27 °C Rethymno, GR
16/08/2022

10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ

Μιχάλης Νικολιδάκης: «Θέλουμε να δείξουμε τη μεγάλη εικόνα του ποδοσφαίρου στο Ρέθυμνο»

Στο μεταξύ, η καθημερινότητα στην Επισκοπή βαίνει καλώς αλλά… «φροντίζουμε να τη ζούμε μέσα από τη λεπτομέρειά της». Αυτό είναι το «μότο» που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Μιχάλης Νικολιδάκης ο οποίος σημειωτέον, φέτος κλείνει 10 χρόνια στον προεδρικό θώκο της ομάδας με την οποία πορεύτηκε ως ποδοσφαιριστής και σήμερα οραματίζεται ως παράγοντας.
Δέκα ολόκληρα χρόνια όπου όλοι στην Επισκοπή και στο Ρέθυμνο είδαν και έζησαν πράγματα τα οποία ουδείς άλλος ποδοσφαιρικός σύλλογος στον νομό μπορούσε να τα καταφέρει. …Εκτός κι αν γυρίσουμε στο μακρινό 1997 όπου τότε όμως, η αγαπημένη των Ρεθεμνιωτών ΕΑΡ, άρχισε να παίρνει την κατιούσα ως την οριστική διάλυσή της το 1999.
Επί προεδρίας του κατέκτησε 3 πρωταθλήματα (1 ΕΠΣΡ, 1 περιφερειακό, 1 Γ’ Εθνική), 4 κύπελλα ΕΠΣΡ, 4 Super Cup και 5 ανόδους (από περιφερειακό σε FL2, από FL2 σε FL, από τοπικό σε Γ’ Εθνική, από Γ’ Εθνική σε FL και τώρα στη SL2. Δεν είναι και λίγο…
Με αφορμή όλα τα τα παραπάνω, ο 49χρονος παράγοντας του Ρεθύμνου μίλησε για την μεγάλη του αγάπη, την Επισκοπή, αλλά και για την ανάγκη που έχει το Ρέθυμνο να βλέπει κάτι καλυτερο σε ποιότητα όπου τώρα είναι η ευκαιρία να αναπτυχθεί και σε επίπεδο ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων…
“Έχουμε διανύσει έναν πολύ δύσκολο δρόμο μέχρι τώρα. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε σε μια καινούρια κατηγορία με πολλές υποχρεώσεις που δεν γίνεται να υφίσταται ένας σύλλογος δίχως μετοχικό κεφάλαιο, εγγυητικές επιστολές, αδειοδοτήσεις. Η ομάδα έχει ξαναγίνει ΠΑΕ τα τελευταία δύο χρόνια και λειτουργεί ως τέτοια, Οι υποχρεώσεις, οι απαιτήσεις είναι πολλές και εμείς παράλληλα οφείλουμε να βαδίσουμε -όπως και βαδίζουμε- σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο του κ. Αυγενάκη.”

Ο ίδιος αναφέρει ότι όλα αυτά δεν έρχονται ουρανοκατέβατα… Υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. “Ο δρόμος δεν ήταν, ούτε είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για μας. Φυσικά έχουμε την αμέριστη βοήθεια της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Ο Δήμος Ρεθύμνου, η Περιφέρεια Κρήτης δείχνουν να ανταποκρίνονται στα “πρέπει” της ομάδας καθώς και εμείς λειτουργούμε βάσει των εντολών της λίγκας ή της ΕΠΟ για ποδοσφαιρικά και φυσικά της αυτοδιοίκησης σε θέματα υποδομών. Υπάρχουν πολλοί υποστηρικτές ή συντελεστές για να βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Είμαι αισιόδοξος ότι η ομάδα θα ανταπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις και δεν είναι λίγες αυτές.”

Η Επισκοπή έχει βάλει μπροστά και βοηθάει να διατηρηθούν ή τουλάχιστον να βρίσκονται σε πλήρη κινητικότητα τέσσερα γήπεδα, αυτό στην Επισκοπή «Θ. Βαρδινογιάννης», το ΔΑΚ Γάλλου «Π. Βαρδινογιάννης» όπου γίνεται επανασπορά, του Τσεσμέ όπου γίνεται αυτό το διάστημα η επίστρωση χωμάτων (θα τοποθετηθεί φυσικός χλοοτάπητας) και αυτό του «kido» όπου φέτος μετονομάστηκε σε γήπεδο «γυπαετών»¨… “Ναι όντως έτσι είναι. Εμείς εδώ είμαστε για τα δύσκολα. Ξέρουμε ότι μαζί με την Επισκοπή μπορούμε να συμπαρασύρουμε προς το υγιές κομμάτι του αθλητισμού και πέντε ακόμα πράγματα που αφορούν τις εγκαταστάσεις.
Για παράδειγμα, το γήπεδο στον Τσεσμέ προχωρά και εκτιμούμε ότι το έργο με την τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα θα έχει ολοκληρωθεί σε περίπου ενάμισι μήνα. Φυσικά εκεί θα πρέπει να γίνουν και μία σειρά από άλλα έργα όπως το να ανακαινιστούν τα αποδυτήρια, να φτιαχτεί ο περιβάλλοντας χώρος. Για την ώρα είναι σημαντικό να προπονηθεί η ομάδα σ’ έναν ολοκαίνουριο χώρο για να προστατευθεί και ο χλοοτάπητας του ΔΑΚ Γάλλου “Παύλος Βαρδινογιάννης” όπου αυτές τις μέρες γίνεται επανασπορά. Φυσικά μην ξεχνάμε ότι αυτός είναι ένας χώρος που θα ανήκει στην ομάδα της περιοχής, στην Δόξα Πλατανέ με την οποία και συνεργαζόμαστε.
Το ΔΑΚ Γάλλου θέλουμε να το διαμορφώσουμε έτσι ούτως ώστε, να είναι ένα πιο φιλόξενο γήπεδο, ένα γήπεδο που θα μπορεί να πάει ο κάθε φίλαθλος και να περάσει καλά. Την ίδια στιγμή φτιάχνουμε έναν αγωνιστικό χώρο που θα είναι ο πλέον ιδανικός σε επίπεδο SL2.
Το μεγάλο μας όνειρο όμως, τόσο ως Επισκοπή όσο και ως αθλητικό Ρέθυμνο είναι να φτιαχτεί ένα προπονητικό κέντρο πλησίον του υπάρχοντος σταδίου με δύο γήπεδα. Είναι μία δική μας πρόταση πάνω στην οποία εκπονείται μελέτη από τον Δήμο για να πάει στην Περιφέρεια. Θα είναι ένα μεγάλο σχέδιο για την επόμενη γενιά και φυσικά για το μέλλον της Επισκοπής του Ρεθύμνου εάν θέλουμε να κοιτάζουμε μακρόπνοα.”

Φέτος λοιπόν είναι μια ιδιαίτερη χρονιά. Με τί θα ήταν ευχαριστημένος ο ίδιος; “Πρώτα απ’ όλα με το να έχουμε υγεία γιατί δεν περάσαμε και λίγα με τον κορονοϊό.
Η πόλη του Ρεθύμνου διψάει για μπάλα. Υπάρχει πολύς κόσμος που δείχνει πως θέλει να δει παιγνίδια υψηλής κατηγορίας. Παρεμπιπτόντως, εντός των ημερών θα βγουν και οι κάρτες διαρκείας και θα υπάρξουν οι τρόποι ενημέρωσης και τα σημεία πώλησης.
Εμείς όμως, αυτό θέλουμε να προσφέρουμε, μια διαφορετική ποιότητα ποδοσφαίρου την οποία να δει ο κόσμος. Μια ομάδα ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα. Αυτό θέλω και ‘γω ως πρόεδρος αλλά και ως φίλαθλος της ομάδας. Παρακολουθώ ανελλιπώς την ομάδα της ΠΑΕ και αμέσως μετά την Κ19. Παρακολουθώ τις ακαδημίες σχεδόν καθημερινά!
Θα είμαι λοιπόν ευχαριστημένος με το να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα μας σε ΔΑΚ Γάλλου και Τσεσμέ. Με το να έχουμε το όμορφο γήπεδο στο χωριό μας, στην Επισκοπή, για να απασχολούμε παιδιά σε επίπεδο ακαδημιών, με το να προχωράει καλά η δουλειά στην Κ19 στο γήπεδο “γυπαετών” όπως προχωράει και φαίνεται αυτό και, με το να έχουμε τη ροή που έχουμε ως σύλλογος σε πολλά επίπεδα.
Τέλος, οι αγωνιστικοί μας στόχοι θα είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται την Επισκοπή μας, το καμάρι μας στη SL2. Είμαστε μια ομάδα που σύμφωνα με την τελευταία τριετία, με τη δουλειά μας και μόνον μ’ αυτή, δείχνουμε τους στόχους μας όπου στο τέλος τους υλοποιούμε”