8 °C Rethymno, GR
30/03/2023

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ

Ξεκίνησε η παράδοση προστατευτικών μασκών από τα «Ρ.Ν.» στα σχολεία του νομού

- Η εκπαιδευτική κοινότητα «αγκάλιασε» τη πρωτοβουλία των «Ρεθεμνιώτικων Νέων»

Ξεκίνησε χθες η διανομή προστατευτικών μασκών από τα «Ρ.Ν.» στα σχολεία του νομού Ρεθύμνου. Πρόκειται για ενέργεια της εφημερίδας «ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ» και της ιστοσελίδας RETHNEA.GR, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης κοινωνικής προσφοράς στον πληθυσμό της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου για την προστασία της υγείας από τον covid-19.

Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα παραδόθηκαν 20.000 μάσκες σε όλους τους συνδρομητές της εφημερίδας καθώς και στους αναγνώστες που προμηθεύτηκαν τα «Ρ.Ν.» από τα σημεία πώλησης εφημερίδων.

Με αίσθημα ευθύνης και πιστά στη δέσμευση τους τα «Ρ.Ν.» ξεκίνησαν από χθες την παράδοση των 70.000 προστατευτικών μασκών για όλους τους μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.

Η διανομή -παράδοση έγινε σε μεγάλο αριθμό σχολείων τόσο της πόλης και του ευρύτερου δήμου Ρεθύμνου όσο και των δήμων Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου, Ανωγείων και Μυλοποτάμου, ενώ η διαδικασία διανομής θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί σήμερα.

Η σχολική κοινότητα «αγκάλιασε» την πρωτοβουλία των «Ρ.Ν.»

Συγκινητικός είναι ο τρόπος με τον οποίο εκπαιδευτικοί και μαθητές «αγκάλιασαν» την πρωτοβουλία των «Ρ.Ν.», ενώ πολλά είναι τα ευχαριστήρια μηνύματα, οι επιστολές και τα τηλεφωνήματα που δέχεται η εφημερίδα μας για την προσφορά στη σχολική κοινότητα ενώ την πρωτοβουλία εξήραν και θεσμικοί εκπρόσωποι του τόπου.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης: «Είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία. Θεωρώ ότι δείχνει και ευαισθησία, και πέρα από τη μάσκα δίνει το μήνυμα ότι πρέπει όλοι να προστατευόμαστε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια για αυτή την πρωτοβουλία η οποία ελπίζω να βρει μιμητές, όχι μονό από τα ΜΜΕ, αλλά γενικά από το επιχειρείν».

Η αντιδήμαρχος παιδείας δήμου Ρεθύμνου, Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, ανέφερε: «Είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία και θέλω να πω στην εφημερίδα ένα δημόσιο μπράβο για την κοινωνική ευαισθησία και για την ενσυναίσθηση. Φαίνεται με τον τρόπο αυτό ότι πρόκειται για μια επιχείρηση που είναι μέσα στον κόσμο και μέσα στα προβλήματα της καθημερινότητας».

Ο διευθυντής του Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου, Γιώργος Πολυζώης, παραλαμβάνοντας τις μάσκες για τους μαθητές του σχολείου του, δήλωσε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την εφημερίδα «Ρεθεμνιώτικα Νέα» και την ιστοσελίδα «rethnea.gr» για τη συμβολική αυτή κίνηση, για τη δωρεά των 5 μασκών ανά παιδί. Eίναι πάντα δίπλα μας η εφημερίδα, φιλοξενεί και προβάλει στο ευρύ κοινό όλες τις δράσεις του σχολείου, οι άνθρωποι της πάντα είναι πρόθυμοι να μας βοηθήσουν».

Η Ειρήνη Παπατριανταφύλλου, διευθύντρια του 5ου γυμνασίου Ρεθύμνου (Αρσάνιο), ευχαριστώντας για την προσφορά, ανέφερε ότι: «Πολύ σημαντική η προσφορά και μπράβο σας. Μακάρι να έχουμε και άλλες τέτοιες δωρεές σχετικά με τον κορωνοϊό και θα σας εξηγήσω γιατί. Το υπουργείο έδωσε μια μάσκα στα παιδιά, αλλά τα παιδιά χρειάζονται τουλάχιστον 2-3 μάσκες, άρα αυτό είναι μεγάλη επιβάρυνση για τους γονείς. Το πακέτο που μας δωρίσατε, το οποίο περιέχει 5 μάσκες για κάθε μαθητή είναι πολύ σημαντικό και αποτελεί μια ανακούφιση για μαθητές και γονείς».

O διευθυντής του 2ου δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου, Αλέξανδρος Πεδιαδίτης, ανέφερε ότι: «Πρόκειται για μια εξαιρετική κίνηση και μακάρι αυτό το κοινωνικό πρόσωπο να το έχουν και άλλες ιδιωτικές εταιρίες. Ευχαριστούμε πολύ».

Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε η διευθύντρια του γυμνασίου Γαράζου Μυλοποτάμου, Μαρία Παδουβά, λέγοντας: «Ευχαριστούμε πολύ για αυτήν τη δωρεά, ήρθε ακριβώς τη στιγμή που το είχαμε ανάγκη,την στιγμή που μας τελείωσαν οι μάσκες που μας είχε στείλει το υπουργείο».

Σημαντική κίνηση χαρακτήρισε την δωρεά η διευθύντρια του ΕΠΑΛ Γαράζου, Ευαγγελία Μαμαλάκη, αναφέροντας: «Το σχολείο μας είναι κλειστό αυτή τη στιγμή, και έκλεισε ακριβώς την περίοδο που οι μαθητές είχαν συνηθίσει και είχαν καταλάβει τη σημασία της χρήσης της μάσκας! Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την ιδιαίτερα σημαντική κίνηση, ειδικά για αυτήν την περιοχή».

Η διευθύντρια του ΕΕΕΚΚ Ρεθύμνου (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Νατάσσα Πεντοβούλου, παραλαμβάνοντας τη δωρεά, ανέφερε: «Έχουμε άμεση ανάγκη από αντισηπτικά, από μάσκες, από σαπούνια. Ο δήμος ευτυχώς μας παρέχει τα πάντα, αλλά ποτέ δεν είναι αρκετά! Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη δωρεά, είναι πολύ χρήσιμη και μας δείξατε για μια ακόμη φορά ότι η φιλανθρωπία είναι αγάπη και όταν η αγάπη γίνεται πράξη είναι κάτι που τιμά την κοινωνία μας».

Από την πλευρά του ο διευθυντής του 8ου δημοτικού σχολείου Ρεθύμνης, Μάνος Πιτταράς, ευχαρίστησε τα «Ρ.Ν.» σημειώνοντας: «Ευχαριστούμε για την ενέργεια σας. Τα «Ρεθεμνιώτικα Νέα», είναι μια γνωστή αγαπητή εφημερίδα, τη διαβάζουμε συνέχεια και φυσικά οι μάσκες είναι απαραίτητες γιατί έδω και ένα χρόνο τις έχουμε κοντά μας όλοι. Το πακέτο με τις 5 μάσκες πιστεύω θα είναι πολύ χρήσιμο για τα παιδιά».

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του δημοτικού σχολείου Σπηλίου, ευχαριστούν για τη δωρεά, αναφέροντας ότι: «Αυτές οι ενέργειες μας ενθαρρύνουν να συνεχίζουμε καθημερινά την προσπάθεια για την προφύλαξη όλων μας από τον κορονοϊό και παράλληλα να επιτελούμε το καθήκον μας ως εκπαιδευτικοί.

Σας ευχόμαστε καλή υγεία, προσωπική ευτυχία και ας γίνετε έμπνευση για μελλοντικές πράξεις τέτοιου είδους. Ευχαριστούμε και πάλι».

Η διευθύντρια του γυμνασίου Κοξαρές, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του γυμνασίου, αναφέρουν σε ευχαριστήριο μήνυμα τους: «Αισθανόμαστε χρέος μας να σας ευχαριστήσουμε για την προσφορά υγειονομικού υλικού (μάσκες μιας χρήσης) στο σχολείο μας στα πλαίσια αντιμετώπισης της κρίσης λόγω covid-19, απόδειξη της ευαισθησίας της εταιρείας σε θέματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο».