30 °C Rethymno, GR
15/08/2022

ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΣΤΗΝ SL2 ΔΙΧΩΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ

Οι ομάδες θέλουν κόπο, τα γήπεδα θέλουν τρόπο

Η Επισκοπή συνεχίζει την προετοιμασία της έχοντας πια, έπειτα από μία αλλεπάλληλη σειρά ανακοινώσεων μεταγραφών, έναν μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών που ανήκουν σε εκείνη αλλά και κάποιους που το παλεύουν ακόμα για να ενταχθούν στο ρόστερ της.
Οι πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη δεν έχουν κάποια διαφορά σ’ ότι αφορά τις απαιτήσεις του Γιάσμινκο Βέλιτς προς τους παίκτες. Ο Βόσνιος ζητάει απόλυτο επαγγελματισμό από εκείνους και προσπάθεια που καθημερινά θα πρέπει να φτάνει στο… «κόκκινο» για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες ενός πρωταθλήματος που έρχεται (αυτή την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση στην ΕΠΟ).

«Είμαστε σε τεράστια ανησυχία»

Την ίδια στιγμή όμως επικρατεί προβληματισμός. Είναι αλήθεια ότι την τελευταία διετία όλα πήγαν πίσω, μαζί με όλα τα υπόλοιπα και ο αθλητισμός. Μόνο… που κάποιοι σύλλογοι σε επαγγελματικό επίπεδο, τράβηξαν προς τα εμπρός, είτε θέλοντας βέβαια, είτε όχι…
… Και η Επισκοπή από το Ρέθυμνο, όχι μόνον μπήκε σε αυτή την περσινή δοκιμασία με όλα τα «αν» και την επικινδυνότητα που επικρατούσε αλλά τα κατάφερε σε όλα τα επίπεδα.
α) Να μην υπάρξει ούτε ένα κρούσμα και,
β) στο τέλος να λάβει και τα εύσημα απ’ όλους για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα.

Δύο μήνες αργότερα πια, ανήκει σε άλλη ανώτερη κατηγορία. Μόνο που κάποια πράγματα δεν άλλαξαν όμως, επιβάλλεται να αλλάξουν.
Δεν είναι κρυφό πια το γεγονός ότι όλοι στον οργανισμό που λέγεται «Επισκοπή» βρίσκονται σε τεράστια ανησυχία όπως χαρακτηριστικά λένε και ξαναλένε…
Επειδή η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου (και όχι μόνο) του ΔΑΚ Γάλλου «Παύλος Ι. Βαρδινογιάννης», ναι μεν δεν θυμίζει την τραγικότητα στην οποία υπήρξε πριν από 20 μέρες, δε σημαίνει ότι μια ομάδα επίπεδου Super League2 μπορεί να πορευθεί μόνο με αυτό…
Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι χρειάζεται ένα γήπεδο για τους επίσημους αγώνες και, τουλάχιστον άλλο ένα για τις προπονήσεις. Εν έτει 2021 το Ρέθυμνο έχει ξεμείνει με το δημοτικό γήπεδο το οποίο εάν η Επισκοπή δεν βρισκόταν στη Football League πέρυσι, δεν ξέρουμε πως θα ήταν σήμερα…

Επειδή ρωτήσαμε τους διοικούντες της ομάδας -το αγωνιστικό τμήμα καθημερινά προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με αυτές τις συνθήκες- μας απάντησαν τα εξής: «Βρισκόμαστε σε διαδικασίες συνομιλιών τόσο με τον δήμο όσο και με την τεχνική του υπηρεσία προκειμένου να προχωρήσουμε στην υλοποίηση ενός γηπέδου με φυσικό χλοοτάπητα και αυτό, για την ώρα, δεν είναι άλλο από τον Τσεσμέ …
Αν δε γίνει αυτό δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στο επίπεδο της SL2. Ο νομός δεν έχει ως υποδομή άλλα γήπεδο με φυσικό χόρτο. Η κατηγορία όμως επιτάσσει τέτοια.
Ως Επισκοπή λοιπόν είμαστε σε επαφές τόσο με τον δήμο όσο και με την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου. Αν υλοποιηθεί θα μπορούμε να κοιτάζουμε παρακάτω. Για την ώρα είμαστε πολύ προβληματισμένοι.»

«Πυρ και μανία» ο Γ. Βέλιτς

Το ίδιο προβληματισμένος εμφανίζεται καθημερινά και ο προπονητής της Επισκοπής Γιάσμινκο Βέλιτς.
Και το θέμα είναι ότι όλο αυτό το διάστημα, η διοίκηση αλλά και το τμήμα μάρκετινγκ της ΠΑΕ προσπαθεί να δημιουργήσει τις συνθήκες προκειμένου το γήπεδο να γίνει πιο φιλόξενο (θα γίνει ένας καλλωπισμός, καλύτερη φιλοξενία φιλάθλων, μαζικό και πιο γρήγορο ίντερνετ κλπ).
Θαύματα δεν γίνονται – Μια απίστευτη καθυστέρηση
Επομένως, το ερώτημα που γεννάται είναι, αν και πότε θα προλάβει να ετοιμαστεί το γήπεδο στον Τσεσμέ… Γιατί και θαύματα να γίνουν, πριν από ένα δίμηνο δεν μπορεί να είναι έτοιμο ένα γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα. Άρα υπάρχει κωλυσιεργία.

Τα δεδομένα λοιπόν είναι τα εξής:
α) Το πρωτάθλημα της Super League2 θα ξεκινήσει, είτε στα τέλη του τρέχοντος του μηνός (λέγεται για τις 26 αλλά ας κρατάμε μικρό καλάθι) ή στις αρχές του Οκτώβρη.
β) Το κύπελλο Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει. Και οι δυο θεσμοί δεν θα κάθονται να περιμένουν καμία Επισκοπή.
γ) Η εικόνα μέσα από τους δέκτες της τηλεόρασης (καθώς θα υπάρχει κάλυψη) θα κάνει το γύρο της Ελλάδας και υπόλογοι θα είναι όλοι όσοι έκαναν ή δεν έκαναν πράγματα γι’ αυτό το αποτέλεσμα.
δ) Φυσικά, θα πρέπει άπαντες να είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε και τις κριτικές.