22 °C Rethymno, GR
27/09/2021

ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

«Ο τουρισμός και η φιλοξενία στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας»

Από την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, θα γίνει σήμερα στις 11:00 το πρωί η έναρξη των εργασιών του διήμερου υβριδικού συνεδρίου τουριστικού ενδιαφέροντος Choose Greece 2021 με θέμα: «The Greek Regional Hospitality Plan», που θα πραγματοποιηθεί στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, από το Olympia Forum.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των εργασιών του Συνεδρίου, θα βρεθούν οι προοπτικές του τουρισμού στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας, η φιλοξενία μετά την Covid-19, οι υποδομές για ασφαλείς αφίξεις και μεταφορές αλλά και τα είδη του τουρισμού που μπορούν να αναπτυχθούν, δίνοντας στον επισκέπτη μια ευρεία γκάμα επιλογών.

Κοινό παρονομαστή του πλάνου που θα διαμορφωθεί αποτελεί η παραδοχή ότι μοιάζουν πολύ μακρινό «τοπίο» οι αφίξεις-ρεκόρ του 2019, ωστόσο, είναι ξεκάθαρος ο στόχος να ξεπεράσουμε τις αφίξεις του 2020, παρά το γεγονός ότι η πανδημία, που βιώνει όλος ο κόσμος, είναι σε έξαρση φέτος.

Οι δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας και οι δήμοι που συμμετέχουν, μέσα από τα δικά τους ξεχωριστά προγράμματα, έρχονται να επιβεβαιώσουν το σύνθημα «All you want is Greece», καθώς ο τουρίστας μπορεί να επιλέξει το μοντέλο και τον χαρακτήρα των διακοπών του μέσα από πληθώρα προτάσεων ανά περιοχή, ωστόσο η Ελλάδα, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και τα ασφαλή πρωτόκολλα υποδοχής, είναι η μοναδική χώρα που μπορεί να εγγυηθεί αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης, αισιοδοξίας και απαράμιλλης φιλοξενίας.

Μέσα από δράσεις προβολής και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου, βάζουν την δική τους, ξεχωριστή «πινελιά» σε ένα ευρύ πρόγραμμα στήριξης του τουρισμού, εξειδικεύοντας με προτάσεις και στοχευμένες πρωτοβουλίες την δημιουργία του μοντέλου εκείνου που θα αποτελέσει την βάση για την εκ νέου ανάπτυξη δυναμικής στον τομέα αυτό μέσα από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες τους θέτουν στο επίκεντρο την επόμενη μέρα του ελληνικού Τουρισμού, παρουσιάζοντας τα στρατηγικά σχέδια ανάπτυξης του Τουριστικού τους ενδιαφέροντος, αναλύοντας θέματα που άπτονται άμεσα της συνολικής εικόνας τους προς τους δυνητικούς επισκέπτες, όπως ο χωροταξικός σχεδιασμός τους, τα είδη τουρισμού που στοχεύουν να επικεντρωθούν, τα θέματα μεταφορών, τα μέσα και τις στρατηγικές προβολής τους για διεθνή παρουσία και δράση.

Στοχευμένες θα είναι και οι διεθνείς συμμετοχές στο συνέδριο προκειμένου όλα τα σχέδια δράσης να βρουν ανταπόκριση σε ξένα πρακτορεία, tour operators και φορείς.

Μέσα από τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που έχει διαμορφώσει στην παγκόσμια τουριστική αγορά η πανδημία, το συνέδριο έχει στόχο να σκιαγραφήσει την διαδρομή προς την επόμενη ημέρα, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας η χώρα μας να βγει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και να καταφέρει να τοποθετηθεί με αξιώσεις απέναντι στην μεγάλη πρόκληση, την ενίσχυσή της ως ισχυρή και ασφαλής μετοχή στον παγκόσμιο χάρτη.

Στις εργασίες του Συνεδρίου θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, οι περιφερειάρχες Αττικής Γιώργος Πατούλης, Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, αντιπεριφερειάρχες του τομέα του τουρισμού αλλά και εκπρόσωποι των κορυφαίων τουριστικών φορέων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Από την Κρήτη θα συμμετέχει ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος του τομέα Τουρισμού, Κυριάκος Κώτσογλου και ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημαντηράκης.

Στην σημερινή πρώτη μέρα, στις 12:50 θα μιλήσει στην Ενότητα «The Hospitality in Greece after Covid-19» (Η ελληνική φιλοξενία στην μετά covid eεποχη) η Μαρί Δασκαλαντωνάκη.

Στις 14:40 θα μιλήσει ο αρμόδιος του τομέα Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Κυριάκος Κώτσογλου, με θέμα ομιλίας «Choose Region of Crete»(Επιλέξτε την περιφέρεια Κρήτης).

Στις 14:55, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημαντηράκης θα παρέμβει με θέμα ομιλίας «Choose Municipality of Chania» (Επιλέξτε τα Χανιά).

Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.olympiaforum.com

Το Συνέδριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε στα παρακάτω link:

Day 1: https://youtu.be/Kjnv-Y58E6I

Day 2: https://youtu.be/C6pLoKS1gXg

 

Γραφείο Τύπου του Olympia Forum