23 °C Rethymno, GR
16/08/2022

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Κέρδισε τις εντυπώσεις το «3ο Trimore M.T. Rethymno I Isoman»

Ο αθλητισμός ήταν για μία ακόμα χρονιά ο μεγάλος νικητής του «3ου Trimore M.T. Rethymno I Isoman». Συμμετέχοντες κάθε ηλικίας, μικροί και μεγάλοι, απήλαυσαν τη συμμετοχή τους σε μία υψηλού επιπέδου διοργάνωση και ένοιωσαν την ικανοποίηση του τερματισμού. Τα αποτελέσματα και η κατάταξη σαφώς και δεν είναι αυτοσκοπός, καθώς αυτό που μετράει και επικρατεί στο φινάλε δεν είναι άλλο από την άθληση.

Στιγμές γεμάτες πάθος και χαμόγελα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά σε όλους τους στίβους άθλησης και παρά τις ιδιαιτερότητες λόγω των πρωτοκόλλων, ο στόχος της συνύπαρξης του αθλητικού ενθουσιασμού και της διασφάλισης της υγείας των συμμετεχόντων, εθελοντών, θεατών και διοργανωτών, επετεύχθη.

Το Ρέθυμνο κέρδισε εκ νέου το «στοίχημα» της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού, καθώς στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε συνδυασμό με τις ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δράσεις που έλαβαν χώρα σε αρκετά σημεία της πόλης, οι διοργανωτές πήραν εξαιρετικό βαθμό.

Οι λάτρεις του τριάθλου, της κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης και του τρεξίματος πόλης έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις φυσικές ομορφιές και την πολυπλοκότητα των διαδρομών. Βέβαια, τον πρώτο λόγο είχε το ISOMAN quarter distance, το ιδιαίτερο τρίαθλο, που παρουσίασε για πρώτη φορά η Trimore το 2019 στην Ελλάδα (Καστοριά και Ρέθυμνο σε sprint απόσταση και Ρέθυμνο το 2020 σε quarter), το τρίαθλο με την Ολυμπιακή και Μισή Ολυμπιακή απόσταση, για τους πιο καλά προετοιμασμένους και τολμηρούς αθλητές.

Στις ιδιαίτερες στιγμές της διοργάνωσης, η συμμετοχή της Μαριάννας Αυγουστάκη, μίας κοπέλας με κινητικές δυσκολίες, που δίνει πάντα το «παρών» στο TRIMORE M.T. Rethymno και δη με την υποστήριξη των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου. Για μία ακόμα φορά απέδειξε το μεγαλείο της ψυχή της και την αγάπη για τη ζωή και τον αθλητισμό.  Επίσης αρκετοί αθλητές τερμάτισαν συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους ή από τους συναθλητές τους (καθώς συμμετείχαν σε σκυλατοδρομία), ώστε να μοιραστούν τη χαρά της ομαδικής προσπάθειας.

Οι πρωτιές σε Άνδρες και Γυναίκες

ISOMAN quarter: Ορέστης Χαραχούσης / Έρη Περιστεράκη.

Olympic Triathlon: Λευτέρης Δήμος / Πελαγία Πιπεράκη.

Half Olympic Triathlon: Γεράσιμος Λιγνός με συνοδό τον Γρηγόρη Σουβατζόγλου / Νάντια Συντζανάκη.

Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης (O.W.S.) 0,5k: Παναγιώτης Κωστάκης / Ελευθερία Καφφάτου.

2,5k: Γιώργος Μπέκας / Δήμητρα Λαμπαθάκη.

5k: Μιχάλης Κοκολινάκης / Αναστασία Διακουμάκου.

Αγώνας τρεξίματος πόλης 5km: Θωμάς Παπαδάκης / Μαρία Βιβιλάκη.

10km: Στέλιος Γεραντίδης / Αντωνία Γιώτη.

(Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα στο https://my.esportevents.gr/results.php?id=20210023

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν παιδικές αθλητικές δραστηριότητες, όπως κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης και παιδικό ISOMAN, καθώς και δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες, που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, με την πολύτιμη, πρόθυμη και ευγενική αρωγή του τοπικού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό και του Ιππικού Ομίλου Ρεθύμνου. Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή το μικρό θεατρικό από ομάδα παιδιών με αυτισμό μετά των συνοδών τους μεταδίδοντας το μήνυμα της ανάγκης αυτών των ανθρώπων για σεβασμό των «θέλω» τους.

Τέλος, τις απονομές των αθλητών, που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, επίκεντρο της διοργάνωσης, τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κα Μαρία Λιονή, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ρεθύμνης κα Πέπη Μπιρλιράκη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού του Δήμου κος Δημήτρης Λαχνιδάκης και εκπρόσωποι άλλων φορέων (Ένωση Ξενοδόχων, Εμπορικός Σύλλογος, Ναυτικός Όμιλος, Ποδηλατικός Σύλλογος, Σύλλογος Δρομέων Υγείας κλπ) και αρχών (Λιμενικό Ταμείο, Λιμεναρχείο, Τροχαία κλπ) του τόπου.

Το «3ο Trimore M.T. Rethymno I Isoman» είναι μία συνδιοργάνωση του Δήμου Ρεθύμνης, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και της TRIMORE – XTERRA Greece – ISOMAN Hellas, πραγματοποιήθηκε στις 24-26 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Race Director της TRIMORE – XTERRA Greece – ISOMAN Hellas, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής TRIMORE Multisport TOUR, δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση:

«Ο αγώνας του Ρεθύμνου είναι πλέον ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί, αφού το TRIMORE M.T. Rethymno | ISOMAN προσελκύει ακόμη περισσότερο κόσμο στον όμορφο, δημιουργικό και ευγενή αθλητισμό! Για μία ακόμη χρονιά πετύχαμε να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα, θάρρος, προσήλωση, πάθος, αφοσίωση και καταφέραμε να κάνουμε πραγματικότητα μία διοργάνωση με ποιότητα και ασφάλεια, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας αλλά προσθέτοντας τις πινελιές του καινοτόμου, διασκεδαστικού και ξεχωριστού στην εμπειρία κάθε συμμετέχοντα. Κρατήσαμε ζωντανό τον ενθουσιασμό των αθλητών, των οικογενειών τους, των εθελοντών, των Ρεθυμνιωτών και κάθε αρωγού της προσπάθειάς μας. Είμαστε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα και την ανταπόκριση των αθλητών, όλων των συμμετεχόντων, της τοπικής κοινωνίας και βέβαια, των αρωγών / χορηγών / υποστηρικτών μας, που τόλμησαν μαζί μας. Ευχαριστούμε το Δήμο, το Δήμαρχο και τους Δημότες, την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, τις αρχές (Τροχαία, Λιμενικό, Λιμενικό Ταμείο, Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, Νοσοκομείο Ρεθύμνης, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Ερυθρό Σταυρό), τους μοναδικούς μας εθελοντές – ψυχή της διοργάνωσης, τους επαγγελματίες τουρισμού, καθώς, επίσης, προσωπικά τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Δήμου Ρεθύμνης, Δημήτρη Λαχνιδάκη».