24 °C Rethymno, GR
14/08/2022

Η ΕΠΣΡ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ

Ελπίδα για μια διαφορετική χρονιά

Ο χρόνος πέρασε… Αμείλικτα ή όχι, αυτό θα φανεί. Μένει να δούμε αν διδαχθήκαμε όλοι απ’ όλη αυτή την περιπέτεια που συνεχίζουμε να περνάμε ελέω κορονοϊού… Μένει να δούμε αν το μυαλό ξεδιάλυνε κάποια κακώς κείμενα ή έμεινε προσκολιώμενο στα παλιά «ήθη» και «έθιμα» μιας εποχής που «βόλευε» πολλούς από μας.
Από τη διοργανώτρια αρχή ως την τελευταία ομάδα, ας ελπίσουμε ότι η ανάγκη της έναρξης δεν θα θολώσει τον στόχο που όλοι οφείλουμε (και τα μέσα επικοινωνίας εντάσσονται σ’ αυτό), να κάνουμε όπως να μοχθήσουμε για ένα πιο όμορφο τοπικό πρωτάθλημα, με πιο φιλικές έδρες, με σαφώς καλύτερες ανέσεις για όλους όσοι αφιερώνουν τον χρόνο τους σ’ αυτό και φυσικά για να μπορούμε να καμαρώνουμε μεθαύριο τον έναν ή τους πολλούς ποδοσφαιριστές που θα κάνουν το άλμα παίζοντας σε ένα ανώτερο ποδοσφαιρικά περιβάλλον…
Η ΕΠΣΡ καλεί λοιπόν τα σωματεία-μέλη της για τη Γενική Συνέλευση αυτή την Κυριακή και είναι έτοιμη να διεξαγάγει, εν αρχή, τις τρεις μεγάλες της διοργανώσεις (Α» και Β» ΕΠΣΡ αλλά και το κύπελλο Ρεθύμνου) μέσω κλήρωσης η οποία θα γίνει ηλεκτρονικα.

Πέρα από τα μέλη της ΕΠΣΡ το προσωπικό της και τους δημοσιογράφους, ουδείς αλλος επιτρέπεται να εισέλθει στα γραφεία, καθαρά για λόγους προστασίας από τον covid-19.
Ως γνωστό, μέσα από την τελευταία της συνεδρίαση, είχε ενημερώσει ότι θα περίμενε ως τις 8 Σεπτεμβρίου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους τα σωματεία όπως επίσης κι ότι θα λάμβανε μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις.
Ας δούμε πως έχουν τα πράγματα σχετικά με τις συμμετοχές και ποιες ομάδες θα μπουν στις κληρωτίδες των τριών θεσμών.

Α’ ΕΠΣΡ με 16 ομάδες! – Σέντρα στις 10 Οκτώβρη
Με την επιστροφή των τριών ομάδων του Ρεθύμνου που πέρυσι αγωνίζονταν στη Γ’ Εθνική, και με την Επισκοπή 2010 να μετουσιώνεται σε Κ19 και να λαμβάνει μέρος σε διαφορετικό πρωτάθλημα, οι ομάδες στην Α’ ΕΠΣΡ έγιναν 16, άρα θα έχουμε 30 αγωνιστικές και η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 10 Οκτωβρίου. Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος είναι: 1. Ρεθυμνιακός, 2. Αστέρας Ρ., 3. Άρης, 4. Τάλως Μελιδονίου, 5. Ερμής Ζωνιανών, 6. Ασή Γωνιά, 7. Λιβάδια, 8. Φοίνικας, 9. Ποσειδώνας, 10. Σπήλι, 11. Αρκάδι Αγγελιανών., 12. Αστέρας Περάματος, 13. Ψηλορείτης, 14. ΕΑΠ., 16. Δόξα Πλατανέ, 16. ΟΦ Αρμένων.

Β’ ΕΠΣΡ με 7 ομάδες!
Το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας θα είναι φτωχό. Μεταξύ άλλων, δεν δήλωσε συμμετοχή ο Κεραυνός και η Κάλυβος. Η έναρξή του θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτώβρη και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα διεξαχθεί σε 3 γύρους ή με πλέι οφ.
1. Φλόγα Ρουστίκων, 2. Μέλαμπες, 3. Γεράκια Γερανίου, 4. Λίβας, 5. Αγία Γαλήνη, 6. Παναρκαδικός, 7. Απόλλων.

Κύπελλο ΕΠΣΡ: 18 ή 19 ομάδες – Έναρξη στις 25-26 Σεπτεμβρίου

Το κύπελλο της Ένωσης Ρεθύμνου θα ξεκινήσει δύο εβδομάδες νωρίτερα (25-26 Σεπτεμβρίου) από το πρωτάθλημα. Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η Επισκοπή Κ19 ζήτησε να λάβει μέρος την ύστατη ώρα ελέω του φόρτου εργασίας που υπήρχε όλες αυτές τις μέρες με την ΠΑΕ. Άρα, ίσως ο αριθμός των συμμετοχόντων ομάδων να είναι μονός (19).
Στόχος των διοργανωτών είναι να διεξαχθούν δύο αγωνιστικές των τριών ομάδων. Έπειτα θα δοθούν μονοί αγώνες (νοκ-άουτ), ο ημιτελικός θα έχει διπλούς αγώνες με έδρες και ο τελικός φυσικά, μονός.
Οι 18 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή είναι: 1 Ρεθυμνιακός, 2. Αστέρας Ρ., 3. Άρης, 4. Τάλως Μελιδονίου, 5. Ερμής Ζωνιανών, 6. Ασή Γωνιά, 7. Λιβάδια, 8. Φοίνικας, 9. Ποσειδώνας, 10. Σπήλι, 11. Αρκάδι Αγγελιανών., 12. Αστέρας Περάματος, 13. Ψηλορείτης, 14. ΕΑΠ., 16. Δόξα Πλατανέ, 16. ΟΦ Αρμένων, 17. Γεράκια Γερανίου, 18. Μέλαμπες.

Παρακάτω βλέπουμε τί άλλο έχει προταθεί από την ρεθεμνιώτικη Ένωση.
1) «Τα σωματεία να ορίσουν εγγράφως και να κοινοποιήσουν στην ΕΠΣ Ρεθύμνου άμεσα έναν υπεύθυνο για το νέο επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο για τις προπονήσεις, τους αγώνες αλλά και τους φιλάθλους που προβλέπεται να μπαίνουν στα γήπεδα. Παράλληλα θα οριστεί υπεύθυνος που θα είναι μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΡ για το υγειονομικό πρωτόκολλο. Το όνομα του υπεύθυνου θα κοινοποιηθεί άμεσα στα σωματεία.
2) Αποφασίστηκε να συγκροτηθεί Ειδική Επιτροπή Ποδοσφαίρου της ΕΠΣΡ με άτομα του χώρου που δεν θα είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣΡ που θα έχει επικουρικό και συμβουλευτικό ρόλο έχοντας και συνεργασία με τις αθλητικές επιτροπές όλων των Δήμων του Νομού. Στην επιτροπή αυτή θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος του ΣΕΠΡ (Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Ρεθύμνου) ο οποίος θα αναδειχτεί μέσα από τις εκλογές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα από τους αρχηγούς όλων των ομάδων Α΄ και Β΄ Κατηγορίας.»