16 °C Rethymno, GR
03/12/2021

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΧΘΕΣ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ

Π. Χρηστίδης: «Η δύναμη της παράταξης έχει ως βάση την ενότητα»

Για το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής που θα παραμείνει ενωμένο και δυνατό έκανε λόγο, από το Ρέθυμνο όπου βρέθηκε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης καλώντας ταυτόχρονα όλους τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία στις 5 και 6 Δεκεμβρίου.

Ο Παύλος Χρηστίδης βρέθηκε  στα Ανώγεια και το μεσημέρι συνοδευόμενος από τα μέλη της Ν.Ε ΚΙΝΑΛ Ρεθύμνου συναντήθηκε στην ΚΕΔΗΡ με τον δήμαρχο αλλά και φίλους και στελέχη της τοπικής παράταξης. Ο ίδιος εξέφρασε την αγάπη που είχε για τον τόπο και τους ανθρώπους του επισημαίνοντας πως η δημοκρατική παράταξη μπορεί να ξαναδημιουργήσει τη μεσαία τάξη και να επιλύσει τα προβλήματα που σήμερα την έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Ειδικότερα, σε σχετικές δηλώσεις του ο κ. Χρηστίδης, ανέφερε: «Με το Ρέθυμνο με συνδέουν σχέσεις πολλών ετών. Είναι ένα μέρος που το αγαπώ πάρα πολύ και το έχω επισκεφτεί πολλές φορές, γιατί αντιλαμβάνομαι τη δυνατότητα που έχουν οι άνθρωποι εδώ να είναι αυθεντικοί, να μιλάνε καθαρά, να είναι άνθρωποι που τοποθετούνται για το σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας. Η Κρήτη είναι το νησί των αγώνων, το νησί της δημοκρατίας, το νησί που σηματοδότησε και τις πολύ μεγάλες νίκες του ΠΑΣΟΚ ιστορικά. Άρα σήμερα βρίσκομαι εδώ για να μιλήσω για το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, τη δυνατότητα που έχουμε να εκφράσουμε τους μη προνομιούχους Έλληνες του 2021, να μιλήσουμε για τα πολλά προβλήματα του πρωτογενούς τομέα τα οποία μαζεύω διαρκώς το τελευταίο διάστημα, και ειδικά τις τελευταίες ημέρες από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Κρήτης, τα κόστη τα οποία τους απασχολούσαν, το κόστος ενέργειας, το κόστος που έχει η διαρκώς αυξανόμενη τιμή σε μια σειρά βασικών προϊόντων στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Άρα για αυτά θέλω να μιλήσω, για αυτά μιλάω, για τις ανισότητες, οι οποίες έχουν καλλιεργηθεί την περίοδο της κρίσης της δεκαετούς, αλλά και του covid στην πατρίδα μας, για το ρόλο της γυναίκας και φυσικά για την δύναμη που έχει σήμερα κάθε γενιά της πατρίδας μας, η οποία έχει τη διάθεση να πρωταγωνιστήσει. Πίστευα και πιστεύω ότι νέος σημαίνει να αλλάζεις τον κόσμο, όπως ακριβώς το περιέγραφε ο Καζαντζάκης, άρα εδώ πρέπει να ξαναλλάξουμε τα δεδομένα γιατί δεν μας αξίζει να ζούμε σε μια χώρα, η οποία είναι βαλτωμένη είναι δεσμευμένη διαρκώς σε μια μίζερη κατάσταση».

Ερωτώμενος σχετικά με την στάση του για το δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας ο κ. Χρηστίδης, ήταν σαφής τονίζοντας ότι θα συνεχίσει όπως και τώρα επισημαίνοντας ότι η δύναμη της παράταξης έχει ως βάση την ενότητα «θα κινηθώ τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο γύρω των εκλογών με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Μιλώντας στους πολίτες για τα καθημερινά τους προβλήματα, γιατί αυτό πιστεύω ότι ήταν πάντοτε η παράταξη μας, η παράταξη η οποία δημιούργησε τη μεσαία τάξη, η παράταξη η οποία και σήμερα πρέπει να την ξαναδημιουργήσει».

Και πρόσθεσε ότι: «Είμαι εδώ, γιατί πάντα πίστευα ότι η παράταξή μας πρέπει να είναι δυνατή και φυσικά η δύναμη αυτή έχει ως βάση της την ενότητα. Η ενότητα είναι πολιτική, δεν είναι μια ενότητα κατ’ επίφαση, είναι μια ενότητα που πρέπει να βασίζεται στις κοινές άξιες και στις ιδέες που βγάζουμε προς τα έξω επομένως όσον με αφορά, ήμουν είμαι και θα είμαι εδώ διαρκώς».

Ο Παύλος Χρηστίδης κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η προσέλευση στις κάλπες θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν του 2017.

«Πιστεύω ότι θα ξεπεράσει τον αριθμό που είχαμε το 2017. Αυτό είναι το κλίμα και αυτό το ενδιαφέρον το οποίο εισπράττω, είναι κάτι που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο, διότι εδώ είμαι για να βοηθήσω την παράταξη να κάνει βήματα μπροστά. Επομένως θέλω να καλέσω κάθε συμπολίτη μας, να έρθει σε αυτή την διαδικασία, κάθε δημοκράτη προοδευτικό πολίτη, ανθρώπους τους οποίους τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να μην τους εκφράζουμε πολιτικά, τους θέλουμε δίπλα μας για να διαμορφώσουμε μαζί τους την επόμενη μέρα της παράταξης. Να έρθει να ψηφίσει » είπε.