15 °C Rethymno, GR
01/12/2021

Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΣΜΤ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥ ΖΙΟΥ-ΖΙΤΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Παγκόσμιο χάλκινο μετάλλιο για τον Μάρκο Φουρναράκη

Ένα μετάλλιο αλλά τί μετάλλιο… Παγκόσμιο! Αυτό ανήκει εξ ολοκλήρου στον Μάρκο Φουρναράκη. Ο αθλητής που αγωνίζεται με τα χρώματα του ΑΣΜΤ Ατσιποπούλου έφτασε στην 3η θέση και στο χάλκινο μετάλλιο πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις στο Άμπου Ντάμπι που φιλοξένησε τη διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος ζίου-ζίτσου.
Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν 7 Ρεθεμνιώτες-τισσες με τον Μάρκο Φουρναράκη βέβαια να ξεχωρίζει. Προπονημένος από τους Γιάννη και Δημήτρη Δημητρόπουλο αντιμετώπισε αντίπαλους από Ρωσία, Ταϊλάνδη, Βέλγιο και Καζακστάν. Φαίνεται όμως πως τίποτε δεν ήταν δυνατό να του στερήσει το να πατήσει στο βάθρο των νικητών.
Το γενικό πρόσημο ήταν απόλυτα θετικό βέβαια απ’ όλα τα παιδιά που βρέθηκαν σε μια τόσο υψηλού επιπέδου διοργάνωση.

Από τον ΑΣΜΤ Ατσιποπούλου επίσης συμμετείχαν οι, Πέτρος Νικολακάκης ο οποίος έχασε για λίγο την 3η θέση στα +81 κιλά καταλαμβάνοντας τελικά την 4η θέση έπειτα από μεγάλους αγώνες και Κωνσταντίνος Λιονής που κατετάγη 9ος.
Γιάννης-Δημήτρης Δημητρόπουλος: «Μεγάλη διάκριση με εισαγωγή σε ΑΕΙ για τον Φουρναράκη»
Οι προπονητές του συλλόγου που παρακολούθησαν τους αγώνες των αθλητών τους δεν μπορούσαν παρά να νιώθουν υπερήφανοι για τις εμφανίσεις των αθλητών τους.
Σε κοινή δήλωση τους δήλωσαν: «Αρχικά να δώσουμε συγχαρητήρια στον κ. Θεοδωρόπουλο Παναγιώτη ο οποίος επανεξελέγη παμψηφεί στην θέση του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας! Έπειτα στην Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου κ. Χαριτοπούλου Μαρία η οποία ορίστηκε και πρόεδρος της JJIF Womens Committee που έχει σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών και η διενέργεια δράσεων με στόχο την ενίσχυση της δυναμικής της γυναικείας παρουσίας στην παγκόσμια αθλητική οικογένεια του Ζίου Ζίτσου.
Όσον αφορά στα αγωνιστικά θεωρούμε ότι οι αθλητές του συλλόγου κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να δείξουν το επίπεδο τους σε ένα πολυπληθές και πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο Πέτρος Νικολακάκης είχε έναν τραυματισμό στον πρώτο αγώνα που φαίνεται πως τον επηέασε πολύ. Πολύ καλά τα πήγε και ο Κωνσταντίνος Λιονής. Ο Μάρκος Φουρναράκης κατέκτησε την 3η θέση σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα ερχόμενος αντιμέτωπος με αθλητές από την Ρωσία, Ταΐλάνδη, Βέλγιο και Καζακστάν! Αυτή η μεγάλη αθλητική διάκριση, σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας, του δίνει και την ελεύθερη εισαγωγή του σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο ο ίδιος επιθυμεί άνευ εξετάσεων. Το πιο σημαντικό από όλα βέβαια ήταν η επανεκκίνηση του αθλητισμού με διεθνείς διοργανώσεις, που λόγω της πανδημίας είχαν σταματήσει για το 2020. Επόμενος στόχος του συλλόγου είναι το τουρνουά Ακρόπολις που θα γίνει τα μέσα Δεκεμβρίου αλλά και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το τέλος Ιανουαρίου.
Τέλος τους γονείς των παιδιών, για την υποστήριξη τους, όπως επίσης και όλους τους συναθλητές τους για την βοήθεια τους στην προετοιμασία των αγώνων!»

– 3ος Φουρναράκης Μάρκος Κ18, -81κ.
– 4ος Νικολακάκης Πέτρος Κ18, +81κ.
– 9ος Λιονής Κωνσταντίνος Κ16, -60κ.

 

ΑΣΜΤ Ρεθύμνου
Μια ανάσα από το να φτάσουν σ’ ένα μετάλλιο βρέθηκαν δύο παιδιά του ΑΣΜΤ Ρεθύμνου με τον Χαράλαμπο Κακλαμάνο και την Ειρήνη Καλλιτσουνάκη να κατατάσσονται στο τέλος στην 5η θέση. Αναμφισβήτητα πρόκειται για σπουδαία επιτυχία μιας και η 5η θέση είναι επί της ουσίας ο προθάλαμος στα μετάλλια.
Εξαιρετικός ήταν και ο Μανώλης Κωστογιάννης που τα έδωσε όλα στη μεγαλύτερη κατηγορία ως ενήλικας. Πάλεψε ανάμεσα σε 27 αντιπάλους και βρέθηκε σχεδόν στη μέση, 13ος με 2 νίκες σε αγώνες.

Π. Κανακαράκης: «Θα μοριοδοτηθούν τα παιδιά»

Ο προπονητής του ΑΣΜΤ Ρεθύμνου, Παναγιώτης Κανακαράκης, δήλωσε: «Τα παιδιά προσπάθησαν και έπαιξαν πολύ αποτελεσματικά. Σε ένα πρωτάθλημα με συμπληρωμένες κατηγορίες ο βαθμός δυσκολίας είναι εξαιρετικά υψηλός. Εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των αθλητών. Κατάφεραν κάτι εντυπωσιακό. Παράλληλα, αυτά τα παιδιά κέρδισαν ένα πλεονέκτημα στη ζωή τους, μιας και θα μοριοδοτηθούν, λόγω των τεράστιων επιτυχιών τους».

– 5ος Χαράλαμπος Κακλαμάνος Κ18, -81κ.
– 5η Ειρήνη Καλλιτσουνάκη Κ16, -52κ.
– 13ος Μάνος Κωστογιάννης +21, -77κ.

 

ΑΣΜΤ Καβρός Ρεθύμνου
Και από την πλευρά του Καβρού Ρεθύμνου είχαμε μία αλλά σπουδαία εμφάνιση. Η Αριάδνη Ντελιλάι έφτασε να παίζει την είσοδό της στα μετάλλια αγωνιζόμενη στους μικρούς τελικούς στην κατηγορία Κ16, -46κ.

Μ. Γαραντωνάκης: «Πάλεψε με όλη της την ψυχή»
Ήταν μια μεγάλη προσπάθεια από πλευράς της γι’ αυτό και ο πρoπονητής της Μιχάλης Γαραντωνάκης τόνισε στις δηλώσεις του: «Η Αριάδνη πάλεψε με όλη της την ψυχή. Μπορεί να αγχώθηκε στον πρώτο αγώνα, αλλά δεν το έβαλε κάτω, κατακτώντας τελικά την 5η θέση στη γενική κατάταξη. Μία πραγματικά φοβερή προσπάθεια από την αθλήτρια, η οποία μας έκανε όλους πολύ χαρούμενους.»

– 5η Αριάδνη Ντελιλάι Κ16, -46 κιλά