15 °C Rethymno, GR
01/12/2021

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΣΥΡΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Η ταλαιπωρία φτάνει στο τέλος

Ο βροχερός καιρός αλλά και το γεγονός ότι ο αγωνιστικός χώρος θα πρέπει να επαναξιολογηθεί αναγκάζουν το αγωνιστικό τμήμα της Επισκοπής να τρέχει καθημερινά στο Μάλεμε για τις απαραίτητες προπονήσεις.
Αλήθεια είναι πως, ελλείψει άλλου αγωνιστικού χώρου στη Δυτική Κρήτη(!) με φυσικό χλοοτάπητα (το ΔΑΚ Χανίων δεν προσφέρεται πια, το γήπεδο στη Μοναχή Ελιά αλλά και αυτό των Περιβολίων έχουν κλείσει για την απαραίτητη επανασπορά) έχουν στριμώξει τόσο την Επισκοπή όσο και τον ΑΟ Χανίων να προπονούνται μακρυά από τις φυσικές τους έδρες.
«Ήταν η μόνη λύση αλλά υπάρχει κόπωση μέσα απ’ όλο αυτό» αναφωνούν στην Επισκοπή που βλέπει ότι φτάνει στην άκρη του νήματος ενόψει Καλλιθέας αυτή την Κυριακή (15.00).

Όλοι έτοιμοι

Ευτυχώς, ουδείς ποδοσφαιριστής έχει προβλήματα τραυματισμών. Ο Θαρσίσιο και ο Ντεμέτριους ταλαιπωρούνται από τενοντίτιδες σε επιγονατίδα και περονιαίο μυ αντίστοιχα όμως αυτά είναι θέματα που επιλύθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας σε μεγάλο βαθμό.
Ο καιρός πλέον πέρασε και οι ομάδες θα βγουν -επιτέλους- στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό που ζητείται πια είναι να επιδείξουν οι «γυπαετοί» την ετοιμότητα για τον πρώτο τους αγώνα στο πρωτάθλημα της SL2.

Ξανά «μέσα» με πολλά «εφόσον» ο Διαγόρας

Την ίδια στιγμή πάντως, η ΕΕΑ δύο μόλις 24ωρα μετά την ανακοίνωσή της για ανάκληση του πιστοποιητικού της ΠΑΕ Διαγόρας, ανακάλεσε έπειτα κι από τις κινήσεις των Ροδιτών να παραδώσουν σχετικούς φακέλους που αφορούν το πόθεν έσχες των μετόχων τους. Πρέπει να τονιστεί ότι ο Διαγόρας δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο και θα χρειαστούν κάποια έξτρα στοιχεία για να βρεθεί κανονικά στο πρώτο αγωνιστικό ραντεβού της χρονιάς κόντρα στην ΑΕΚ Β’.
Η τελευταία ανακοίνωση της ΕΕΑ αναφέρει: «Αίτηση της ΠΑΕ Διαγόρας 1905 περί ανάκλησης της από 25.09.21 απόφασης της Επιτροπής. Δέχεται– ανακαλεί την από 25.10.21 απόφαση και αναβάλλει για προσκόμιση πρόσθετων στοιχείων.»

Έδειξε κατανόηση στις ομάδες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου

Ένα επίσης σημαντικό θέμα για την βιωσιμότητα των ΠΑΕ είναι το μεγάλο χορηγικό κομμάτι το οποίο είναι το τηλεοπτικό πακέτο. Η τελευταία συνάντηση έγινε το βράδυ της περασμένης Τρίτης ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γιάννη Οικονόμου τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τα διευθυντικά στελέχη της ΕΡΤ και της επιτροπής της SL2.
Ο κ. Οικονόμου, άκουσε τις προτάσεις-εισηγήσεις των μελών της επιτροπής της SL2 δείχνοντας ενδιαφέρον όσον αφορά την διαπραγμάτευση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος με την ΕΡΤ και συμφώνησε ότι τα αιτήματα των ομάδων είναι λογικά.
Η ανακοίνωση που βγήκε επισήμως, αναφέρει όλα τα παραπάνω και προσθέτει: «Το θέμα θα συζητηθεί από τον ίδιο με το εποπτευόμενο ΔΣ της ΕΡΤ, ώστε να εξευρεθεί μία λύση που θα ικανοποιεί και τις ανάγκες του αναβαθμισμένου πρωταθλήματος της SL2, μετά την αναδιάρθρωση και τα αυστηρότατα κριτήριά της, αλλά και τα συμφέροντα της ΕΡΤ.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Αυγενάκης, είχε καταλυτική συμμετοχή στη συζήτηση, επαυξάνοντας επί των δίκαιων αιτημάτων της Super League 2. Η Super League 2, ευχαριστεί αμφότερους τους Υπουργούς για το ενδιαφέρον τους και αναμένει σύντομα τις εξελίξεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε ένα αίσιο τέλος την προσπάθεια που καταβάλλεται τις τελευταίες εβδομάδες για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Πρωταθλήματος.»
Το βέβαιον είναι ένα, το πρωτάθλημα ξεκινάει μολονότι το τηλεοπτικό πακέτο δεν έχει τελεσφορήσει.

]