14 °C Rethymno, GR
29/11/2022

ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΕΙΔΗ ΥΠΟΔΗΣΗΣ

Η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου στηρίζει τις δομές Κοινωνικής Φροντίδας

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού Προγράμματος 2020 της Περιφέρειας Κρήτης,η  Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου για μια ακόμη χρονιά «αγκάλιασε» δομές κοινωνικής φροντίδας της πόλης,προσφέροντας τα χριστουγεννιάτικα δώρα της  στον σύλλογο «Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό» και στον σύλλογο «Αγάπη»,για τα άτομα που φιλοξενούνται σε αυτές.

Πιο συγκεκριμένα, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου,Μαίρη Λιονή,παρέδωσε στον πρόεδρο και την διευθύντρια, αντίστοιχα,των δυο δομών,εξήντα ζεύγη παπούτσια.Πρόκειται για μια δράση κοινωφελούς χαρακτήρα, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ωστόσο φέτος οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, δεν επέτρεψαν στους ίδιους τους ωφελούμενους, να παρευρεθούν  στο κτίριο της αντιπεριφέρειας και να λάβουν οι ίδιοι από την κ.Λιονή τα δώρα τους.

Όπως δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, τα παιδιά και οι συνάνθρωποί μας, γίνονται μέτοχοι με αυτά τα δώρα, στην γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών:

«Η Περιφέρεια Κρήτης έχοντας ως προτεραιότητά της την έμπρακτη κοινωνική και οικονομική στήριξη και προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των Δομών Κοινωνικής Φροντίδας του νησιού και σχεδίασε και ενέταξε την παρούσα κοινωνική δράση στο πλαίσιο των Υπερτοπικών Δράσεων του Κοινωνικού Προγράμματός της για το έτος 2020, προσβλέποντας στην άμβλυνση των οικονομικών-κοινωνικών ανισοτήτων και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Εν μέσω της πανδημίας είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη ως φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης να σταθούμε κοντά στους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα στις πιο ευάλωτες ομάδες, για να μη βιώσουν ελλείψεις σε βασικά αγαθά και απομόνωση», ανέφερε η Μαρη Λιονή.

Τέτοιες  δράσεις αλληλεγγύης δεν σταματούν ποτέ να χαρίζουν χαμόγελα και ενθουσιασμό στα παιδιά, τονίζει ο κος Παύλος Μελισσηνός, πρόεδρος του «Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου»: «Εδώ και αρκετά χρόνια στα πλαίσια μιας υπενθύμισης και συνεισφοράς της τοπικής αυτοδιοίκησης στις ανάγκες των δομών μας, γίνεται αυτή η κοινωνική προσφορά. Φέτος το δώρο των υποδημάτων, είναι πολύ χρηστικό δώρο, καθώς πρόκειται για ένα είδος που το χρησιμοποιούμε καθημερινά και στα παιδιά παρατηρείται μεγάλη και συχνή φθορά. Ο αριθμός τον οποίο είχαμε δηλώσει, ικανοποιήθηκε στο ακέραιο, όπως συμβαίνει πάντα. Αυτή η χρονιά είναι διαφορετική αλλά με αυτόν τον τρόπο και με δικές μας ενέργειες, τα παιδιά νομίζω ότι θα αισθανθούν τη χαρά. Δεν θα χαθεί το χριστουγεννιάτικο πνεύμα και όλοι όσοι ενεπλάκησαν σε αυτή την διαδικασία, σίγουρα θα νιώσουμε καλύτερα!».

Η κα Ελένη Κυριακάκη, διευθύντρια του Συλλόγου «Αγάπη» ευχαρίστησε με τη σειρά της την τοπική αυτοδιοίκηση για την συνεπή, χρόνια και έμπρακτη στήριξη που δείχνει: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια για το δώρο που κάνει στους ωφελούμενους του Συλλόγου, δώρο χαράς καθώς οι ωφελούμενοι το περιμένουν κάθε χρόνο με ανυπομονησία! Άλλες φορές ερχόμασταν εδώ, λέγαμε τα κάλαντα στην κα Αντιπεριφερειάρχη και ο καθένας λάμβανε το δώρο του. Φέτος δεν έχουμε την ευκαιρία αυτή λόγω της κατάστασης. Όμως είμαι σίγουρη πως όταν πάω στο Σύλλογο, τους δείξω τα δώρα και τους πω ότι είναι από την κα Λιονή, θα χαρούν με την ίδια ένταση όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Μιλάμε για 32 ωφελούμενους, που έχουν καλυφθεί πλήρως και ανέκαθεν είχαμε αυτήν την άμεση ανταπόκριση από την Aντιπεριφέρεια».

Ωστόσο οι όμορφες δράσεις δεν τελειώνουν εδώ, όπως μας πληροφορεί η κα Λιονή, καθώς έπονται ακόμα δύο σημαντικές ενέργειες. Μάλιστα για την πραγμάτωση της μίας εξ αυτών, η Περιφέρεια συνεργάστηκε με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο: «Επειδή τα επισκεπτήρια δεν επιτρέπονται στις δομές ηλικιωμένων, σκεφτήκαμε στην Περιφέρεια να αγοράσουμε τάμπλετ, αριθμού ανάλογου με τον αριθμό των τροφίμων που έχει κάθε δομή. Θα τα παραλάβουμε εντός ολίγων ημερών και θα μοιραστούν σε ηλικιωμένους που βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες δομές. Έπειτα θα γίνει ειδική εκπαίδευση από προσωπικό του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, έτσι ώστε να μπορέσουν να τα χρησιμοποιούν για να έρθουν σε επαφή με τους κοντινούς τους ανθρώπους, με τα παιδιά και τα εγγόνια τους! Εκτός από αυτό, άμεσα αναμένουμε να παραλάβουμε και ειδικά μικρά κουβερτάκια, για παιδιά με ειδικές ανάγκες που εξακολουθούν να πηγαίνουν καθημερινά στις εκπαιδευτικές δομές, για να μην κρυώνουν αλλά και κουβερτάκια στους ηλικιωμένους».