Η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μυλοποτάμου, σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο Μυλοποτάμου, σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
«Χαιρετίζουμε τις φίλες και φίλους συνδημότες που τόλμησαν και μας στήριξαν ξεπερνώντας και νικώντας το φόβο, τους εκβιασμούς, τις απειλές, τη ρουσφετολογία.
Από την στιγμή που αποφασίσαμε και ιδρύσαμε την Κίνησή μας, με τη στήριξη του δημοκρατικού λαού του Μυλοποτάμου και παρά τις δυσκολίες,
Πετύχαμε αξιόλογες νίκες:
1) Δώσαμε το «παρών» με την κατάρτιση του συνδυασμού μας για να λειτουργήσει η δημοκρατία και όχι η μονοκρατορία, όπως ήθελε ο αντίπαλος συνδυασμός και γι’ αυτό μας πολέμησε με όλα τα προσφιλή του μέσα (ρουσφετολογία, εκβιασμούς, απειλές, φόβο).
2) Κάναμε ένα δύσκολο αλλά ωραίο προεκλογικό αγώνα και επικοινωνήσαμε με σημαντικά τμήματα των συνδημοτών μας στο Μυλοπόταμο που θα είναι παρακαταθήκη για την αγωνιστική πορεία της επόμενης μέρας που ξεκινάμε.
3) Αντιμετωπίσαμε όλα τα ανέντιμα και αντιδημοκρατικά μέσα ενός εδραιωμένου αντίπαλου και πετύχαμε τη συμμετοχή μας στις εκλογές, αναδείχνοντας δύο δημοτικούς συμβούλους και τρία μέλη σε Τοπικά Συμβούλια. (Μαργαρίτες, Πάνορμο, Ρουμελή).
4) Ο Μυλοπόταμος, είναι γνωστό πως είναι μια δύσκολη περιοχή. Κι συνδυασμός του κ. Δ. Κόκκινου, έχει εδραιωθεί με συνεργάτες πολλών «προσόντων». αντιδημοκρατικής και σκοταδιστικής συμπεριφοράς.
Και τώρα, όλοι αυτοί ενώθηκαν σε αγαστή ανίερη συμμαχία με τα μνημονιακά απομεινάρια του πάλε προοδευτικού ΠαΣοΚ, που έσπευσαν με τους χτεσινούς «εχθρούς» τους, μήπως και γαντζωθούν στην εξουσία που είχαν καλομάθει τόσα χρόνια.
Αγαπητές φίλες και φίλοι συνδημότες.
Στο Μυλοπόταμο εδώ και χρόνια έχουν επικρατήσει όλες αυτές οι καταστάσεις που προσβάλλουν κάθε δημοκράτη, προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δυσφημούν την περιοχή σε όλη τη χώρα.
Σ’ αυτό το Μυλοπόταμο, κάποιοι έπρεπε να κάμουν την αρχή και να ορθώσουν το ανάστημα της αξιοπρέπειας. Κάποιοι έπρεπε να ξεκινήσουμε την Αντίσταση. Και εμείς, οι Λίγοι που μπήκαμε μπροστά, Το Πετύχαμε!..
Δεν είναι νίκη λοιπόν το 93% για το συνδυασμό του κ. Δ. Κόκκινου. Αντίθετα, είναι ήττα δίκη τους και νίκη της δημοκρατίας το δικό μας 7%..!!
Αγαπητές φίλες και φίλοι συνδημότες.
Από την επόμενη μέρα, από σήμερα, η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μυλοποτάμου θα είναι κοντά σε όλους, ανεξάρτητα από τί ψήφισαν. Θα αγωνιστούμε με τη δική σας συμμετοχή, να αρχίσει μια νέα πορεία για τον τόπο μας. Ο αγώνας θα είναι καθημερινός μαζί με την κοινωνία που δοκιμάζεται και υποφέρει».