21 °C Rethymno, GR
20/05/2022

Ρεθεμνιώτικη φιλοξενία στην Ολυμπιακή αποστολή της πάλης

Μαρία Πρεβολαράκη και Γιώργος Πιλίδης πραγματοποιούν το τελικό στάδιο της προετοιμασίας του στο Ρέθυμνο, στοχεύοντας σε σπουδαίες διακρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Έχοντας συμπληρώσει 2 εβδομάδες σκληρών προπονήσεων, στο ρεπό τους έζησαν την ζεστή φιλοξενία και αγάπη παραγόντων του τόπου.

Ο κ. Γιώργος Μαραβελάκης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου του Ρεθύμνου και μέλος της επιτροπής πολιτισμού και τουρισμού του Δήμου Μυλοποτάμου, παρέθεσε δείπντο στην Εθνική ομάδα και στους διακεκριμένους αθλητές σ’ ένα πολύ όμορφο χώρο του παραλιακού μετώπου. Το «παρών» έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος, ο καθηγητής οικογενειακής Ιατρικής και διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας  του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Χρήστος Λιονής και η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και πρόεδρος του Αθλητικού Παλαιστικού Ομίλου Ρεθύμνου κ. Αντωνία Παπαδάκη.

Με φόντο το Κρητικό Πέλαγος και μια υπέροχη βραδιά, οι αθλητές δέχτηκαν ευχές, όμορφα λόγια και εμψύχωση από σύσσωμες αρχές και δυνάμεις του τόπου μας και πλαισιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο η σημασία του αγώνα τους και της προσπάθειάς τους.

Ο Σεβασμιότατος κ.κ. Ευγένιος με εγκαρδιότητα εκδήλωσε την αγάπη του στη Μαρία Πρεβολαράκη και στο Γιώργο Πιλίδη και έδωσε την ευχή του στους πρωταθλητές. Η κ. Λιονή έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το άθλημα της πάλης και ενημερώθηκε για τη δημοφιλία του αθλήματος σε χώρες όπως η Ρωσία από τον προπονητή Μόισεν Παριγέι,  ο οποίος ανάφερε χαρακτηριστικά πως στο Ιράν όλοι γνωρίζουν τον Γιώργο Πιλίδη και τις επιτυχίες του καθώς θεωρείται εθνικό άθλημα. Επίσης η ίδια και αναφέρθηκε στην ελληνικότητα του αθλήματος της πάλης και με συγκίνηση αναφέρθηκε στον Ρεθεμνιώτη Χρυσό Ολυμπιονίκη της πάλης κ. Στέλιο Μυγιάκη. Ακόμα, ο Χρήστος Λιονής εξήρε τη στοχοπροσήλωση  των αθλητών και το μεγαλείο τους και τόνισε πως η πολιτεία θα έπρεπε να εξασφαλίζει μια ζωή με ανέσεις σε ανθρώπους που αποτελούν πρότυπα για την κοινωνία. Ο ίδιος κάλεσε την Μαρία Πρεβολαράκη, που η ίδια είναι απόφοιτος Φυσικής Αγωγής, να μιλήσει σε διάλεξη στους φοιτητές του, καθώς θεωρεί πως είναι σημαντικό να υπάρχει η σύνδεση του ιατρού με την  κοινωνία και πως η ίδια έχει να πει πολλά από την εμπειρία της στους μελλοντικούς γιατρούς.

Ο κ. Μαραβελάκης μίλησε για τα προβλήματα του τουρισμού και συζήτησε με την κ. Λιονή και την κ. Παπαδάκη (προεδρεύει στην επιτροπή ανάπτυξης και εξωστρέφειας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης αλλά και στην επιτροπή προγραμμάτων ΕΣΠΑ και χορηγιών) για τις δυνατότητες φιλοξενίας αθλητικών διοργανώσεων στην πόλη μας με τη συμμετοχή και την στήριξη των φορέων αλλά και των ιδιωτών, όπως έχει κάνει και ο ίδιος με περισσή ανιδιοτέλεια και προσφορά στο Ρέθυμνο.

Η Πρεβολαράκη προπονείται με τους παρτενέρ της. Τον Φώτη Παπαδάκη, 3 φορές χρυσό πρωταθλητή ανδρών, 2 φορές Βαλκανιονίκη (αργυρός στους εφήβους και χάλκινος στους άνδρες), χάλκινο Βαλκανιονίκη στους Εφήβους καθώς και χρυσό Παγκόσμιο πρωταθλητή στην Πάλη στην άμμο και Χρυσό Πρωταθλητή στους Μεσογειακούς αγώνες Πάλης στην άμμο. Τον Νεκτάριο Κουζούπη, 3 φορές χρυσό Πρωταθλητή Παίδων, 5ο στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα και Αργυρό Πανελληνιονίκη στους Έφηβους και την πρωταθλήτρια κορασίδων Νικολέτα Μπάρμπα.

Ο Πιλίδης προπονείται με τον Κύριλλο Μπίνενμπάουμ  -6 φορές χρυσό πρωταθλητή ανδρών, 5ο στην Ευρώπη το 2017, 5ο στο Παγκόσμιο το 2014 και κάτοχο ασημένιου  παγκόσμιου μεταλλίου στην Πάλη στην άμμο- και τον Γιάννη Μουστόπουλο, 2 φορές χρυσό στο Πανελλήνιο Εφήβων.

Η προετοιμασία των προκριθέντων αθλητών περιλαμβάνει τρεις προπονήσεις την ημέρα, με ενδυνάμωση, φυσική κατάσταση και τεχνική. Η παλαίστρα Ολυμπιακών προδιαγραφών που Αθλητικού Παλαιστικού Ομίλου Ρεθύμνου που έγινε με δαπάνη της Περιφέρειας Κρήτης το 2020 φιλοξενεί τα μέλη της Εθνικής ομάδας και οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στο κλειστό γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης με την ευγενική παραχώρησή του.