27 °C Rethymno, GR
17/05/2022

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΚΟΣΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Μια λαμπρή κοπή πίτας από τον Άτλαντα

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας έκοψε ο ΠΑΣ Ρεθύμνου «Άτλας» ο οποίος, εκτός από τις επιτυχίες σε πίστα ΜΤΒ, σιρκουί ή χρονομέτρησης, μπορεί και διοργανώνει μοναδικές βραδιές με ξεχωριστούς καλεσμένους.
Ο ΠΑΣ Ρεθύμνου βρέθηκε σε κοσμική ταβέρνα της πόλης και εκεί ήταν όλος ο καλός ο κόσμος…
Συγκεκριμένα, τον ρεθεμνιώτικο σύλλογο τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργης Μαρινάκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ρεθύμνου, Στέλιος Σπανουδάκης, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Γιάννης Κοπανάκης, ο Εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας στην Ολυμπιακή Επιτροπή, Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Γιώργος Λεβεντάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνου, Δημήτρης Λαχνιδάκης, ο Πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων, Παναγιώτης Σβουράκης, το Δ.Σ., οι προπονητές, οι αθλητές και οι οικογένειες τους, στέλνοντας για μία ακόμα χρονιά το μήνυμα της ενότητας και της ομαδικής προσπάθειας.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε Γεωργία Γυπαράκη, η οποία, μετά την ιστορική αναδρομή έδωσε έμφαση στις επιτυχίες που σημείωσαν οι αθλητές του Άτλαντα κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, με:
– Την 7η θέση στη γενική κατάταξη των σωματείων,
– Τις πανελλήνιες πρωτιές των αθλητών του
– Την Αργυρώ Μηλάκη που παλεύει για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.
– Το αίτημα για δημιουργία πίστας ΜΤΒ στα Πευκάκια.

Δωρεά φανέλας στον υπουργό και βραβεύσεις
Ο δε πρόεδρος του ΠΑΣ Ρεθύμνου, Μιχάλης Ταταράκης, απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Αυγενάκη και του δώρισε μία φανέλα του ΠΑΣ «Άτλας». Ακόμα, για την προσφορά τους βραβεύθηκαν οι, Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργης Μαρινάκης, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Γιάννης Κοπανάκης, Εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας στην Ολυμπιακή Επιτροπή, Ιάκωβος Φιλιππούσης, Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Γιώργος Λεβεντάκης, οι οποίοι έλαβαν τιμητικές πλακέτες από τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας, Μιχάλη Ταταράκη, τον Γενικό Γραμματέα, Ιωάννη Τζουλάκη, τον Ταμία, Αχιλλέα Ντινόπουλου και το μέλους του Δ.Σ. Στέλιο Χουρδάκη. Να σημειώσουμε ότι επίσης δόθηκαν καδράκια με κεντημένο το όνομα του συλλόγου, τα οποία επιμελήθηκε η Γεωργία Αγγελιδάκη.
Επιπλέον, βραβεύθηκαν οι πρωταθλητές Ελλάδας (Ηρώ Μηλάκη, Αθηνά Τζουλάκη και Γιάννης Χιώτης) και οι πρωταθλητές Κρήτης (Άρτεμις Ταταράκη, Γεωργία Χουρδάκη, Ιωάννης Χιώτης).
Στη συνέχεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν δώρα σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες του συλλόγου μας.

Λ. Αυγενάκης: «Χαιρόμαστε γι’ αυτό που δημιουργεί ο ΠΑΣ Ρεθύμνου «Άτλας»»
Ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Αυγενάκης στάθηκε στη δουλειά και τη συνεργασία που ήδη έχει αποκτήσει μέσα από την διοργάνωση του γύρου της Ελλάδας…
«Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή δύναμη. Είναι μία ιδιαίτερη περίοδος για το ποδήλατο και είναι ένα άθλημα που το υπεραγαπώ και το στηρίζω. Μάλιστα, φέτος θα διοργανώσουμε τον ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας, ο οποίος επιστρέφει έπειτα από πολλά χρόνια. Βέβαια ποδηλατική μάνα της Ελλάδας είναι η Κρήτη και γι’ αυτόν τον λόγο είπαμε να κάνουμε ένα πλάνο που θα αγκαλιάσουμε όλη την Κρήτη.
Στις 25 Απριλίου θα φτάσουν περίπου 170 ομάδες, ενώ θα έχουμε ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα δράσεων για να αναδείξουμε το ποδήλατο ως τρόπο ζωής και φιλοσοφία. Ο Ποδηλατικός Γύρος θα ξεκινήσει από εδώ και θα καταλήξει στα Ιωάννινα την Πρωτομαγιά. Ένα γεγονός που θα προβάλει τη χώρα μας και τον τόπο μας πολλαπλά, με το Eurosport να καλύπτει όλη τη διοργάνωση και εμείς ως Υπουργείο Αθλητισμού πήραμε όλο το βάρος που πρέπει να πάρουμε και την ευθύνη για να πραγματοποιήσουμε μία διοργάνωση που θα γράψει ιστορία με κεντρικό ρόλο την Κρήτη.
Γι’ αυτό θεωρώ πως ως Ποδηλατικός Σύλλογος έχετε ρόλο στο παράλληλο πρόγραμμα που θέλουμε να κάνουμε, είτε για νέους αθλητές, είτε για αθλητές ΑμεΑ. Επίσης, άκουσα το αίτημα του προέδρου για τη δημιουργία πίστας MTB στα Πευκάκια, το οποίο θα πρέπει να συζητήσω με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου. Ένα κομμάτι, φυσικά, που ευνοεί και τον αθλητικό τουρισμό.
Ακόμα, να τονίσω ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Ο αθλητισμός δεν είναι οι εικόνες που είδαμε στη Θεσσαλονίκη. Φονιάδες, εκτελεστές βγήκαν για να σκοτώσουν και όχι για να στηρίξουν την ομάδα τους. Ένα παιδάκι 19 χρονών έφυγε από τη ζωή. Αυτό δεν έχει σχέση με την αθλητική οικογένεια. Εμείς στηρίζουμε αυτό που κάνετε εσείς και χαιρόμαστε που συνεργαζόμαστε μαζί σας, χαιρόμαστε που βλέπω πολλούς νέους και αυριανούς πρωταθλητές και παγκόσμιους πρωταθλητές».

Μ. Λιονή: «Η Περιφέρεια θα είναι αρωγός»
Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου τόνισε κάτι που το έχει επαναλάβει κι άλλες φορές… Η Περιφέρει θα είναι δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες»…
«Χρόνια πολλά σε όλους. Σε όλα τα αιτήματα του Συλλόγου, που είναι πολύ ενεργός, ποτέ δεν έχουμε γυρίσει την πλάτη μας και ούτε θα το κάνουμε στο μέλλον. Η Περιφέρεια όλες αυτές τις αθλητικές εκδηλώσεις στέκεται αρωγός και βοηθάει ηθικά και υλικά. Επίσης, συγχαίρω τους αθλητές που πρώτευσαν».

Γ. Μαρινάκης «Άτυπα καθιερωμένη η πίστα στα Πευκάκια»
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος κ. Γιώργης Μαρινάκης εξέφρασε την άποψή του ότι όλα γίνονται σωστά όταν υπάρξει δουλειά από τη βάση…
«Είμαστε στο Ρέθυμνο, σε μία πόλη που έχει βάλει από πολύ νωρίς στον σχεδιασμό της τη βιώσιμη κινητικότητα. Μάλιστα, την Δευτέρα (14/2) μας περιμένει ακόμα ένα πολύ μεγάλο νέο με άλλο ένα ευρωπαϊκό βραβείο για την πόλη μας. Είναι μία διάκριση που ανήκει κυρίως στους πολίτες.
Είμαι σε μία μάζωξη ανθρώπων του αθλητισμού. Αυτήν την περίοδο γίνεται ένας έντονος διάλογος στην Ελλάδα για το τι είναι πραγματικός αθλητισμός, τι είναι οπαδισμός, τι είναι φανατισμός, τι είναι ουσία ζωής και πως πρέπει να συμπεριφέρονται οι άνθρωποι στην κοινωνική τους δράση. Όλοι εμείς, λοιπόν, έχουμε την υποχρέωση να γαλουχήσουμε όλα αυτά τα νέα παιδιά, όχι μόνο τους πρωταθλητές. Ο αθλητισμός είναι κάτι που αφορά στο σύνολο της κοινωνίας, σαν νοοτροπία και σαν τρόπος ζωής. Εκεί πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε το βάρος, γιατί ο άνθρωπος που αθλείται και έχει κατανοήσει τι θα πει ιδρώτας, ούτε φονιάς γίνεται, ούτε οπαδός. Μόνο φίλαθλος.
Αυτό που είπε ο πρόεδρος για τη διαδρομή στα Πευκάκια θεωρώ πως άτυπα ήδη την έχουμε καθιερώσει. Θα το κάνουμε και πρέπει να γίνει, γιατί το Ρέθυμνο πραγματικά χάρη στη δική σας προσπάθεια, των γονέων, και των ίδιων των παιδιών είναι στην πρωτοκαθεδρία της ποδηλασίας με τη σωστή αντίληψη».

Μ. Ταταράκης (πρόεδρος ΠΑΣ «Άτλας»): «Εξασφαλίσαμε την πρόκρισή μας στο παγκόσμιο κύπελλο»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Ρεθύμνου «Άτλας» αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης μίλησε για τη δουλειά που γίνεται στον συλλογο:
«Οι επιδόσεις των αθλητών μας ήταν εξαιρετικές, ανεβήκαμε ένα-δύο σκαλιά παραπάνω, που σημαίνει ότι γίνεται σοβαρή δουλειά και προσπάθεια.
Είχαμε την τύχη να έχουμε 3 πρωταθλητές Ελλάδας, τον Γιάννη Χιώτη, την Αθηνά Τζουλάκη, και την Αργυρώ Μηλάκη, ενώ είχαμε και παιδιά με 2ες και 3ες θέσεις και πάντα στο κορυφαίο επίπεδο. Η χρονιά τελείωσε με κάτι που ξεκινήσαμε και αποδεικνύεται ότι πάμε καλά. Με διεθνή παρουσία των ποδηλατών μας. Η Αργυρώ Μηλάκη, η οποία ξεκίνησε σε διεθνείς αγώνες πίστας, επιστρέφοντας με χρυσό μετάλλιο από το Ισραήλ. Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθεί η αθλήτρια μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Εξασφαλίσαμε την πρόκριση μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο μας δίνει τη βαθμολογία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εύχομαι καλή δύναμη στην Αργυρώ και το παράδειγμα της να το ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα παιδιά.
Από κει και πέρα, καταφέραμε να φέρουμε και να διοργανώσαμε ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα με τη βοήθεια του Δήμου Ρεθύμνου και της Περιφέρειας. Τους ευχαριστούμε και ευχόμαστε να είναι κοντά μας και την επόμενη χρονιά.
Σήμερα έχουμε τη χαρά να έχουμε μαζί μας 3 παιδιά που διακρίθηκαν στο 1ο Κύπελλο Ορεινής Ποδηλασίας. Η Αθηνά Τζουλάκη και ο Γιάννης Χιώτης έφεραν την 1η θέση στις κατηγορίες τους, ενώ η Άρτεμις Ταταράκη κατέκτησε την 4η θέση. Όλες αυτές οι επιτυχίες δεν είναι τυχαίες. Ο Γιώργος Βαρβεράκης είναι ο άνθρωπος, ο οποίος οδηγεί τα παιδιά μας στις επιτυχίες και είμαι σίγουρος ότι θα επιτευχθεί και ο μεγάλος στόχος.
Για το 2022 έχουμε 2 πολύ σοβαρά θέματα. Το πρώτο είναι να αποκτήσουμε το «σπίτι» μας και μέσα στο 2022 είμαι σίγουρος ότι θα ολοκληρωθεί. Ενώ το δεύτερο έχει να κάνει με εκείνο που υποσχέθηκε ο Υφυπουργός μαζί με τον Δήμαρχο. Την πραγματοποίηση της πίστας MTB Ολυμπιακών προδιαγραφών στα Πευκάκια, με τη συμπαράσταση όλων των φορέων, ώστε να βοηθήσουν για κάτι που το έχουμε ανάγκη και μπορεί να υποστηριχθεί».

Ι. Κοπανάκης(Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας): «Χαιρόμαστε τους ανθρώπους με όραμα»
«Ευχαριστούμε τον Άτλαντα Ρεθύμνου για τη δουλειά που κάνει και τη βλέπουμε όλοι. Είναι ένα κόσμημα για το άθλημα μας και χαιρόμαστε να βρισκόμαστε κοντά σε ανθρώπους με αυτό το όραμα για την ποδηλασία».

Ι. Φιλιππούσης (Εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας στην Ολυμπιακή Επιτροπή): «Κολακευτικό να ανήκετε στην οικογένεια της ποδηλασίας»
«Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση. Θέλω να πω ότι την αποδέχθηκα από την πρώτη στιγμή διότι έχουμε ιερή υποχρέωση να βρισκόμαστε κοντά στο κύτταρο του αθλητισμού που είναι τα σωματεία. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί η Κρήτη είναι ο πυλώνας της ελληνικής ποδηλασίας και αυτό επιβεβαιώνεται με τη διεξαγωγή του Γύρου Ποδηλασίας. Και τρίτον είναι πολύ κολακευτικό σε ένα σωματείο πρότυπο και παράδειγμα προς τα άλλα σωματεία της χώρας να είναι μέλος αυτής της οικογένειας.
Οι πραγματικοί αιμοδότες και χορηγοί του αθλητισμού είναι οι γονείς, οι οικογένειες. Σας ενθαρρύνω να μείνετε κοντά στον αθλητισμό. Είναι τρόπος ζωής, θα αλλάξει την κοινωνία και δεν θα έχουμε όλα αυτά που βλέπουμε γύρω μας και κυρίως κρατάμε τα παιδιά μας μακριά από τις κακές συνήθειες».

Γ. Λεβεντάκης (Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής): «Προσφέρετε ανελλιπώς στο άθλημα της ποδηλασία»
«Προσπαθούμε να φέρουμε κάτι καινούριο σε ό,τι έχει να κάνει με τον εκσυγχρονισμό της ποδηλασίας που απαιτείται. Με την τιμή που μου έχει δώσει ο Υφυπουργός σε σχέση με τη θέση του προέδρου για τον Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας, νομίζω ότι η Κρήτη το αξίζει να πάρει αυτή τη θέση γιατί προσφέρει ανελλιπώς και διαχρονικά στο άθλημα».

Γ. Βαρβεράκης (προπονητής ΠΑΣ «Άτλας»): «Η ποδηλασία έχει την καλύτερη από ποτέ προοπτική»
«Οι επιτυχίες των αθλητών, η παρουσία τους, η χαρά και η συγκίνηση που μας δίνουν… μιλούν πολύ περισσότερο. Εγώ έχω τον ιερό ρόλο, δύσκολο και τόσο σημαντικό να εκπαιδεύσω τα παιδιά σας, να τα γαλουχήσω στις ιδέες του υγιούς αθλητισμού, να τους δώσω τα στοιχεία εκείνα που θα χρειαστούν προκειμένου να σταθούν σε διεθνές και εθνικό επίπεδο. Αλλά κυρίως να τους βοηθήσω να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση γιατί βλέπω παιδιά να μεγαλώνουν και να πετάνε ακόμα πιο ψηλά, κατακτώντας τα όνειρα τους, κάνοντας επιτυχίες και πετυχαίνοντας τους στόχους τους.
Εγώ ήρθα σε έναν υπέροχο κόσμο, όπως αυτόν του Άτλαντα Ρεθύμνου με ανθρώπους που πραγματικά αγκαλιάζουν και αγαπούν την ομάδα. Ήδη έχουμε αθλητές στις Εθνικές ομάδες. Ήδη έχουμε τις πρώτες μας διεθνείς επιτυχίες. Να ενημερώσω ότι ο Γιάννης Χιώτης και η Αθηνά Τζουλάκη είναι ήδη στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας MTB για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και πίσω από αυτούς υπάρχουν τόσα και τόσα παιδιά με ταλέντο που έχουμε χρέος να τα βοηθήσουμε για να πετάξουν ακόμα πιο ψηλά.
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, στους αθλητές, στους γονείς, στους παράγοντες του σωματείου και θεωρώ ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Η ποδηλασία σήμερα στην Ελλάδα έχει την καλύτερη προοπτική που είχε ποτέ. Γιατί άνθρωποι που την αγαπούν και τη νοιάζονται είναι σε θέσεις ευθύνης και το μέλλον θα αποδείξει ότι η ποδηλασία είναι ένα άθλημα που μπορεί να είναι πρωταγωνιστής».