16 °C Rethymno, GR
03/12/2021

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ν. Ανδρουλάκης: «Το στοίχημα μου είναι να ενώσω την παράταξη και να τη μεγαλώσω»

Η ενότητα της δημοκρατικής παράταξης και η διεύρυνση της αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του υποψηφίου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη ώστε, όπως τονίζει, να δοθεί η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να έχει μια αξιόπιστη επιλογή στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο των περιοδειών του ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου βρέθηκε το απόγευμα στο Ρέθυμνο, όπου ήταν ομιλητής σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ωδείο της πόλης παρουσία πλήθους κόσμου, φίλων και στελεχών της παράταξης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η προσπάθεια επικεντρώνεται στην ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για την ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ από το Ρέθυμνο, δεύτερο σταθμό μου στην Κρήτη, να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες των μελών, των φίλων, της ελληνικής κοινωνίας, για μια Ελλάδα προοπτικής, για μια Ελλάδα κοινωνικής δικαιοσύνης, για μια Ελλάδα μικρότερων κοινωνικών ανισοτήτων που οι νέοι άνθρωποι θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες να χτίσουν το μέλλον τους και το παρόν τους στην πατρίδα μας. Μια Ελλάδα που θα υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα, τα εργασιακά δικαιώματα που η κάθε κυβέρνηση θα βάζει πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον και όχι το πολιτικό κόστος».

Σε σχέση με τη συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία και τον στόχο του από τις εκλογές ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως: «Το στοίχημα μου είναι να ενώσω την παράταξη και να τη μεγαλώσω ώστε ο ελληνικός λαός να έχει μια αξιόπιστη επιλογή στις επόμενες εκλογές ώστε να μην νιώθει εγκλωβισμένος μεταξύ του ελιτισμού του κ. Μητσοτάκη και του λαϊκισμού και της δημαγωγίας του κ. Τσπίρα. Γιατί και αυτές οι δυο αντιμετωπίσεις και συμπεριφορές διχάζουν τον ελληνικό λαό και δεν επιλύουν τα προβλήματα που έχει η χώρα» και πρόσθεσε ότι «Προσπαθώ να πάω σε κάθε πόλη και γωνιά της χώρας για να ακούσει ο κόσμος της παράταξη τις απόψεις μου, να μην δοξαστεί κανείς κρυπτόμενος, να προκαλέσω μια μεγάλη συμμετοχή. Η συμμετοχή είναι εχέγγυο ενότητας. Η μεγάλη συμμετοχή είναι προίκα για την παράταξη για να κάνουμε μια αλλαγή σελίδας προοπτικής. Γι’ αυτό άλλωστε ζητώ να γίνουν τα ντιμπέιτ. Γιατί τα ντιμπέιτ και το 2017 βοήθησαν τους πολίτες πέρα από την πρόσβαση που έχει ο κάθε υποψήφιος στα κεντρικά μέσα, να τον ακούσουν και να προσελκύσουν εκείνη την εποχή 212.000 προοδευτικούς πολίτες. Γι’ αυτό και τώρα πρέπει να γίνει το ντιμπέιτ με όλους μαζί διά ζώσης».

Αναφερόμενος στους νέους ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Το πρώτο βήμα είναι να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες των νέων, τις αγωνίες τους για περισσότερη δικαιοσύνη και περισσότερες ευκαιρίες, να χτίσουν το μέλλον τους στην πατρίδα μας. Αυτή είναι μια προγραμματική προσπάθεια που αν επιτευχτεί πιστεύω δεν υπάρχει κανένας λόγος οι νέοι άνθρωποι, η νέα γενιά να μην αγκαλιάσει την προσπάθεια που κάνουμε και να αποκτήσουμε ξανά με τη νέα γενιά στο προσκήνιο».

Στην ομιλία του στην αίθουσα του Ωδείου ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε την ανάγκη αναγέννησης μιας παράταξης που θα είναι χρήσιμη: «Αναγεννάμε μια παράταξη που θα επιλέξει να είναι χρήσιμη και όχι ευχάριστη. Αναγεννάμε μια παράταξη που η χρησιμότητα της θα είναι σε όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής. Μια παράταξη που ίδρυσε τον πατριωτικό ρεαλισμό με τον Ελευθέριο Βενιζέλο κι έναν πατριωτικό ρεαλισμό που αναγέννησε ο Ανδρέας Παπανδρέου».

Απευθυνόμενος στους πολιτικούς τους φίλους και γενικότερα στους πολίτες του Ρεθύμνου κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης λέγοντας: «Πρέπει να φτιάξουμε ένα κινηματικό κόμμα που θα κρατάει τα καλά του χθες. Να ξανασηκώσουμε τον ήλιο της κοινωνικής δικαιοσύνης ψηλά. Μαζί θα καταφέρουμε το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη να μπει στην καρδιά του ελληνικού λαού».

Την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη στηρίζει ο Γιώργης Περάκης

Με γραπτή δήλωση του ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου, Γιώργης Ν.Περάκης, στηρίζει την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Στη δήλωση αναφέρει τα εξής:

«Νίκο Ανδρουλάκη, ήρθε ο καιρός να ανοίξει η μεγάλη λεωφόρος για να οδηγήσει τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες, που άλλοι ασφυκτιούν στον χώρο της συντήρησης και άλλους τους αγκάλιασε το πολιτικό μόρφωμα, που ξεκίνησε από τα γκρουπούσκουλα της άκρας αριστεράς, του περιθωρίου και των καταλήψεων και έφτασε παρέα με την ακραία δεξιά του Καμμένου.

Για να μην χαθεί ο δρόμος που άνοιξε η 3η του Σεπτέμβρη του 1974 και έφερε στη χώρα τη μεγάλη Αλλαγή.

Προχωρήστε με ήθος, με αυταπάρνηση, με όραμα για το μέλλον.

Ο αγώνας για εκείνους που τον ξεκίνησαν έχουν την ικανοποίηση πως δικαιώθηκε.

Και συνεχίζεται με νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες, χωρίς ξεστρατίσματα από τη μεγάλη λεωφόρο».