6 °C Rethymno, GR
26/01/2022

Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα αυτοδιοικητικών φορέων για το 2022

  • Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης

«Η χρονιά που φεύγει επεφύλαξε αρκετές δυσκολίες σε όλο τον πλανήτη, τη χώρα και τον τόπο μας. Μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, επιβεβαιώσαμε τη δύναμη της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και του φιλότιμου. Αυτές οι αξίες είναι πολύτιμες «αποσκευές» για το ταξίδι της νέας χρονιάς.

Μια χρονιά, που ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε με αισιοδοξία, με πίστη και πεποίθηση, ότι έρχονται καλύτερες ημέρες. Μια πορεία που θα ακολουθήσουμε στο όνομα της συλλογικής μας ταυτότητας.

Το 2022 θα είναι το έτος της Ελπίδας, της Προόδου και της Ευημερίας. Μια χρονιά που θα επιβεβαιώσει πως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Γιατί έχουμε θέληση να βαδίσουμε με γρήγορα βήματα προς τα εμπρός. Ως Περιφέρεια Κρήτης, αντλώντας δύναμη από την ενότητα και τη συνεργασία που διακρίνει όλους τους Κρητικούς, ευχόμαστε μια Καλή Χρονιά, με Υγεία και Προκοπή. Χρόνια Πολλά σε όλους».

 

  • Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή

«Η χρονιά που θα αποχαιρετίσουμε ήταν αναμφίβολα μια ακόμα κούρσα αντοχής για την κοινωνία μας, τη χώρα μας και τον πλανήτη ολόκληρο. Δοκιμάστηκε σκληρά ο κρατικός μηχανισμός, η Οικονομία, κάθε κοινωνική δραστηριότητα και πάνω από όλα ο ανθρώπινος παράγοντας και οι ανθρώπινες σχέσεις.

Η Δύση του 2021 μας βρίσκει στη δυσάρεστη θέση να θρηνούμε χιλιάδες συμπολίτες μας, λόγω της πανδημίας και πέρα από θλίψη να ερχόμαστε αντιμέτωποι με πλήθος προβλημάτων, αλλά και αρνητικών συναισθημάτων, απόρροια όλων των δύσκολων και πρωτόγνωρων καταστάσεων, που έχουμε κληθεί να διαχειριστούμε σε εθνικό, κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο την τελευταία διετία.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σήμερα δίνουμε ακόμα «μάχη» όχι όμως με έναν άγνωστο εχθρό. Ζώντας ήδη δύο χρόνια με τον κορονοϊό, έχοντας σύμμαχο την έρευνα της Επιστήμης και το «όπλο» του εμβολίου μπορούμε να ελπίζουμε ότι κάτι καλύτερο ανατέλλει τη νέα χρόνια. Αντλούμε αισιοδοξία και δύναμη ο ένας από τον άλλο, από τις οικογένειές μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να βγούμε από αυτή την περιπέτεια υγιείς, σωματικά και ψυχικά, αλλά και χωρίς απώλειες σε ό,τι αφορά την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας.

Καλή χρονιά με υγεία».

 

  • Δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Χ. Μαρινάκης

«Συμπολίτισσες και Συμπολίτες.

Υποδεχόμαστε τη Νέα Χρονιά με ανάμικτα συναισθήματα, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε φορά που ο χρόνος διαγράφει μια πλήρη τροχιά για να παραχωρήσει τη θέση του σ’ έναν άλλο.

Μουδιασμένοι, από τις δοκιμασίες του χρόνου που προηγήθηκε και με παρούσα την ανασφάλεια που προκαλεί η ορατή πλέον προοπτική της συνέχισής τους στην καθημερινότητα μας.

Ανήσυχοι για τις επιπτώσεις της πανδημίας, γι’ αυτές που ήδη βιώνουμε, αλλά και για κείνες που θα κληθούμε να διαχειριστούμε μελλοντικά.

Συνάμα όμως, είμαστε αισιόδοξοι ότι η Επιστήμη και η πίστη μας στα επιτεύγματα της, θα εξασφαλίσουν και πάλι στην ανθρωπότητα το διαβατήριο του υγιούς μέλλοντός της.

Επιπλέον, νοιώθουμε δυνατοί αφού αποδείξαμε πως στα δύσκολα είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο, αλληλέγγυοι, γενναιόδωροι, αξιοπρεπείς.

Με υπερηφάνεια και ικανοποίηση, ανιχνεύουμε σε κάθε γωνιά της πόλης μας, τα αναπτυξιακά της βήματα, που ούτε ανακόπηκαν ούτε αναχαιτίστηκαν από τις δυσμενείς συνθήκες της πρωτόγνωρης και πολυεπίπεδης τούτης κρίσης.

Αφουγκραζόμαστε τον συγχρονισμένο κοινωνικό μας παλμό, που παρά τις δυσκολίες τις ανατροπές και τις απώλειες, παραμένει συντονισμένος στην κοινή μας ανάγκη να μοιραστούμε, να ενωθούμε, να προχωρήσουμε μαζί μπροστά.

Με αυτό ο πνεύμα θα καλωσορίσουμε το 2022 και με αυτό τον προσανατολισμό θα το διανύσουμε. Γνωρίζοντας εξαρχής πως ό,τι κι αν συμβεί, όσα κι αν μας επιφυλάξουν οι μέρες του, θα τα αντικρύσουμε με καθαρή ματιά και θα τα αντιμετωπίσουμε με αταλάντευτη σιγουριά και με βαθιά προσήλωση στο «εμείς», που είναι ο ισχυρότερος εγγυητής της ποιοτικής, υπαρξιακής μας επιβίωσης .

Υποδεχόμαστε λοιπόν τη Νέα Χρονιά, με την ευχή να συνεχίσουμε με σύνεση, δύναμη και θάρρος ν’ αναβαθμίζουμε διαρκώς την ποιότητα και διάρκειά της ζωής μας και να χαράσσουμε την κοινή μας πορεία στο Ρέθυμνο που αγαπάμε, με σύμπνοια, αδελφοσύνη και σεβασμό.

Χρόνια πολλά με Υγεία, Ασφάλεια και Ελευθερία».

 

  • Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης,Μαρία Κοζυράκη

«Πέρασε μια χρονιά, που όλοι πιστεύαμε ότι θα σήμανε τη λήξη της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Σήμερα τα μεσάνυχτα υποδεχόμαστε το νέο έτος, με ελπίδα και προσμονή για όλα τα καλά που διαφαίνεται ότι έρχονται να μας αποζημιώσουν για όσα χάσαμε ή αναβάλαμε τα τελευταία δύο χρόνια.

Κρατώντας πάντα ένα κερί αναμμένο στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν σε αυτόν τον «πόλεμο», κοιτάμε μόνο μπροστά για την αναγέννηση και την προκοπή μας ως άνθρωποι και ως κοινωνικό σύνολο. Η πανδημία κατέδειξε, με τρόπο τραγικό, τα σημαντικά και αδιαπραγμάτευτα της ανθρώπινης κοινωνικής ύπαρξης, τα οποία πρέπει να διατηρήσουμε εφεξής σε καρδιά και νου και, να βαδίσουμε με πλήρη συνείδηση και ενσυναίσθηση σε μια νέα, καλύτερη και ουσιαστικότερη, κανονικότητα.

Η συντονίστρια και οι εργαζόμενοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε όλη την Κρήτη εύχονται στους Κρητικούς, και σε όλους τους απανταχού Έλληνες, το 2022 να είναι η χρονιά της εκπλήρωσης των ευχών, που ανταλλάσουμε με εγκαρδιότητα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς! Να είναι η χρονιά της λύτρωσης και της ευδαιμονίας, που θα σηματοδοτήσει τη νίκη του ανθρώπου και της επιστήμης πάνω στην αρρώστια και το φόβο. 2022 ευχές για ευζωία, ασφάλεια, ευτυχία και προκοπή σε όλους! Χρόνια πολλά!»

 

  • Δήμαρχος Αμαρίου, Παντελής Μουρτζανός

«Οι Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αποτελούν μια ευκαιρία να αναλογιστούμε με προσοχή όσα μας επιφύλαξε η χρονιά που πέρασε, αλλά και όσα πετύχαμε με πολύ δουλειά και κόπο μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού.

Αφήνουμε λοιπόν πίσω μας μια χρονιά δύσκολη, αλλά ταυτόχρονα και παραγωγική για το Δήμο μας. Αντέξαμε και ανταποκριθήκαμε επιτυχώς σε μια σειρά προκλήσεων παραμένοντας προσηλωμένοι στους στόχους μας και στον προγραμματισμό που είχαμε θέσει εξαρχής.

Το 2022 βρίσκει το Δήμο Αμαρίου με το πιο πλούσιο εκτεταμένο και στοχευμένο Τεχνικό Πρόγραμμα των τελευταίων ετών, το οποίο αγγίζει τα 16.000.000€. Σε αυτό το ποσό έρχεται φυσικά να προστεθεί και το πόσο των 2.500.000€ για έργα τα οποία έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενώ συνολικά, με σκληρή προσπάθεια, ο Δήμος μας έχει υποβάλει προς ένταξη στο πρόγραμμα έργα προϋπολογισμού ύψους 14.000.000€.

Σήμερα, στο Δήμο μας εκτελούνται μικρά και μεγάλα έργα τα οποία ξεπερνούν τα 10.000.000€, ενώ σύντομα αναμένεται να προχωρήσουμε και στη δημοπράτηση νέων έργων. Μεταξύ άλλων εκτελούνται έργα οδοποιίας, ύδρευσης, αποκατάστασης ζημιών, αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων, αθλητικών εγκαταστάσεων, αναπλάσεων, επεκτάσεων ηλεκτροφωτισμού, έργα πολιτικής προστασίας καθώς και οικοδομικά – κτηριακά έργα.

Ευχή όλων μας το 2022 να αποτελέσει μια εξίσου γεμάτη και παραγωγική χρονιά διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο και αισιόδοξο αύριο για όλους μας. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλες και όλους, με υγεία, αγάπη και οικογενειακή ευτυχία».