26 °C Rethymno, GR
25/09/2021

ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΜΕΛΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΡ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ OPEN ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κυνηγώντας τους χρόνους…

Βουτιές στην πισίνα του «Ποσειδώνιου» κολυμβητηρίου της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμοι να κάνουν οι κορυφαίοι κολυμβητές της χώρας, ανάμεσα σε αυτούς και τα παιδά του ΝΟ Ρεθύμνου.
Πρόκειται για το 90ό Εθνικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης OPEN με διεθνείς συμμετοχές που ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει για 4 μέρες, ως τις 12 Ιουνίου.
Μετά το δεύτερο κύμα του κορονοϊού κι έπειτα από την άρση του lock down η επιστροφή σε μια είδους κανονικότητα, φέρνει με μεγάλη χαρά τους κολυμβητές στον… φυσικό τους χώρο συναγωνιζόμενοι τους συναθλητές τους. Κι αυτό γιατί, ούτε λίγο ούτε πολύ, 433 άτομα από 71 ελληνικά σωματεία και άλλους 10 από το Κουβέιτ, την Αίγυπτο, την Κύπρο και την Αλβανία θα λάβουν μέρος.
Αρχικά θα έχουμε τους προκριματικούς (από νωρίς το πρωί στις 09.00). Οι αγώνες μάλιστα θα καλύπτονται τηλεοπτικά απευθείας από το κανάλι της ΚΟΕ στο youtube (ΚΟΕ TV) και έπειτα θα ακολουθήσουν οι τελικοί στις 18.00, πλην αυτούς του Σαββάτου που θα ξεκινήσουν στις 17.00 και θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ.

Ο ΝΟΡ λοιπόν αναχώρησε χθες για την Θεσσαλονίκη με 5 μέλη στην αποστολή του έχοντας ως συνοδό τον προπονητή τους, Στέφανο Κατσιλιάνο.

Στόχος δεν είναι βέβαια τόσο η διάκριση όσο το να πάρουν τέτοιες διοργανώσεις στις πλάτες τους οι αθλητές-τριες αλλά και να φτιάξουν ακόμη καλύτερους χρόνους. Οι αγώνες θα είναι σε καθημερινή βάση οπότε, χρειάζεται ηρεμία, καλή διατροφή και συγκέντρωση στον στόχο.

Στ. Κοτσιλιάνος: «Πολύ δυνατά τεστ για μας»
Ο προπονητής του ΝΟΡ, ο Στέφανος Κατσιλιάνος:μίλησε για αυτά τα παιδιά αλλά και το τί μπορεί να περιμένει από αυτά…
«Από τα 5 παιδιά ου θα βρεθούν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, τα 4 είναι του ΝΟΡ και το ένα που είναι ο Δημήτρης Καφφάτος, λόγω των ειδικών συνθηκών, κολυμπάει με το σκουφάκι του Ολυμπιακού.
Τα 4 παιδιά μας, δύο αγόρια και δύο κορίτσια θα συμμετάσχουν και στις δύο σκυταλοδρομίες mixed. Είναι ένα πολύ δυνατό τεστ για εμάς. Σε μία Ολυμπιακή χρονιά, παραδοσιακά και με το να είναι η τελευταία ευκαιρία επίτευξης των Ολυμπιακών Ορίων, αλλά και ένα τσεκάρισμα των παιδιών που πάνε σε 3 εβδομάδες στο Πανευρωπαϊκό Νέων νεανίδων στη Ρώμη, από εγχώριας πλευράς υπάρχει σχεδόν απόλυτη συμμετοχή. Επιπλέον, επειδή το επιτρέπουν οι συνθήκες υπάρχουν ομάδες από ξένες Εθνικές χώρες, οι οποίες θα κολυμπήσουν στο πρωτάθλημα.
Σε πρώτη φάση, η συμμετοχή σε έναν μεγάλο τελικό φαντάζει ανέφικτη. Αντίθετα, η συμμετοχή σε έναν μικρό τελικό είναι εφικτή, αλλά δεν θα μας ενοχλήσει καθόλου να κάνουν όλα τα παιδιά ατομικά ρεκόρ και να μην κολυμπήσουν στον μικρό τελικό. Άλλωστε, ο μεγάλος μας στόχος είναι το ηλικιακό πρωτάθλημα στο οποίο με τις προσθήκες των υπολοίπων παιδιών από το Ρέθυμνο και κάποιων μεταγραφών από Ηράκλειο και την Κομοτηνή θα μπορέσουμε να διακριθούμε και να κάνουμε αυτά που φανταζόμαστε, σε μία χρονιά που κύλησε σε πολλά επίπεδα με προβλήματα».

Οι Ρεθυμνιώτικες συμμετοχές:
Δημήτρης Καφφάτος (ΟΣΦΠ – Εφήβων): 100μ. Ύπτιο, 200μ. Ύπτιο.
Πέτρος Πολάκης (ΝΟΡ – Παίδων): 50μ. Πρόσθιο, 100μ. Πρόσθιο, 200μ. Πρόσθιο, 4χ100 Ελεύθερο mix, 4χ100μ.

Μικτή Ομαδική mix
Παναγιώτης Κωστάκης (Παίδων): 100μ. Ελεύθερο, 200μ. Ελεύθερο, 400μ. Ελεύθερο, 100μ. Ύπτιο, 4χ100

Ελεύθερο mix, 4χ100 Μικτή Ομαδική mix
Μιράλμπα Σούλα (Κορασίδες Α’): 100μ. Ελεύθερο, 200μ. Ελεύθερο, 50μ. Πεταλούδα, 100μ. Πεταλούδα, 4χ100

Ελεύθερο mix, 4χ100 Μικτή Ομαδική mix
Δέσποινα Κωστάκη (Κορασίδων Α’): 50μ. Ελεύθερο, 100μ. Ελεύθερο, 100μ. Ύπτιο, 4χ100 Ελεύθερο mix, 4χ100

Μικτή Ομαδική mix
*Ο Δημήτρης Καφφάτος κολυμπάει με τα χρώματα του Ολυμπιακού.