24 °C Rethymno, GR
22/09/2021

ΟΙ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΣΣΕΣ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (16:00) ΤΟΝ Ο.Φ.Η. ΣΤΗΝ 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΤΗΣ Ε.ΚΑ.Σ.Κ.

Πρεμιέρα «φωτιά» για το Αρκάδι

Δράση στο κρητικό μπάσκετ, δράση στην Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μετά από 7 ολόκληρους μήνες. Η αυλαία των πρωταθλημάτων Ειδικού Σκοπού ανοίγει και αρχικά το ρεθεμνιώτικο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην κατηγορία των Κορασίδων. Το Αρκάδι είναι έτοιμοι να παλέψει για τον τίτλο, χωρίς όμως να το βαραίνει ο τίτλος του φαβορί.

Η ομάδα του Κώστα Πλευράκη, όπως και όλες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, δεν έχουν πραγματοποιήσει την απαραίτητη προετοιμασία και μόνο εύκολο πράγμα δεν είναι η επιστροφή στη δράση μετά από τόσους μήνες και μάλιστα με 2 παιχνίδια την εβδομάδα. Άρα, ο έμπειρος προπονητής είναι ξεκάθαρος ως προς τον στόχο της ομάδα του. Πάνω απ’ όλα η υγεία των αθλητριών. Από κει και πέρα και αν το ευνοήσουν οι συνθήκες, θα παλέψουν για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι Ρεθεμνιώτισσες υποδέχονται σήμερα, στις 17:00 στο «Μελίνα Μερκούρη», το φαβορί που δεν είναι άλλο από τον Ο.Φ.Η. Πρεμιέρα «φωτιά» για το Αρκάδι που με νίκη μπορεί να ελπίζει στην πρωτιά. Βέβαια και ο Ανδρογέας θεωρείται πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος. Όπως και να χει, η δράση επιστρέφει στα γήπεδα του μπάσκετ της Κρήτης και οι αθλήτριες όλων των ομάδων περιμένουν πως και πως την επανεκκίνηση…

Στο πρωτάθλημα Κορασίδων, το Αρκάδι θα αγωνιστεί με τις: Ζολώτα Ευαγγελία, Ζολώτα Μαρία, Μεργέμογλου Ευαγγελία, Πατσάνι Πατρίτσια, Λεμπιδάκη Κάλια, Βεργιτσάκη Κρυσταλλία, Καμπανάκη Μαριάνθη, Ξενίδη Μαρία, Θεοδοσουλάκη Δήμητρα, Γιαννακάκη Ιωάννα, Ιερωνυμάκη Ευαγγελία.

Τα παιχνίδια είναι κεκλεισμένων των θυρών και σύμφωνα με συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επίσης, η κρητική Ένωση επεσήμανε με ανακοίνωσή της: «Με ευθύνη των διαιτητών του αγώνα θα ελέγχονται τα τεστ των ομάδων και οι λίστες των 20 ατόμων. Οι λίστες και τα τεστ των ομάδων όπως επίσης και το τεστ των διαιτητών, θα παραδίδονται μαζί με το ΦΑ στην ΕΚΑΣΚ.

Οι ομάδες κάθε συνάντησης θα μοιράζονται τα έξοδα  αμοιβών διαιτησίας – γραμματείας καθώς και το κόστος του rupid test των διαιτητών, εφόσον δεν το δικαιολογεί η εργασία τους».

Κώστας Πλευράκης: «Πρώτος στόχος η υγεία των παιδιών – Στο πίσω μέρος του μυαλού μας η κατάκτηση του πρωταθλήματος»

Ο προπονητής του Αρκαδίου είναι ξεκάθαρος ως προς τους στόχους της ομάδας του. Αφού περιέγραψε το πώς πάρθηκε η απόφαση της συμμετοχής, επεσήμανε πως βασικό μέλημα όλων είναι η υγεία των κοριτσιών μετά από πολύμηνη αποχή. Η κατάκτηση του τίτλου… έπεται.

«Όπως είναι λογικό, μετά από τόσους μήνες απραξίας, η προετοιμασία ήταν ελλιπής. Τα κορίτσια είχαν πολλές μαθητικές υποχρεώσεις, ενώ ξεκινήσαμε αργά τις προπονήσεις και πολλές αθλήτριες δεν μπορούσαν να είναι συνεπείς στην προετοιμασία.

Κάναμε μία κουβέντα με τα παιδιά πριν πάρουμε την απόφαση να συμμετάσχουμε. Τους τονίσαμε ότι υπάρχει το ρίσκο των τραυματισμών, λόγω της απραξίας τόσων μηνών. Παρ’ όλα αυτά, τα κορίτσια ήθελαν να κατέβουν στο πρωτάθλημα, μιας και είχαν κάνει μία τεράστια προσπάθεια αυτά τα χρόνια και θέλουν να προσπαθήσουν για το καλύτερο, ακόμα και αν οι συνθήκες δεν είναι οι ευνοϊκότερες.

Ο πρώτος μας στόχος είναι να είναι υγιή τα παιδιά. Έπειτα, βλέποντας και κάνοντας. Θέλουμε να πετύχουν ό,τι το δυνατόν καλύτερο, χωρίς να βάζουμε ετικέτες πρωταθλητισμού. Σίγουρα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μας η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει το τι μέλλει γενέσθαι, έπειτα από όλα τα προβλήματα που δημιούργησε η καραντίνα τόσων μηνών. Ο στόχος θα μπει κατά τη διάρκεια των αγώνων».

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στις Κορασίδες

Σάββατο 19 Ιουνίου

1η αγωνιστική

15:00 Ανδρογέας – Ο.Α. Χανίων (Λίντο)

16:00 Αρκάδι – Ο.Φ.Η. (Ρεθύμνου)