18 °C Rethymno, GR
26/09/2022

ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ "ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ" ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ

Πίσω το πρωτάθλημα πίσω και η προετοιμασίες…

Πιο κοντά στην 16η Αυγούστου «κλείνει» η Επισκοπή προκειμένου να ξεκινήσει την φετινή της προετοιμασία. Πολύ πιθανή είναι και η 9η του τρέχοντος του μηνός όμως η λίγκα μεταφέρει όλο και πιο πίσω την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος οπότε, το να τρέχουν οι ποδοσφαιριστές κάτω από τους 40 βαθμούς και η προετοιμασία να καταντήσει σιδηρόδρομος μάλλον είναι ανώφελο. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο…
Γι’ αυτό λοιπόν, οι ομάδες προσέχουν για να έχουν… Παράλληλα κερδίζουν χρόνο για τις μεταγραφές ενώ και οι διοικήσεις μπορούν να οργανώσουν καλύτερα τα τμήματά τους. Σε κάθε περίπτωση, εκείνος που θα λάβει την τελική απόφαση θα είναι ο ίδιος ο προπονητής, ο Γ. Βέλιτς.

Επικύρωση άδειας μεταγραφών
Μαζί με την εγγυητική επιστολή στις 30 του περασμένου μήνα κατατέθηκαν από την Επισκοπή και τα σχετικά δικαιολογητικά προκειμένου να μπορεί απρόσκοπτα να πραγματοποιεί μεταγραφές. Έτσι λοιπόν δεν συναντά κανένα γραφειοκρατικό εμπόδιο μπροστά της από τη στιγμή που έχει λαμβάνειν την αδειοδότηση για μεταγραφές επαγγελματιών ποδοσφαιριστών από την ΕΠΟ.
Θυμίζουμε σε κάποιους που τυχόν το λησμόνησαν ότι, πέρυσι η Επισκοπή ξεκίνησε το πρωτάθλημα ούσα αναγκασμένη να αγωνιστεί στις πρώτες δύο αγωνιστικές της Football League με 14άδα στη Ρόδο και με 13αδα απέναντι τον Αστέρα Βλαχιώτη (είχε αποβληθεί ο Ανδρικόπουλος στο α’ ματς). Κι όλα αυτά γιατί άργησε να πάρει την αδειοδότηση από την συγκεκριμένη υπηρεσία της ΕΠΟ.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι το μετοχικό κεφάλαιο όπου οι διοικούντες της ρεθεμνιώτικης ΠΑΕ έχουν βρει ένα μεγάλο ποσό (κάτι παραπάνω από το 70% από αυτό που ζητά η λίγκα) μέχρι στιγμής.
Η Επισκοπή μάλιστα δεν κρύβει ότι κάνει άνοιγμα στο κοινό και δη σε παράγοντες που θέλουν να εντάξουν εαυτό στα κοινά του συλλόγου.

Στην ΠΑΕ ο Στ. Καλούδης
Τελευταία κίνηση είχαμε αυτή της ανακοίνωσης ένταξης ενός ανθρώπου που είναι από την Επισκοπή όπως ο Στέλιος Καλούδης. Οι «γυπαετοί’ τον ανακοίνωσαν και έδειξαν ιδιαιτέρως χαρούμενοι γι’ αυτή την «μεταγραφή». Συγκεκριμένα ανέφεραν: “Ο δρόμος που ανοίγεται διάπλατα για την ομάδα μας στο πρωτάθλημα της Super League2, χρειάζεται ανθρώπους που θα βοηθήσουν καίρια. Πόσο μάλλον ανθρώπους που κατάγονται από την Επισκοπή μας και τρέφουν βαθιά φίλαθλα αισθήματα για την ομάδα μας.
Ο συγχωριανός μας λοιπόν, κ. Στυλιανός Καλούδης θα είναι ο νέος υπεύθυνος ασφαλείας και δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ Επισκοπής. Τον καλωσορίζουμε και επίσημα στην οικογένειά μας.”

Πρότζεκτ με προοπτική και οι μεταγραφές που έρχονται
Το πρότζεκτ είναι μεγάλο, απαιτητικό αλλά με όλη αυτή την αναδιάρθρωση στη νέα SL2, φαίνεται πως τα κακώς κείμενα που όλοι λίγο ως πολύ γνωρίζαμε, θα εκλείψουν σε μεγάλο ποσοστό.
Όσον αφορά τα μεταγραφικά, φαίνεται πως θα έχουμε μαζικές ανακοινώσεις. Τα τελευταία πέντε 24ωρα γίνονται επαφές (ως επί τω πλείστον από τον ίδιο τον Γ. Βέλιτς, είτε με μάνατζερ, είτε με τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές) όμως ήταν πλέον ξεκάθαρο ότι η διοίκηση έριξε όλο της το βάρος στο να καταφέρει να καταθέσει την εγγυητική επιστολή, να λάβει την αδειοδότηση για τις μεταγραφές και παράλληλα να τρέξει για να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για το μετοχικό κεφάλαιο.