικής της και τη γύμνια του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Κουνάει το «δάχτυλο» στους εκπαιδευτικούς, την ώρα που ανοίγει τα σχολεία με χιλιάδες κενά, 27άρια τμήματα, κοντέινερ σε προαύλια σχολείων, με νέες περικοπές στην Παράλληλη Στήριξη και στις ώρες των σχολικών καθαριστριών. Το «σχέδιο» για να μην κλείσουν ξανά τα σχολεία είναι… να αυξάνει τον αριθμό των κρουσμάτων που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για όλα τα αναγκαία μέτρα δεν βρήκε ούτε λέξη στις ανακοινώσεις της η κυβέρνηση, παρότι διανύουμε το 4ο κύμα της πανδημίας, το οποίο – όπως και πέρυσι – «φουσκώνει» ξανά εξαιτίας και του ανοίγματος του Τουρισμού με τα «πρωτόκολλα» και τους όρους του κεφαλαίου.

Αντίθετα, έχει το θράσος να επικαλείται τον ανορθολογισμό, τον οποίο η ίδια τροφοδοτεί νυχθημερόν με τις παλινωδίες της, τη μετατροπή του εμβολίου σε μέσο συναλλαγής κι εξαγοράς, την ανύπαρκτη φαρμακοεπαγρύπνηση.

Αυτά και τις τεράστιες ευθύνες της θέλει να βγάλει εκτός κάδρου, όταν λέει ότι «ο φαύλος κύκλος θα σπάσει» μόνο με τον καθολικό εμβολιασμό, όταν αποδεικνύεται πλέον και επιστημονικά ότι τα εμβόλια είναι αναγκαία αλλά δεν φτάνουν, και ότι χρειάζονται μέτρα προστασίας, όπως αυτά που διεκδικούν 18 μήνες τώρα εκατοντάδες σωματεία και φορείς, χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα.

Τον «φαύλο κύκλο» τον τροφοδοτεί η διαχείριση της πανδημίας με «οδηγό» – σε κάθε φάση – τις «αντοχές της οικονομίας», την πολιτική μείωσης των κρατικών δαπανών ακόμα και για τις στοιχειώδεις ανάγκες του λαού, προκειμένου να αυξάνεται ο «δημοσιονομικός χώρος» για μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Κι αυτόν τον φαύλο κύκλο μπορεί να τον σπάσει μόνο ο λαός, δυναμώνοντας αποφασιστικά την πάλη του, διεκδικώντας μαζικά και οργανωμένα την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων του».