25 °C Rethymno, GR
20/09/2021

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ Ν. ΟΠΕΡ Κ18 - ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ

Πρωταθλήτριες Κρήτης με έδρα το Ρέθυμνο

Απλόχερο χειροκρότημα αξίζει στις κοπέλες του Νέου ΟΠΕΡ απ’ όλους τους φιλάθλους κι ας μην μπόρεσαν να βρίσκονται στο «Μ. Μερκούρη» λόγω των γνωστών περιορισμών. Τα κορίτσια Κ18, όχι μόνο έφτασαν στον τελικό του πρωταθλήματος πετοσφαίρισης αλλά τον κατέκτησαν με πειστικό μάλιστα τρόπο (3-1 το Ακρωτήρι με 25-19, 23-25, 25-15, 25-13) έπειτα από ένα σπουδαίο ματς.
Φυσικά, προηγήθηκε ο ημιτελικός όπου οι παίκτριες του Γιώργου Μενδρινού φρόνιτσαν να προκριθούν με συνοπτικές διαδικασίες με 3-0 σετ (25-13, 25-19, 25-22).
Ήταν η δική τους στιγμή και, ποιός άλλωστε θα μπορούσε να τους τη στερήσει ή μάλλον να τους καθυστερήσει αυτή τη χαρά, πλην του κορονοϊού… Ο χρόνος κύλησε και η δικαίωση γι’ αυτά τα κορίτσια έφθασε έστω και λίγο αργοπορημένα.
Ήταν μια επιβράβευση όμως που έλαβε την αποδοχή φίλων και αντιπάλων μπροστά στο φιλέ κι έτσι, ο Ν. ΟΠΕΡ με τις συγκεκριμένες κοπέλες θα εκπροσωπήσει την Κρήτη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που έρχεται…
Μακράν η καλύτερη ομάδα
Αγωνιστικά, ο Ν. ΟΠΕΡ ξεχώριζε, όχι μόνο με το ταλέντο των κοριτσιών του αλλά και με τη θέληση που έδειξαν από το πρώτο σερβίς ότι, αυτός ο τίτλος δεν είναι δυνατόν να χαθεί.
Με εξαίρεση λοιπόν στο 3ο σετ του β’ ημιτελικού κόντρα στην Άθλεση όπου ήταν λογικό να υπάρξει μια μικρή χαλάρωση -όπου παρ’ όλα αυτά το κέρδισε με 25-22- ο Ν. ΟΠΕΡ έδειξε πως είναι το απόλυτο αφεντικό καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου.


«Δικός του» και ο τελικός

Στον τελικό, οι κυανοκίτρινες προηγήθηκαν με 1-0 σετ χάρη στο 25-19 το οποίο ως σκορ το κρατούσαν από την μέχρι το τέλος του. Στο 2ο που ήταν και το πιο αμφίρροπο, το Ακρωτήρι έφερε την κατάσταση στα ίσια ισοφαρίζοντας σε 1-1 με 25-23.
Φαίνεται πως, το χαμένο σετ όμως αφύπνισε τις κοπέλες του Γ. Μενδρινού που μπήκαν φουριόζες στο 3ο και με ένα σερί 12-3 έδειξαν ποιός θα είναι ο οδηγός… εξ ου και το 25-15 για το 2-1.
Το 4ο κερδήθηκε από τον ενθουσιασμό των τύποις γηπεδούχων αφού έφτασαν άνετα στο 25-13. Οι πανηγυρισμοί δεν είχαν τελειωμό. Τη στιγμή δε, που κατέφθασαν στον αγωνιστικό χώρο για τις απονομές ο Μανώλης Ψαρουδάκης και ο Γ.Γ. του Αρκαδιού, Φώτης Τσιμπούκας, καθώς και ο πρόεδρος του Ν. ΟΠΕΡ, Γιώργος Βιδάκης, η όλη εικόνα έβγαζε μια άκρατη ομορφιά απ’ αυτές τις πρόσφατες προ κορονοϊού εποχής που όλοι ελπίζουμε σύντομα να νιώσουμε ξανά και ξανά….

Ημιτελικός Α’:

ΓΕΗ – Ακρωτήρι 3-0

Ημιτελικός Β’:

Ν. ΟΠΕΡ – Άθλεση 3-0
Τα σετ: 25-13, 25-19, 25-22.
Ν. ΟΠΕΡ (Γ. Μενδρινός): Εφεντάκη, Κουταλά, Δαβαρία, Φραγκιαδάκη, Ανυφαντάκη, Σαριδάκη, Βενιανάκη, Παπαδοπετράκη, Βεργάκη, Φοβάκη.
ΑΘΛΕΣΗ (Μανωλάκης): Καλουτσάκη, Ρουμπάκη, Τζάθα, Ταμπάκη, Μανάι, Λαγκουβάρδου, Τζανακάκη, Βασιλάκη, Μουτσάκη, Χαβαδάκη, Γιαλαμά, Μπελενιώτη, Μασελή, Τσιμπούκα.

Τελικός:

ΝΟΡ – Ακρωτήρι 3-1
Τα σετ: 25-19, 23-25, 25-15, 25-13.
Ν. ΟΠΕΡ (Γ. Μενδρινός): Εφεντάκη, Κουταλά, Δαβαρία, Φραγκιαδάκη, Ανυφαντάκη, Σαριδάκη, Βενιανάκη, Παπαδοπετράκη, Βεργάκη, Φοβάκη, Φραγκάκου,
ΑΚΡΩΤΗΡΙ (Διαμαντάκης): Ανδρουλάκη, Βραχνάκη, Δασκαλάκη, Λαμπρινού, Μπιρίκου, Ξανθουδάκη, Παπαηλιάκη, Βασιλάκη, Βροντάκη, Παπαηλιάκη Ε., Μαρκαντωνάκη, Ντίμοβα, Παγωνάκη.