Δίχως αμφιβολία η πρόοδος της Ακαδημίας σε όλους τους τομείς είναι αλματώδης, παρά το γεγονός πως κλείνει μόλις 4 χρόνια ύπαρξης στα μπασκετικά δρώμενα της Κρήτης. Η Ρεθυμνιώτικη ομάδα είναι έτοιμη για το «ταξίδι» της στις εθνικές κατηγορίες, αλλά για να πετύχει τους στόχους της και να εδραιωθεί σε αυτές, χρειάζεται την στήριξη του κόσμου.
Οι απαιτήσεις μεγαλώνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά οι διοικούντες της έχουν ήδη «σηκώσει μανίκια» και διευθετούν το ένα ζήτημα μετά το άλλο. Εκτός όμως από το αγωνιστικό κομμάτι, στο οποίο ο Βαγγέλης Θεοδωρουλάκης έχει κάνει τον σχεδιασμό του και σύντομα θα υπάρξουν και ανακοινώσεις, οι άνθρωποι της διοίκησης έχουν ως στόχο να θωρακίσουν την ομάδα και συνάμα να κάνουν τον προγραμματισμό τους.
Η Ακαδημία θέτει από σήμερα σε διάθεση τα εισιτήρια διαρκείας της νέας αγωνιστικής σεζόν, τα οποία τιμώνται στα 20 και 50 ευρώ. Οι κάρτες έχουν ως σύνθημα «Η προσπάθεια ξεκίνησε… έλα μαζί μας, ο 6ος παίκτης είσαι εσύ». Η φιλοσοφία της ομάδας δεν αλλάζει και θα απαρτίζεται από Ρεθυμνιώτες παίκτες, από φοιτητές του Πανεπιστημίου, αλλά και από έναν παίκτη-προσωπικότητα που θα κάνει τη διαφορά.
Για να κλείσουν οι Ρεθυμνιώτες-ισσες θέση στο «ταξίδι» της Ακαδημίας στη Γ’ εθνική, μπορούν να απευθυνθούν στα τηλ. 6936 834696, 6977 600927. Επίσης, οι ομάδες Γ’ εθνικής είναι υποχρεωμένες να έχουν εισιτήριο στους εντός έδρας αγώνες τους, με κατώτερη τιμή στα 3 ευρώ και ανώτερη στα 5 ευρώ.
Όλα συνηγορούν στο ότι ο Β’ όμιλος Νότου της Γ’ εθνικής θα μετατραπεί σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, καθώς οι ομάδες που κληρώθηκαν σε αυτόν τον όμιλο κινούνται δυνατά στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι. Οι φίλαθλοι που θα παρακολουθούν τις εντός έδρας αναμετρήσεις της Ακαδημίας στο «Μελίνα Μερκούρη», θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και παίκτες κλάσης, όπως οι Αγαδάκος, Κερασοβίτης, που πριν λίγες ημέρες υπέγραψαν στο Κορωπί.
Το Σαββατοκύριακο 28-29 Ιουνίου το 3on3 της Ακαδημίας για παιδιά δημοτικού
Η Ακαδημία Ρεθύμνου διοργανώνει, το Σαββατοκύριακο 28-29 Ιουνίου, τουρνουά μπάσκετ 3on3 στο 1ο Λύκειο Ρεθύμνου. Μέρος μπορούν να λάβουν παιδιά (αγόρια και κορίτσια) δημοτικών σχολείων, καθώς το «σύνθημα» των διοργανωτών είναι «Ναι στον αθλητισμό για όλους».
Οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 17:30 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περεταίρω πληροφορίες στα τηλ. 6946 048125 (Μίλτος Χειμωνίδης), 6948 288288 (Κυριάκος Μίχας), 6979 607805 (Αντώνης Νταλιάνης). Εγγραφές για το τουρνουά γίνονται στο Bar Code Café, καθημερινά 09:00-15:00, και η συμμετοχή ανέρχεται στα 9 ευρώ ανά ομάδα.