18 °C Rethymno, GR
27/03/2023

ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ - ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΕ ΕΦΕΣΗ

Καμία ανησυχία στην Επισκοπή

Η μη αδειοδότηση από το πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα την επίσημη Επισκοπή η οποία προφανώς και θα προσφύγει στη δευτεροβάθμια για να λάβει το τελικό «οκ» από την εν λόγω επιτροπή.
Αύριο Παρασκευή λήγει η διορία της έφεσης οπότε, στην Επισκοπή έχουν ήδη κάνει τις κινήσεις που χρειάζεται για να μη λείψει τίποτε από τον νέο φάκελο που θα αποσταλεί.
Κι επειδή ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει κατά πόσο επηρεάζει η μη αδειοδότηση μιας ομάδας, γίνεται σαφές ότι το πρόβλημα αφορά τον περιορισμό στις μεταγραφές. Φερ’ ειπείν, μια ομάδα που δεν έχει λάβει το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δεν δύναται να κάνει ελεύθερα τέτοιες κινήσεις.
Ένας σύλλογος μπορεί να έχει μέχρι τρεις παίκτες άνω τρων 25 χρόνων και απεριόριστες κινήσεις ποδοσφαιριστών που είναι γεννημένοι από το 1996 και μικρότεροι. Επειδή όμως μιλάμε για ένα ολοκαίνουριο πρωτάθλημα όπου τα ελλιπή σημεία είναι χτυπητά στις σχετικές διατάξεις, θα πρέπει να διευκρινιστεί για να το γνωρίζουν τα γραφεία των ομάδων, αν ο παραπάνω περιορισμός αφορά μόνο ημεδαπούς ή και αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές και επίσης αν το όριο είναι 1996 αι μικρότεροι ή από το 1998 και πίσω…
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι δεν έχει βγει προκήρυξη που να αποσαφηνίζει όλα τα παραπάνω γι’ αυτό και επικρατεί αυτή η μικρή αναστάτωση στα σωματεία.
Στην Επισκοπή βέβαια βγήκε σχετική ανακοίνωση που υπογραμμίζει τα εξής: «Επειδή λάβαμε «σήμα αρνητικό» από την πρωτοβάθμιο Όργανο, αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μέσα από τη συνεδρίαση της 9ης Αυγούστου 2021 όπου εξετάστηκε ο φάκελός μας, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι, η διοίκηση της ΠΑΕ Επίσης, δεν ανησυχεί και πράττει τα δέοντα μέσα από το δικαίωμα της έφεσης προκειμένου να μπορεί να κάνει τις κινήσεις της απερίσπαστη βάσει των νόμων και των διατάξεων που ορίζουν οι νόμοι του ποδοσφαίρου μας.
Τέλος, ο σύλλογός μας δήλωσε συμμετοχή στον θεσμό του κυπέλλου όπου και περιμένουμε ανυπόμονα να υπηρετήσουμε».

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, οι κυανόλευκοι «τρέχουν» κι ένα σωρό άλλες δουλειές. Πολύ σύντομα -κι επισήμως πια- θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Από την επίσημη Επισκοπή δια στόματος του προέδρου κ. Μιχάλη Νικολιδάκη έχει γίνει ανοικτή πρόσκληση σε κάθε Ρεθεμνιώτη να ασχοληθεί με τα κοινά του συλλόγου.
Δύσκολο του Κωστίκα
Τέλος, κι επειδή τα μεταγραφικά πάντοτε αποτελούν δέλεαρ για τους αναγνώστες, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η περίπτωση του Βασίλη Κωστίκα «κολλάει» για την ώρα. Η προσέγγιση έχει γίνει στον ακραίο επιθετικό που ανήκει στη Λαμία αλλά ο ίδιος το ψάχνει μήπως και μπορέσει να παραμείνει σε επίπεδο SL1 κάτι που φαντάζει βέβαια πολύ δύσκολο. Στην Επισκοπή θα τον περιμένουν αλλά όχι για πολύ…

Έρχεται ο Γιάννης Όρκας

Αντιθέτως, η υπόθεση του Γιάννη Όρκα, του 20χρονου ομογενούς ποδοσφαιριστή έχει προχωρήσει για τα καλά και δεν αποκλείεται, σήμερα κιόλας, να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο των Χανίων προκειμένου να έρθει στο Ρέθυμνο.
Ο Γιάννης Όρκας είναι ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο που δίνει τη δυνατότητα στον Γ. Βέλιτς να αγωνιστεί τόσο ως αμυντικό χαφ όσο και ως στόπερ (δεξιά ή αριστερά) μια και μπορεί να παίξει και με τα δύο πόδια.