24 °C Rethymno, GR
12/08/2022

«ΜΙΚΡΟΣ» ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ 9 ΠΟΛΕΙΣ

Μicro μ Festival 2021 – Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στο Ρέθυμνο

-Μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία, το κοινό ψηφίζει την αγαπημένη του ταινία

Για ενδέκατη χρονιά το International Micro μ Festival δίνει ραντεβού με το κοινό του. Το αγαπημένο κινηματογραφικό φεστιβάλ που διεξάγεται ζωντανά και ταυτόχρονα σε αρκετές Ελληνικές πόλεις και στο Παρίσι, επιστρέφει με ασφάλεια στις αίθουσες και συναντά τους θεατές από τις 7 ως τις 10 Οκτωβρίου προσφέροντας τους τη γνωστή του ανεπανάληπτη κινηματογραφική εμπειρία.

Το Ρέθυμνο είναι μια από τις πόλεις που συμμετέχει στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ και θα φιλοξενηθεί στον χώρο πολιτισμού «Σημείο» (Πατριάρχου Αθηναγόρα 17).

Η κεντρική εκδήλωση του IMμF 2021, το «ζωντανό» ελληνικό διαγωνιστικό μέρος του, θα προβληθεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, ώρα 18: 30, ταυτόχρονα στις 9 πόλεις της Ελλάδας (και στο Ρέθυμνο στο «Σημείο») και του εξωτερικού προσκαλώντας το κοινό να παρακολουθήσει τις 15 ταινίες μικρού μήκους και να ψηφίσει την αγαπημένη του. Οι δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους του διαγωνιστικού τμήματος του Micro μ 2021, και φέτος προέρχονται από μια επιλογή 250 και πλέον αιτήσεων συμμετοχής.

Τις υπόλοιπες ημέρες οι θεατές στις περισσότερες πόλεις θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και να επιλέξουν για πρώτη φορά την αγαπημένη τους Σπουδαστική Ελληνική ταινία στο πρωτοεμφανιζόμενο στο Microμ σπουδαστικό διαγωνιστικό και φυσικά τις Ευρωπαϊκές «μικρές» ταινίες πρώτης προβολής στην Ελλάδα στο καθιερωμένο διεθνές μέρος του φεστιβάλ.

Τα βραβεία που θα δοθούν στους νικητές του Διαγωνιστικού και του Σπουδαστικού θα είναι συνολικής αξίας άνω των 4.000 και σαν στόχο έχουν να διευκολύνουν τις επόμενες παραγωγές των κινηματογραφιστών που θα αναδειχτούν μέσω της ψηφοφορίας του κοινού.

Οι 15 ταινίες του διαγωνιστικού μέρους που θα προβληθούν το Σάββατο είναι:

 • Νορμάλ: Παραγωγή 2020-διάρκεια 20’-Σενάριο: Νίκος Γκούλιος, σκηνοθεσία: Συλλογική Συγγραφή

Ηθοποιοί: Έλενα Βισέρη, Μαρία Τσιμά, Λευτέρης Τεκτονίδης, Πέτρος Παπαζήσης, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Σαμψών Φύτρος, Δημήτρης Ναζίρης, Πάνος Δεληνικόπουλος

Σύνοψη: Εξοργισμένη από το συνεχές χτύπημα της καμπάνας, μια νεαρή κοπέλα «επιτίθεται» στην εκκλησία και προκαλεί την αντίδραση μιας πιστής. Τρεις «αρμόδιοι» θεσμικοί φορείς εμφανίζονται και διεκδικούν την αποκλειστικότητα στη διαχείριση του περιστατικού.

 • Μην το σκέφτεσαι: Παραγωγή 2021-διάρκεια 15’-Σενάριο,σκηνοθεσία: Matteo Pizzocaro

Ηθοποιοί: Νεφέλη Κουρή, Τζωρτζίνα Λιώση, Μελαχρινός Βελέντζας, Γιώργος Δρίβας, Μαρία Ψάρολογου

Σύνοψη: Η Άννα περιμένει στον προθάλαμο ενός νοσοκομείου για να δει τον αδερφό της που έχει μόλις ξυπνήσει από πολύμηνο κώμα. Είναι ενθουσιασμένη αλλά και ανήσυχη. Πώς θα του αποκαλύψει ότι είναι πια ζευγάρι με τη Σοφία, την αρραβωνιαστικιά του; Το αίσθημα ενοχής την παγιδεύει. Aρκεί μια σκέψη για να την απελευθερώσει.

 • Στο αεροδρόμιο: Παραγωγή 2021-διάρκεια 22’ 30»-Σενάριο,σκηνοθεσία: Μιχάλης Μαθιουδάκης

Ηθοποιοί: Θανάσης Ζερίτης, Λυδία Φωτοπούλου, Μανώλης Μαυροματάκης

Σύνοψη: Σε ένα μικρό ελληνικό νησί, ο Προκόπης είναι ο μοναδικός υπάλληλος του τοπικού αεροδρομίου.

 • Ο Φοιτητής: Παραγωγή 2021, διάρκεια: 8′-Σενάριο, σκηνοθεσία: Βασίλειος Καλαμάκης

Ηθοποιοί: Γιώργος Πυρπασσόπουλος, Γιώργος Μακρής, Δημήτρης Καπετανάκος, Στρατής Δαλαγιώργος

Σύνοψη: 17 Νοεμβρίου 1973. Ο στρατός έχει περικυκλώσει το Πολυτεχνείο στο κέντρο της Αθήνας. 4 άρματα μάχης έχουν αναπτυχθεί επί της Πατησίων με σκοπό να καταστείλουν τις 3ήμερες διαδηλώσεις εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος. Παρακολουθούμε τα λεπτά που μεσολάβησαν από την εντολή εισβολής μέχρι την ρίψη της κεντρικής πύλης του Πολυτεχνείου, μέσα από τα μάτια του πληρώματος του άρματος.

 • Όλο τον χρόνο του κόσμου: Παραγωγή 2021, διάρκεια: 7’30’’-Σενάρι, σκηνοθεσία: Δανάη Επιθυμιάδη

Ηθοποιοί: Μαριάνθη Παντελοπούλου, Δανάη Επιθυμιάδη (voice over)

Σύνοψη: Το δέρμα σου έχει βγάλει λέπια. Έχεις τα μάτια σου σχεδόν πάντα κλειστά. Σκέφτομαι ότι το κάνεις επίτηδες. Αν τ’ ανοίξεις θα πρέπει μάλλον κάτι να πούμε. Σκέφτομαι πως αν μπορούσα να σε ρίξω στη θάλασσα θα γινόσουν ψάρι.

 • Μπιούτι: Παραγωγή 2021, διάρκεια: 20’-Σενάριο,σκηνοθεσία: Θάνος Λυμπερόπουλος

Ηθοποιοί: Κωνσταντίνα Αλεξανδράτου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Βαγγέλης Ευαγγελινός, Ιωάννα Μιτσιάλη

Σύνοψη: Η Κάλλη, μια νεαρή άνεργη κοπέλα που ζει με την καταπιεστική μητέρα της, βρίσκει διέξοδο στον γεμάτο γκλίτερ, μα σκληρό, κόσμο του YouTube και των καλλυντικών, ώσπου θα φτάσει στα άκρα για να ικανοποιήσει τους λιγοστούς subscribers, διατηρώντας την τέλεια εικόνα της.

 • Split Apart: Παραγωγή 2020, διάρκεια: 13’ -Σενάριο, σκηνοθεσία: Ζίνα Παπαδοπούλου, Πέτρος Παπαδόπουλος

Ηθοποιοί: Θάνος Λέκκας, Κίττυ Παΐτατζόγλου

Σύνοψη: Σε μία μονόχρωμη, κατακόρυφη πόλη, ένας μοναχικός άνθρωπος. Διαφέρει από τους άλλους γιατί διαφέρει από τον εαυτό του. Διαιρεμένος, διχασμένος, πάσχει να βρει την αρμονία

 • Οι Λύκοι: Παραγωγή 2021, διάρκεια: 8′ -Σκηνοθεσία: Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης, σενάριο: Βανέσσα Αδαμοπούλου

Ηθοποιοί: Λένα Παπαληγούρα, Ιωάννης Παπαζήσης, Λίνα Φούντογλου, Χρήστος Ντόβας, Γεωργία Μαυρογιώργη, Ειρήνη Μελά, Κατερίνα Κανάκη

Σύνοψη: Ένα κυριακάτικο γεύμα στο σπίτι της γιαγιάς. Η ιερή ελληνική οικογένεια κάμπτεται κάτω από ένα αβάσταχτο βάρος. Πόσα πράγματα μπορούμε να αγνοήσουμε σχετικά με τα μέλη της οικογένειας μας; Πόσες λέξεις πνίγονται πριν καν ειπωθούν; Τα αγαπημένα μας οικογενειακά γεύματα ξεκινούν την αντίστροφη μέτρηση.

 • Πάρε το πράγμα και σφάξ’ το: Παραγωγή 2020, διάρκεια: 20’-Σενάριο, σκηνοθεσία: Κυρηναίος Παπαδημάτος

Ηθοποιοί: Μάρκος Βαμβακάρης, Βασίλης Μπισμπίκης, Κώστας Ξυκομηνός, Γιώργος Σταυριανός, Φαίδρα Σούτου, Στέλιος Δημόπουλος, Ηλίας Κουνέλλας, Βασίλης Οικονόμου, Κωνσταντίνος Λουκάς

Σύνοψη: Ένα μοσχαράκι πρέπει να σφαγεί από έναν σφαγέα. Αυτό το μοσχαράκι όμως δεν είναι σαν τ άλλα. Είναι το «παιδί» του. Τη στιγμή της μεγάλης άρνησης, η έμπνευση που πηγάζει από την τέχνη του θα παραμείνει η μοναδική περιουσία που είχε στο δισάκι του και η μοναδική περιουσία του για το μέλλον έτσι και αλλιώς.

 • Jackpot: Παραγωγή 2021,διάρκεια 25΄-Σενάριο, σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζαπατίνας

Ηθοποιοί: Πέτρος Λαγούτης, Ντίνος Σούτης, Ρένος Χαραλαμπίδης, Τζένη Διαγούπη, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Γιάννης Μποστάντζογλου

Σύνοψη: Όταν ένας άνδρας μαθαίνει ξαφνικά ότι ο παππούς του έχει λίγες ημέρες ζωής, αποφασίζει να κάνει το όνειρο ζωής αυτού πραγματικότητα.

 • Flik flok: Παραγωγή 2021,διάρκεια: 14′-Σενάριο,σκηνοθεσία: Αγγελική Παρδαλίδου

Ηθοποιοί: Γιώργος Καραμίχος, Αγγελική Παρδαλίδου

Σύνοψη: Ένα ζευγάρι. Μια ξεχωριστή βραδιά. Δείπνο. Κρασί. Θα εξελιχθεί το βράδυ όπως το έχουν φανταστεί; Κολοκύθια!

 • Lost & Found: Παραγωγή 2021,διάρκεια: 9′ – Σενάριο,σκηνοθεσία: Βίβιαν Παπαγεωργίου

Ηθοποιοί: Νέστορας Κοψίδας, Ανδρομάχη Μακρίδου (φωνές)

Σύνοψη: Μια βαλίτσα είναι έτοιμη για ένα νέο ταξίδι με τον ιδιοκτήτη της, αλλά δεν είναι ακριβώς χαρούμενη για αυτό. Θέλει να ταξιδέψει μόνη και να είναι ελεύθερη, έτσι προσπαθεί να πείσει τις άλλες βαλίτσες για μια επανάσταση, αλλά κανείς δεν είναι πρόθυμος να το κάνει. Η βαλίτσα συναντά μια ακόμη βαλίτσα, αρχίζουν να ερωτεύονται και μετά από ένα χάος στο αεροδρόμιο καταφέρνουν να ξεφύγουν από αυτό το χρυσό κλουβί και να ζήσουν ελεύθερα και χαρούμενοι.

 • Η Αγία: Παραγωγή 2021,διάρκεια: 15′ 30»-Σκηνοθεσία: Βασίλης Σταυρόπουλος, σενάριο: Δημήτρης Σινόπουλος

Ηθοποιοί: Μπέτυ Αρβανίτη, Σμαράγδα Σμυρναίου, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Σύνοψη: H Δόμνα, διακεκριμένη ποιήτρια και ακαδημαϊκός, πλησιάζοντας τα 85, έρχεται πιο κοντά στο μεγαλύτερό της όνειρο. Είναι προτεινόμενη για το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Παράλληλα, ο εγγονός της Γιώργος περιμένει δίδυμα. Όταν η ζωή του βρεθεί σε κίνδυνο, η Δόμνα θα απευθυνθεί για ακόμα μια φορά στην αγαπημένη της «Αγία». Είναι δυνατόν η προσευχή να γίνει αμφίδρομη;

 • Ίσκιωμα: Παραγωγή 2020,διάρκεια: 15′-Σκηνοθεσία: Κώστας Γεραμπίνης, σενάριο: Δημοσθένης Παπαμάρκος, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος

Ηθοποιοί: Γιώργος Κισσανδράκης, Κίμων Κουρής, Μαρία Σκουλά

Σύνοψη: Ένας κτηνίατρος καλείται σε απομονωμένο αγρόκτημα της ελληνικής επαρχίας για να εξετάσει τον μυστηριώδη θάνατο ενός κριαριού. Μετά την προσεκτική εξέταση του ζώου ενημερώνει, χωρίς δεύτερη σκέψη, τον ιδιοκτήτη του αγροκτήματος πώς τα ζώα του θα πρέπει να θανατωθούν καθώς η ασθένεια φαίνεται μολυσματική. Καθώς ο κτηνίατρος ετοιμάζεται να φύγει, μια δυνατή καταιγίδα τον αναγκάζει να περάσει τη νύχτα στο αγρόκτημα.

 • Ηρώ/he.roː/: Παραγωγή 2020,διάρκεια: 15’-Σενάριο, σκηνοθεσία: Αλέξης Κουκιάς-Παντελής

Ηθοποιοί: Ηρώ Πουλή, Ελίνα Μαντίδη, Θανάσης Πετρόπουλος, Γιάννης Τσορτέκης, Γιάννης Χαριτίδης, Ελεάνα Καυκαλά, Μάκης Παπαδημητρίου, Γεωργία Θεωδοροπούλου, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Καραγιώργη

Σύνοψη: Σήμερα είναι Τρίτη αλλά η Ηρώ δεν είναι στο σχολείο. Είναι σπίτι και είναι έτοιμη να ξεκινήσει ένα ταξίδι, μαζί με τη μητέρα της και έναν Σούπερ Ήρωα, με προορισμό τη λίμνη Στυμφαλία.

Γενική Είσοδος: 8€

Χώρος πολιτισμού «Σημείο» -Πατριάρχου Αθηναγόρα 17, Ρέθυμνο

Πληροφορίες: 6983320439.

Αγορά Εισιτήριων: https: //www.viva.gr/tickets/festival/international-micro-m-festival-2021/