18 °C Rethymno, GR
20/05/2022

Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Λύσεις ουσίας εκ των έσω

Η 23η αγωνιστική πέρασε και η Επισκοπή κρατάει με άνεση την 9η θέση, προφανώς για την ώρα και την παραμονή στην SL2. Όμως αυτό μπορεί να μη λέει και τόσα πολλά… Η δουλειά που γίνεται εκ των έσω έχει αποφέρει σπουδαία αποτελέσματα, εκτός από αυτά στο σκορ και στη συνολική αλλά και μεμονωμένα όσον αφορά την απόδοση των παικτών.
Το γ’ ημίχρονο του αγώνα με την Ζάκυνθο έκρυβε αυτού του είδους τις «εκμυστηρεύσεις» από τον Γ. Βέλιτς ο οποίος καρπώνεται μαζί με τους συνεργάτες του αυτή την εικόνα. Για άλλον έναν αγώνα, η Επισκοπή ήταν αναγκασμένη να «δουλέψει» στο μυαλό της το πως θα αγωνιστεί αφού δεν είχε στη διάθεσή της τέσσερις σημαντικούς παίκτες, τον τερματοφύλακα Μ. Καλογεράκη, τον στόπερ Ματέους Μπαρμπόσα, τον αμυντικό χαφ Ντιόγκο Τριντάντε., τον επιθετικό Στέφανο Πέτρου.
Έτσι είδαμε, τον τρίτο στη σειρά τερματοφύλακα Γιάννη Ψαρρά να παίρνει –δικαιωματικά- θέση βασικού (από τη στιγμή που ο Καλογεράκης είχε βγει «οφ», τον μπακ Τσάβο να αγωνίζεται και πάλι ως χαφ και ακραίος επιθετικός, τον Ανδρικόπουλο που είναι μπακ να ξαναμπαίνει στα στόπερ ενώ οι Τασιούλης και Καραγιάννης που κάθισαν πολλές φορές στον πάγκο, τελευταία αποδεικνύουν ότι μπορεί να τους εμπιστεύεται με άνεση ο προπονητής τους.

Γ. Βέλιτς: «Κομβική νίκη αλλά μην προτρέχουμε»
Και πάλι δηλαδή έγιναν αυτό που λέμε αλχημείες αλλά προσεγμένα δοκιμασμένες και εκ του αποτελέσματος, άκρως πετυχημένες.
«Δεν έχω ξαναζήσει όσα χρόνια ασχολούμαι με την προπονητική τέτοια περίπτωση. Σίγουρο είναι επίσης ότι τίποτε δεν βγαίνει τυχαία. Δοκιμάζουμε λύσεις για όλα τα ενδεχόμενα. Οι παίκτες δεν παίζουν σε μία μόνο θέση και έτσι, ανάλογα με την εκτίμησή μας, τους τοποθετούμε και σε άλλες που δεν είναι οι βασικές τους.
Είναι πια ο τρόπος της προπόνησής μας τέτοιος που μας δίνει τη δυνατότητα, ανάλογα με την εκτίμησή μας πάντα και το ποια χαρακτηριστικά έχουν, να παίζουν σε έναν ή δύο ρόλους. Δεν πατάς ένα κουμπί και συμβαίνει αυτό.
Βέβαια είναι πολύ δύσκολη η διαχείριση όταν έχεις 14 ποδοσφαιριστές γιατί, κάθε φορά χαμηλώνουμε όλο και περισσότερο τις προσδοκίες μας. Πρώτα λέγαμε «θέλουμε 6 μεταγραφές», μετά τουλάχιστον να μπορέσουν να παίξουν αυτοί που έχουμε φέρει αλλά που τελικά αυτό είναι ανέφικτο επειδή δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Το τελευταίο διάστημα μείναμε με 15 και μετά δεν είχαμε ούτε κι αυτούς αλλά 12, 13 ή 14!
Η ευχή μου είναι αυτή, έστω οι 15 που έχουμε να είναι διαθέσιμοι. Έτσι είναι γιατί, έχουμε τραυματισμούς, κάρτες και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις εκ των έσω.
Σε τελευταία ανάλυση, αυτή η νίκη είναι ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή. Παρ’ όλα αυτά, βλέποντας και τα υπόλοιπα τελικά αποτελέσματα που ήρθαν αυτή την αγωνιστική, καλό είναι να μην προτρέχουμε… Έρχονται αποτελέσματα έτσι όπως δεν τα περιμένεις, ιδίως από ομάδες που έχουν τις ίδιες βλέψεις με μας. Ο καθένας κάνει τη δική του προσπάθεια.»

Σημαντικός μήνας ο Μάρτιος
Όντως, η Επισκοπή που έχει να πάει στην Ιεράπετρα απέναντι στον ΟΦΙ αυτή την Κυριακή, ξέρει ότι θα γίνει ένα νέο κρητικό ντέρμπι αφού η ομάδα του Λασιθίου έρχεται από μία μεγάλη νίκη με 1-2 μέσα στη Ρόδο.
Νίκες όμως είχαμε και για άλλες ομάδες που βρίσκονται στο επικίνδυνο γκρουπ που παλεύει για την παραμονή όπως, ο Ηρόδοτος που κέρδισε το Αιγάλεω στο τέλος με μεγάλο σκορ, 3-0 και ο Διαγόρας που επικράτησε της ΑΕΚ Β’ στην Αθήνα με 0-1.
Σημειολογικά, να πούμε ότι ο Μάρτιος είναι ο μήνας που καθορίζει σχεδόν τα πάντα για τους Ρεθεμνιώτες όσον αφορά την παραμονή αφού θα αντιμετωπίσουν κατά σειρά,, Καλλιθέα (εντός), Αιγάλεω (εκτός) και Ηρόδοτο (εντός).