23 °C Rethymno, GR
12/08/2022

Η ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ CRETAN KINGS ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.ΚΑ.Σ.Κ., ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΑΦΟΡΑ… ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Πρωταρχικός στόχος η εξέλιξη των υποδομών

Μετά από σχεδόν ένα ολόκληρο χρόνο μακριά από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, το ανδρικό τμήμα του Ρεθύμνου Cretan Kings προετοιμάζεται για την επιστροφή στη δράση που και φέτος θα γίνει μέσω του Κυπέλλου και αργότερα με τον «μαραθώνιο» του πρωταθλήματος της Ε.ΚΑ.Σ.Κ.

Άπαντες το περιμένουν πως και πως, μικροί και μεγάλοι, παίκτες και προπονητές. Ο κορονοϊός οδήγησε τις ομάδες να… κατεβάσουν ρολά την περασμένη σεζόν, αλλά η φιλοσοφία της ρεθεμνιώτικης ομάδας δεν αλλάζει. Τα πάντα λειτουργούν με ορίζονται το μέλλον… Πρωταρχικός στόχος είναι το «χτίσιμο» ενός σύγχρονου προγράμματος υποδομών και η εξέλιξή τους. Η παραγωγική διαδικασία έχει περάσει σε πρώτο πλάνο. Η ανδρική ομάδα να απαρτίζεται από ορισμένους πάρα πολύ έμπειρους αθλητές που αναμένεται να δείξουν… τον δρόμο στους νεότερους.

Με αφορμή την «εκκίνηση» της νέας σεζόν όλες τις βαθμίδες, ο πρόεδρος του συλλόγου μίλησε για το πλάνο, την φιλοσοφία και ορισμένα θέματα που απασχόλησαν την ομάδα. Ο Γιάννης Καλαϊτζάκης επεσήμανε πως ο βασικός στόχος δεν είναι η επιστροφή στις Εθνικές κατηγορίας, αλλά η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για να επιτευχθεί στο μέλλον. Με την προώθηση και την εξέλιξη παιδιών από τις ακαδημίες μέσω των υποχρεώσεων της ανδρικής ομάδας. Επίσης, τόνισε πως όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα υπάρξει ξανά δράση στο κοινωνικό πρόγραμμα Assist.

«Ξεκινάμε τη νέα μας προσπάθεια ακριβώς από το σημείο που είχαμε μείνει πριν μας διακόψει η καραντίνα. Στη βάση της λογικής του να δουλέψουμε στο χτίσιμο των ακαδημιών, να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε όλη την υποδομή που υπήρχε στα σχολεία με τα γήπεδα του Assist και να χτίσουμε σιγά – σιγά ένα μοντέλο υποδομών που να μπορεί να παράγει παίκτες, στους οποίους να στηριχθούμε σε έναν βαθμό για την ανδρική ομάδα. Εννοείται ότι κάθε Κυριακή θα μπαίνουμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε, αλλά ο στόχος μας δεν είναι να επιστρέψουμε στις Εθνικές κατηγορίες. Πάνω σε αυτό το μοντέλο θα δουλέψουμε. Θα προσπαθήσουμε σιγά – σιγά και βλέποντας πως εξελίσσονται τα πράγματα με τα μέτρα που εφαρμόζονται, να επαναφέρουμε και το πρόγραμμα του Assist στα σχολεία. Τα παιδιά διψάνε για αθλητισμό και το δείχνουν από την πρώτη στιγμή, γιατί έχουν στερηθεί το παιχνίδι και την άθληση όλο αυτό το διάστημα. Θα προσπαθήσουμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα για περισσότερα παιχνίδια, περισσότερη διασκέδαση και περισσότερο μπάσκετ».

Όσο αφορά το προπονητικό επιτελείο και τις υποδομές τόνισε: «Για μας είναι πολύ σημαντικό ότι όλοι μας οι προπονητές ολοκληρώνουν και τη σχολή προπονητών, οπότε θα είναι διπλωματούχοι και καταρτισμένοι από κάθε άποψη. Αν και είναι παιδιά μέσα από το μπάσκετ. Ο Δημήτρης Μητρόπουλος θα είναι ο επικεφαλής όλου αυτού του εγχειρήματος και πάλι. Το προπονητικό επιτελείο παραμένει το ίδιο, με τον Γιώργο Κούμουλο, τον Δημήτρη Τσαρουχά, τον Αντώνη Νταλιάνη, τον Γιάννη Γκιουλέα, τον Γιάννη Γαβαλάκη και τον Χρήστο Μαραυγάκη, ο οποίος έχει και την ευθύνη της εκγύμνασης των παιδιών. Στην ανδρική ομάδα ο στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο παιδιά από τις υποδομές, δίνοντας ένα δείγμα γραφής και στο πρώτο φιλικό με τον Ηρόδοτο. Για αυτόν τον λόγο κατεβάζουμε και 2η ομάδα στο Παιδικό πρωτάθλημα προκειμένου τα παιδιά του Παμπαιδικού να αγωνίζονται όλη την αγωνιστική περίοδο. Προχωράμε πάνω σε αυτό το πλάνο, να ολοκληρώσουμε τη χρονιά με υγεία, ελπίζοντας να μην έχουμε προβλήματα διακοπές και λοκ-ντάουν και το καλοκαίρι να κάνουμε τον απολογισμό μας, να δούμε που φτάσαμε και αναλόγως να προχωρήσουμε».

Ο Γιάννης Καλαϊζτάκης μίλησε για την ανδρική ομάδα και την αξιοποίηση των νεαρών παιδιών: «Ιδιαίτερες προσθήκες δεν θα έχουμε. Παιδιά όπως ο Σωτήρης Τσιάτσιος, ο οποίος είναι αστυνομικός στο Ρέθυμνο και έχει μεγάλη μπασκετική εμπειρία, έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν σε ομάδες της Θεσσαλονίκης. Ο στόχος μας είναι κυρίως να αξιοποιήσουμε τα παιδιά από το Παιδικό και το Εφηβικό και όποια παιδιά έχουν μία δυνατότητα παραπάνω να ανέβουν μία κατηγορία, έτσι ώστε να αποκτούν εμπειρίες και παιχνίδια και να ψήνονται ακόμα περισσότερο απέναντι σε μεγαλύτερους αντιπάλους».

Τέλος, ανέλυσε και το θέμα με την αποχώρηση του Ηλία Θεοδωρίδη: «Είχαμε την απώλεια του Ηλία Θεοδωρίδη. Είναι μία περίπτωση που μας στενοχώρησε από την άποψη του χρόνου και του τρόπου που έγινε, γιατί συνέβη με έναν αθλητή ο οποίος ήταν ακριβώς στις προδιαγραφές που θέλαμε Δηλαδή ένα παιδί που μπορούσαμε να στηριχθούμε πάνω του και να τον πλαισιώσουμε με τους ντόπιους αθλητές, σε μία εξαιρετική ηλικία και να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω. Ο Ηλίας για δικούς του λόγους και λόγους σπουδών αποφάσισε να επιστρέψει στο Ηράκλειο. Μας έχει στενοχωρήσει ο χρόνος που έγινε αυτό, δηλαδή τέλος Αυγούστου, οπότε δεν υπήρχε περιθώριο για μας να γίνουν κάποιες κινήσεις. Καλή επιτυχία στον Ηλία. Αυτά στον αθλητισμό συμβαίνουν, αλλά και πάλι αυτό δεν μας αλλάζει τον στόχο. Είτε με τον Ηλία, είτε χωρίς εκείνον ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Να χτίσει και να θωρακίσει τις υποδομές με τέτοιον τρόπο, ώστε να δουλεύουν απρόσκοπτα, να δίνουν χαρά και πολλά παιχνίδια στα παιδιά και όσοι έχουν το ταλέντο για να προχωρήσουν παραπάνω. Και έτσι να χτίσουμε μία αξιοπρεπή ανδρική ομάδα».