28 °C Rethymno, GR
20/09/2021

ΜΕ 19 ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ Ο Ν.Ο.Ρ. ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ / ΕΦΗΒΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Ζητούμενο οι διακρίσεις και οι καλές επιδόσεις

Με υψηλές βλέψεις, πίστη και θέληση για διάκριση ταξίδεψε η αποστολή του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου στην Αθήνα, καθώς το Σαββατοκύριακο διεξάγεται το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης Παίδων – Κορασίδων / Εφήβων – Νεανίδων. Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο κλειστό κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α., καθώς οι εν λόγω ηλικιακές κατηγορίες παίρνουν την «σκυτάλη» από το αντίστοιχο πρωτάθλημα των Παμπαίδων – Παγκορασίδων.

Ο Ν.Ο.Ρ. εκπροσωπείται με 19 αθλητές και συγκεκριμένα με 12 Ρεθεμνιώτες και 7 κολυμβητές από το Ηράκλειο και την Κομοτηνή. Πρόκειται για την καλύτερη φουρνιά που έχει αναδείξει ο Όμιλος τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα οι στόχοι να είναι υψηλοί. Συμμετοχές σε τελικούς, θέσεις στο βάθρο και γενικότερα πολύ καλές επιδόσεις, είναι τα ζητούμενα των «κιτρίνων».

Βέβαια, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα το κίνητρο είναι τεράστιο και η πρόκληση για διακρίσεις φτάνει στα ύψη. Το γεγονός πως οι  συγκεκριμένες κατηγορίες είναι μοριοδοτούμενες, δίνει επιπλέον κίνητρο και φιλοδοξία σε όλα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος.

Οι Ρεθυμνιώτες-τισσες Μαρία Δεληγιάννη, Άννα Δροσουλάκη, Κατερίνα Πετρακάκη, Αναστασία Διακουμάκου, Πέτρος Πολάκης, Χένρι Κόουλμαν, Μιράλμπα Σούλα, Δέσποινα Κωστάκη, Μελίνα Μανιουδάκη, Παναγιώτης Κωστάκης και Γιώργος Ομαλιανάκης, καθώς και οι Ηλίας Πρωιμάκης (Ωρίωνας Ηρακλείου), Στέφανος Παπαδήμας (Πρωταθλητές Ηρακλείου), Χρίστος Ταξιάρχης Ντωνές (ΝΕ Ροδόπης), Νίκος Πετράκης (Αργοναύτες Ηρακλείου), Γιώργος Πελεκανάκης (Αργοναύτες), Ιφιγένεια Θεοδωράκη (Πρωταθλητές Ηρακλείου) και Αμαλία Γαγάνη (Πρωταθλητές Ηρακλείου) θα συμμετάσχουν στους Παίδες – Κορασίδες. Επίσης, ο Δημήτρης Καφφάτος θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος στην κατηγορία Εφήβων, φορώντας το σκουφάκι του Ολυμπιακού.

Ο Στέφανος Κατσιλιάνος δεν βρίσκεται στο πλευρό των αθλητών του στο Ο.Α.Κ.Α. και την αποστολή συνοδεύουν οι Κλεάνθης Καραμπάσης και Στέλιος Στουραΐτης.

Στέφανος Κατσιλιάνος: «Υψηλές βλέψεις με στόχο τις διακρίσεις»

Ο προπονητής του Ν.Ο.Ρ. στάθηκε στις υψηλές βλέψεις για διάκριση που έχουν οι αθλητές του, τονίζοντας και το σημαντικό κομμάτι της μοριοδότησης.

«Έχουμε αθλητές που είναι σε υψηλές θέσεις, αλλά και πάρα πολύ υπολογίσιμες σκυταλοδρομίες… Μεγάλη πιθανότητα διάκρισης, λόγω των υψηλών θέσεων που έχει αυτήν τη στιγμή, συγκεντρώνει ο Παναγιώτης Κωστάκης, που έχει κάνει μία εξαιρετική προετοιμασία. Από κοντά, θεωρώ πως θα ακολουθήσουν η Μιράλμπα Σούλα, η Δέσποινα Κωστάκη και ο Πέτρος Πολάκης. Υπάρχουν και άλλοι αθλητές αλλά το κυριότερο μέρος είναι αυτό που έχουμε πει για τις σκυταλοδρομίες. Θα προσπαθήσουμε να καταρτίσουμε τις σκυταλοδρομίες με τέτοιον τρόπο, ώστε τα παιδιά να επιτύχουν και να καρπωθούν τα οφέλη των μορίων για να τα χρησιμοποιήσουν αργότερα. Θα ήταν ευχής έργον.

Βέβαια, η εμπειρία μου έχει διδάξει ότι τα τελευταία 20 χρόνια, μόλις ένα 5% των παιδιών που πήραν τα μόρια, έκαναν χρήση τους, γιατί άτομα τα οποία καταφέρνουν να διακριθούν σε ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα, έχουν αναπτύξει τέτοια φιλοσοφία ζωής που είναι ικανά να συνδυάζουν άψογα τον αθλητισμό με το σχολείο. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι θα τα αφήσουν αν τα αξίζουν και η τελευταία ευχή που έχω να πω είναι ο καθένας τους να αμειφθεί όσο ακριβώς έχει δουλέψει και έχει προσπαθήσει τα τελευταία χρόνια».