27 °C Rethymno, GR
16/08/2022

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ GOLDEN AGE GYM FESTIVAL

Παραστάσεις εκγύμνασης για όλους

Μια τελετή έναρξης γυμναστικών επιδείξεων βετεράνων αθλητών και μη, που ανάγκασε να στρέψει το βλέμα των περαστικών και να τονώσει την προσοχή των… ενδιαφερομένων, έλαβε χώρα στην πόλη μας με κύριο σημείο αναφοράς την πλατεία των Μικρασιατών.
Μια πλατεία που… ξαναγέμισε από πλήθος κόσμου, από χρώματα 17 χωρών της υφηλίου και που «ανέπνεε» δυναμικά πρωτίστως μέσα από τη «χρυσή» ηλικία αλλά και όλων όσοι ζουν γύρω από αυτή.
Οι σημερινοί πρωταγωνιστές, από την Κυριακή που μας πέρασε ως και την προσεχή Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, είναι 50άρδες, 60άρηδες, 70άρηδες αλλά και κάποιοι 80άρηδες που αρνούνται να νικηθούν από τη μητέρα φύση.
Το Golden Age Gym Festival το οποίο πρότεινε και έφερε στο Ρέθυμνο το μέλος της Ευρωπαϊκής αλλά και της ελληνικής ομοσπονδίας, Νίκος Προβιάς ξεκίνησε και, η αλήθεια είναι ότι, άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς. Αρχικά με την παρέλαση των επισκεπτών της πόλης μας από την πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη και καταλήγοντας στην πλατεία των Μικρασιατών όπου είχαμε την τελετή έναρξης.


Ήταν ένα όμορφο θέαμα μίας ώρας που όμοιό του δεν βλέπουμε καθόλου συχνά. Την παρουσίαση ανέλαβε ο γνωστός παρουσιαστής και δημοσιογράφος Αλέξης Κωστάλας. Ο πολύπειρος παρουσιαστής έδινε τον παλμό που χρειαζόταν, ήταν απόλυτα επεξηγηματικός μιλώντας σε τρεις και τέσσερις γλώσσες ενώ οι ξένοι επισκέπτες που βρίσκονταν κάτω από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έδιναν τόνο και ρυθμό χτυπώντας παλαμάκια στους ρυθμούς της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη που παιάνιζε από τη φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Ρεθύμνου… Από τα.. «παιδιά του Πειραιά» με τη φωνή της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη που απέδωσαν περίφημα ξένοι χορευτές ως τα αποφθέγματα του μεγάλου μας συγγραφέα, Νίκου Καζαντζάκη, ουδείς μπορούσε να αποσπάσει το βλέμμα του αλλού. Όλα ήταν αρμονικά επιλεγμένα…
Όπως οι χορογραφίες που συνδυάζοντας το… αρχαίο πνεύμα αθάνατο «κουμπώνοντάς το» άψογα με το μήνυμα της ανάγκης για επιστροφή των αρχαίων μνημείων που κατοικούν αλλά δεν εδρεύουν στο Λονδίνο.


Χαιρετισμοί από τους επίσημους…

Λίγο πριν είχαν ξεκινήσει οι πρώτες ομιλίες-χαιρετισμοί από τους επίσημους προσκεκλημένους μα κυρίως από τους οικοδεσπότες αυτής της διοργάνωσης.
«Μέσα από αυτή τη διοργάνωση αφήνουμε πίσω μία δύσκολη περίοδο. Υποδεχόμαστε μία ηλικιακή ομάδα που έχει πληγεί πολύ από την πανδημία, αλλά παραμένει ενεργή και δραστήρια. Μέσα από την παρουσία τους στο 7ο Golden Age Gym Festival, οι αθλούμενοι άνω των 50 ετών στέλνουν ένα μήνυμα ζωής» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της Ομοσπονδίας, Κωνσταντίνος Πανταζής.

Συντομότατος ήταν ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης αναφέροντας μεταξύ άλλων… «Σας καλωσορίζουμε σ’ έναν τόπο ευλογημένο και φιλόξενο. Είμαστε χαρούμενοι που υποδεχόμαστε ένα Φεστιβάλ στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που η χώρα μας συστηματικά καλλιεργεί, παρά τις δυσκολίες».

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή τόνισε με τη σειρά της… «Σας καλωσορίζουμε στο νησί μας, που έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί το 7ο Φεστιβάλ, υποστηρίζοντας την προσπάθεια της Ε.Γ.Ο. και προσφέροντας την συνδρομή μας ώστε αυτό το μεγάλο γεγονός να στεφθεί με επιτυχία» .

Το μήνυμα του Δημάρχου κ. Γιώργη Μαρινάκη (έλειπε στην Αθήνα), εκφώνησε η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης Πέπη Μπιρλιράκη αναφέροντας μεταξύ άλλων… «Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί μία αθλητική εκδήλωση σημαντική, με πολλαπλούς στόχους και περιεχόμενο.»

Στο Ρέθυμνο ήταν και ο εκπρόσωπος της Ε.Γ.Ο. στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Θανάσης Βασιλειάδης ο οποίος απευθυνόμενος στους επισκέπτες του νησιού τόνισε… «Μεγάλη χαρά να σας υποδεχόμαστε στη χώρα μας. Παρόλα τα προβλήματα που όλοι μας αντιμετωπίσαμε, βγήκαμε νικητές και σήμερα βρισκόμαστε εδώ. Ας απολαύσουμε αυτή τη γιορτή της γυμναστικής και ας δώσει ο καθένας τον καλύτερο εαυτό του, για να κάνουμε το 7ο Golden Age Gym Festival μοναδικό».

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος της European Gymnastics Ρούντι Χέντιγκερ, κήρυξε την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ.

Παρουσιάσεις επί καθημερινής βάσεως
Το πρόγραμμα του 7ου “Golden Age Gym Festival” περιλαμβάνει απογευματινές παρουσιάσεις των ομάδων (performances) στην κεντρική σκηνή στην Πλατεία Μικρασιατών, καθημερινά από τη Δευτέρα (04/10) μέχρι την Πέμπτη (07/10) και ώρες 18:00-20:00, καθώς και πρωινά workshops, που θα πραγματοποιούνται καθημερινά από την Τρίτη (05/10) μέχρι την Παρασκευή (08/10) και ώρες 09:00-11:30.

Το “Golden Age Gym Festival”, που φιλοξενείται για πρώτη φορά στη χώρα μας, έχει ανατεθεί στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής (European Gymnastics) και υλοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, του Δήμου Ρεθύμνης, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Πανεπιστημίου Κρήτης.