23 °C Rethymno, GR
28/09/2021

Εσπερίδα του ΕΛΜΕΠΑ για την ξενοδοχειακή γαστρονομία

Μια μοναδική εμπειρία βίωσαν οι φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Τουρισμού του ΕΛΜΕΠΑ, παρακολουθώντας την εσπερίδα με θέμα «Experience talks», όπου συμμετείχαν ως ομιλητές τα διακεκριμένα στελέχη του ξενοδοχειακού management o κ. Αλφρέδος Ευθυμίου και ο κ. Ευάγγελος Τσοσκούνογλου την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021.

Το ενδιαφέρον των φοιτητών ήταν αμείωτο για 4 και πλέον ώρες που διήρκησε η εσπερίδα.

Ο κύριος Α. Ευθυμίου μίλησε για την έννοια του F&B management, για τις απαιτήσεις του επαγγέλματος μέσα από την πολυετή εμπειρία του και ολοκλήρωσε με τις νέες τάσεις που κυριαρχούν στο χώρο της ξενοδοχειακής γαστρονομίας, οι οποίες κέντρισαν ιδιαιτέρως το ενδιαφέρον του κοινού.

Ο κύριος Ε. Τσοσκούνογλου ανέλυσε ένα κυρίαρχο θέμα που ταλανίζει τόσο τα ξενοδοχεία όσο και τις κοινωνίες που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές. Το κατά πόσο δηλαδή το σύστημα διαμονής all inclusive μπορεί να συνυφανθεί με την ποιότητα, την τοπική κουζίνα και με την αμοιβαία συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες. Ο κ. Τσοσκούνογλου έδωσε πειστικά παραδείγματα από την προσωπική του σταδιοδρομία και από διεθνείς πρακτικές όπου το all inclusive με τις κατάλληλες ενέργειες μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση με ερωτήσεις και προβληματισμούς από τους φοιτητές προς τους ομιλητές της εκδήλωσης.

Χαιρετισμό και τοποθετήσεις στην εσπερίδα απηύθυναν ο κ. Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης Director of Operations Grecotel, οι γενικοί διευθυντές κ.κ. Γιώργος Φουστανάκης, Μιχάλης Θωμαδάκης, ο π. γενικός διευθυντής κ. Νίκος Μάκρας, ο τουριστικός πράκτορας από τη Μύκονο κ. Γιώργος Γκίκας, ο γενικός διευθυντής του Travel Id κ. Δήμος Δημόπουλος και o chef Νίκος Βλαχάκης.

H εσπερίδα «Experience talks» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος F&B management που διδάσκει ο Δρ. Γιώργος Τριανταφύλλου.