25 °C Rethymno, GR
24/05/2022

Ματαιότης ματαιοτήτων

Η ιστορία της ζωής ξετυλίγεται χορεύοντας αέναη, ξέγνοιαστη στο τόξο του χρόνου με εραστές, επικίνδυνους ηλίθιους δικτάτορες υπό ρυθμό αγωνίας της ανθρωπότητας.

Έπεσε ο κλήρος στη γενιά μας, να ζήσουμε μια εποχή που διαδραματίζονται γεγονότα, προμήνυμα μιας μεταβατικής περιόδου καθοριστικών αλλαγών για το μέλλον μας.

Οι προβλέψεις είναι σκοτεινές, όπως το χρώμα των καθεστώτων Ρωσίας, Κίνας στην πρώτη γραμμή, που ταλανίζουν τον σύγχρονο κόσμο, με αμείλικτους, στυγνούς, επεκτατικούς, στόχους.

Το εύρος ματαιοδοξίας, δεν είναι ευκρινές και τροποποιείται ανάλογα με την πορεία των εξελίξεων που επιβεβαιώνουν την ισχύ τους, διαμορφώνοντας σφαίρες επιρροής και το οικονομικό γίγνεσθαι.

Είναι τρομακτικό, δύο μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να επιλέγουν την πραγμάτωση επεκτατικών σχεδίων, μέσω πολεμικής εισβολής, δίχως να λογαριάζουν κόστος.

Όποια οικονομική κύρωση κι αν επιβληθεί στη Ρωσία από τη διεθνή κοινότητα, θα αντιμετωπιστεί με τη στήριξη της Κίνας και νομίζω ότι το αποτελεσματικότερο όπλο καταστολής, βρίσκεται εκ των έσω.

Ελπίζω να βρεθεί ένας τρόπος ανάσχεσης, από τον περήφανο ηρωικό ρωσικό λαό, και να απομακρύνει μιάσματα ηγετών που πλήττουν ανεπανόρθωτα και αμαυρώνουν την ένδοξη χώρα τους.

Η συνεισφορά του ρωσικού λαού στην πρόοδο του ανθρώπου ήταν πρωτοποριακή, με πολλαπλές πτυχές στην επιστήμη, την τέχνη, τον πολιτισμό, με κορυφαίες επιδόσεις στον αθλητισμό .

Η παραίτηση της διευθύντριας Κρατικής Σκηνής της Μόσχας, ήταν μια απάντηση που έδωσε το έναυσμα για συντονισμένη αντίδραση, η οποία θα έχει ουσιαστική δύναμη ανατροπής.

Οι πολίτες της Ρωσίας οφείλουν να αντιταχθούν και να αφαιρέσουν την εξουσία από ένα δικτάτορα, που απειλεί την παγκόσμια κοινότητα και είναι αμφίβολο που σταματάνε οι επιδιώξεις του.

Τίποτα δεν εγγυάται ότι μετά την επικράτηση στην Ουκρανία θα ικανοποιηθεί και δεν θα ανοίξει η όρεξη του για να επαναλάβει την ίδια τακτική αλλού, εφόσον η στρατιωτική επέμβαση πετύχει.

Οι χώρες που κατά τη γνώμη μου θα παίξουν σημαίνοντα ρόλο, είναι η Ελβετία, ως διαχειριστής ρώσικων κεφαλαίων και το Ισραήλ, το οποίο έχει χορηγήσει την υπηκοότητα σε συνεργάτη του Πούτιν.

Ευτυχώς που η Τουρκία καταδίκασε την ενέργεια του Πούτιν λέγοντας ότι αντιβαίνει το διεθνές δίκαιο, παρέχοντας ένα στοιχειώδη αίσθημα ασφάλειας στην ευάλωτη πατρίδα μας.

Αυτόν τον κόσμο δεν τον κληρονομήσαμε, τον χρωστάμε στα παιδιά μας και έχουμε υποχρέωση να υπερασπιζόμαστε με ανυποχώρητο σθένος και αφοσίωση τις δημοκρατικές αρχές και αξίες.

Τα χρώματα του δειλινού στολίζουν τη θάλασσα, αποκαλύπτοντας τον αιώνιο έρωτα γης και ήλιου, τραγουδώντας με τον άνεμο, σε όλη την οικουμένη, την απαράμιλλη ομορφιά και την ανίκητη ελπίδα.