29 °C Rethymno, GR
15/08/2022

Οι Θερινές Δράσεις των Κέντρων Αγγλικών Φήταμ

Φέτος το καλοκαίρι, ολοκληρώνοντας το 45ο επετειακό έτος τους, τα Κέντρα Αγγλικών «Ασημένια Φήταμ» υλοποίησαν και συμμετείχαν σε ποικιλία δράσεων με εκπαιδευτικό, κοινωνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα.

Μάιος

 • Απονομή Education Leaders Awards 2021

Τα QLS Online Events (Φεστιβάλ Anti-Bullying & Χριστουγεννιάτικο Τσάι με τη Lucinda Dickens Hawksley) και η καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα QLS-iLearn, βραβεύτηκαν στην Αθήνα στις 31 Μαΐου. Τα βραβεία παρέλαβαν για το Δίκτυο QLS ο κ. Φρεντ Φήταμ, Υπεύθυνος Δράσεων Κοινωνικού Αντίκτυπου, και η κ. Γεωργία Παπά, Πρόεδρος QLS & Αντιδήμαρχος Αλίμου.

Ιούνιος

Στην ανθισμένη αυλή των Κέντρων Φήταμ Ρεθύμνου και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

 • Αποφοίτηση Τμημάτων Διγλωσσίας

Οι μικροί μαθητές είχαν τη δική τους αποφοίτηση από το τμήμα Διγλωσσίας QLS Bilingual Life! Οι γονείς καμάρωσαν τα παιδιά τους που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τα πρώτα τους βήματα στην αγγλική γλώσσα και παρέλαβαν τα ενδεικτικά τους με μεγάλο ενθουσιασμό.

 • Απονομή Νικητών Διαγωνισμών

Στον 1ο Πανελλαδικό Διαδικτυακό Διαγωνισμό του QLS Online BOOK CLUB τον περασμένο Απρίλιο, 20 από τους 45 νικητές ήταν μαθητές των Κέντρων Φήταμ. Στην απονομή παρέλαβαν τα μετάλλια, τα διπλώματα και τα δώρα τους.

Έξι μαθητές διακρίθηκαν, μέσα από 71 συμμετοχές, πανελλαδικά στο διαγωνισμό «You Have The Power» του QLS με σκοπό τη στήριξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και έλαβαν μεγάλα δώρα, διπλώματα και επαίνους.

Τέσσερις μαθητές έλαβαν έπαινο για τη συμμετοχή τους στον διεθνή αντιπολεμικό διαγωνισμό Never Such Innocence, με τις υπογραφές των Lady Lucy French και Sir Tim Laurence.

 • Απονομή Πρωτευσάντων Μαθητών Ακαδημαϊκού Έτους 2019-2020

Οι μαθητές που διακρίθηκαν τη σχολική χρονιά 2019-2020 παρέλαβαν χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια μαζί με τα αριστεία τους.

 • Απονομές Αποφοίτων Lower & Proficiency 2020

Οι καθιερωμένες απονομές πιστοποιητικών μεταφέρθηκαν από τον περασμένο Δεκέμβριο στις 23 Ιουνίου με ένα συγκινητικό reunion. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θυμήθηκαν μοναδικές στιγμές από την κοινή εκπαιδευτική πορεία τους, πραγματοποιήθηκε απαγγελία ποίησης και απονομή κορνιζωμένων πιστοποιητικών.

 • Απονομή Πρεσβευτών Anti-Bullying

Οι απόφοιτοι της διαδικτυακής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης Anti-Bullying Νοεμβρίου 2020 παρέλαβαν τα πιστοποιητικά τους κορνιζωμένα. Τις εκπαιδεύσεις φιλοξένησε στη χώρα μας, όπως κάθε χρόνο, το Δίκτυο QLS σε συνεργασία με το ίδρυμα της Πριγκίπισσας Νταϊάνα στα πλαίσια του 1ου Διαδικτυακού Φεστιβάλ Anti-Bullying QLS.

 • Απονομές Δώρων Χριστουγεννιάτικων Κληρώσεων

Τα δώρα των νικητών των ετήσιων Χριστουγεννιάτικων Κληρώσεων, όλα προσφορά των Κέντρων Φήταμ, περίμεναν υπομονετικά τους παραλήπτες τους μέχρι τη στιγμή που θα ήταν ασφαλές να τα παραλάβουν δια ζώσης! Οι νικητές παρέλαβαν ενυπόγραφες εκδόσεις από την τετρασέγγονη του Κάρολου Ντίκενς, κα Lucinda Dickens Hawksley, και τη συνιδιοκτήτρια και συν-Διευθύνουσα Σύμβουλο των θρυλικών Archie Comics κα Nancy Silberkleit. Οι μεγάλοι τυχεροί παρέλαβαν Drone και Tablet.

Ιούλιος

 • Ο κ. Φρεντ Φήταμ για 4η χρονιά σε κριτική επιτροπή του Βραβείου Νταϊάνα

Για το 2021, ο Διευθυντής των Κέντρων Φήταμ, πάντα στο πλάι του βρετανικού βασιλικού ιδρύματος The Diana Award, προήδρευσε της κριτικής επιτροπής για την περιοχή East Midlands του Ηνωμένου Βασιλείου. Η φετινή απονομή πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, την 1η Ιουλίου, ανήμερα των γενεθλίων της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, παρουσία του Πρίγκιπα Χάρι.

 • Καμπάνια «Speak Out About Bullying»

Μέλη της Ομάδας Εθελοντών & Πρεσβευτών Anti-Bullying των Κέντρων Φήταμ, συναντήθηκαν με ασφάλεια και καλοκαιρινή διάθεση στις 14 Ιουλίου διαδικτυακά και στις 15 Ιουλίου δια ζώσης για να στηρίξουν την καμπάνια Speak Out About Bullying του ιδρύματος της Πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Αύγουστος

 • Έκθεση Ζωγραφικής «FORTEZZA: Φόρος Τιμής»

Η νέα έκθεση του συν-ιδρυτή των Κέντρων Φήταμ, κ. Φρειδερίκου-Ιωάννη Φήταμ, με τίτλο «FORTEZZA: Φόρος Τιμής» υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τις 6 έως τις 23 Αυγούστου στην Αίθουσα Πυροβολικού του εμβληματικού μνημείου της πόλης μας. Το Σεπτέμβριο, επιλεγμένα έργα της έκθεσης θα ταξιδέψουν για να εκτεθούν στην ιστορική Galleria della Biblioteca Angelica της Ρώμης στο πλαίσιο διεθνούς έκθεσης. Περισσότερες πληροφορίες στην ολοκαίνουρια σελίδα του καλλιτέχνη www.feathamart.gr.

Σεπτέμβριος

 • Διήμερο Επιμόρφωσης Καθηγητών

Στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου, το εκπαιδευτικό προσωπικό των Κέντρων Φήταμ, θα παρακολουθήσει ζωντανά σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων από το Δίκτυο QLS πάνω στις νέες τεχνικές ξενόγλωσσης εκπαίδευσης και τις νέες εκπαιδευτικές τάσεις και προσεγγίσεις. Ανάμεσα στους εισηγητές του διημέρου βρίσκονται η κα Ασημένια και ο κ. Φρεντ Φήταμ.

Τα Κέντρα Αγγλικών «Ασημένια Φήταμ» εύχονται σε όλους καλή νέα σχολική χρονιά!