30 °C Rethymno, GR
20/09/2021

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΕΒΗΚΑΝ 21 ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ

Σάρωσαν τα μετάλλια

Ανήκουν στην ελίτ του Ζίου Ζίτσου και το απέδειξαν για ακόμα μία φορά. Οι 33 αθλητές των 5 ρεθεμνιώτικων συλλόγων που συμμετείχαν στο 20ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου σάρωσαν τα μετάλλια στο κλειστό γυμναστήριο «Παναγιώτης Σαλπέας» του Δήμου Πειραιά. Ανέβηκαν 21 φορές στο βάθρο με απολογισμό 5 χρυσά, 9 ασημένια και 7 χάλκινα.

Η επιστροφή τους στη δράση μετά από 17 ολόκληρους μήνες συνδυάστηκε με μία σειρά από σπουδαίες επιτυχίες και μάλιστα σε ένα πρωτάθλημα που συμμετείχαν 51 σύλλογοι με 507 αθλητές-τριες στα αγωνιστικά συστήματα Fighting, Newaza, Duo. Το θέαμα και οι αμφίρροπες μονομαχίες έκλεψαν την παράσταση, αλλά το σημαντικότερο είναι πως απέδειξαν πως βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα.

Ήταν η πρώτη επίσημη διοργάνωση σε πανελλαδικό επίπεδο μετά την έξαρση της πανδημίας covid-19. Η οργάνωση και ο συντονισμός του πρωταθλήματος εκ μέρους της Διοίκησης της Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ, αλλά και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων αθλητών, προπονητών, διαιτητών, γραμματειών, προσωπικού γηπέδου συνέβαλλαν στην άριστη εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου και στην τήρηση των μέτρων που προβλέπονται στο αγωνιστικό σκέλος.

Ο «Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου» με προπονητή τον Παναγιώτη Κανακαράκη είχε απολογισμό 2 χρυσά, 4 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια. Η «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου» πανηγύρισε 1 χάλκινο. Ο «Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ατσιποπούλου» με προπονητή τον Δημήτρη Δημητρόπουλο είχε 2 χρυσά, 3 ασημένια και 3 χάλκινα. Επίσης, ο «Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Πολυδάμας» με προπονητές τους Νεκτάριο Κόνδυλα και Κεφαλά Μίνα απέσπασε 1 χρυσό, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο. Τέλος, ο «Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Καβρός Ρεθύμνου» με προπονητή τον Μιχάλη Γαραντωνάκη κατέκτησε 1 ασημένιο μετάλλιο.

 

Οι επιδόσεις και οι διακρίσεις των αθλητών-τριών των ρεθεμνιώτικων σωματείων

«ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ»

Προπονητής: Παναγιώτης Κανακαράκης

1η Θέση

Έλενα Καλλιτσουνάκη -18 ετών, -63 κιλά

Μιχάλης Βόλακας +21 ετών, +94 κιλά

2η Θέση

Ειρήνη Καλλιτσουνάκη -16 ετών, -52 κιλά

Χάρης Κακλαμάνος -18 ετών, -81 κιλά

Εβίτα Καλλιτσουνάκη -21 ετών, -63 κιλά

Γιώργος Αντωνάκης +21 ετών, -94 κιλά

3η Θέση

Σπύρος Δαμανάκης -16, -42 κιλά

Λευτέρης Μαγκούτας -21 ετών, -85 κιλά

4η Θέση

Νίκος Παπαδάκης -16 ετών, -48 κιλά

Συμμετοχές

Οδυσσέας Ζερβουδάκης -18 ετών, -66 κιλά

Κατερίνα Ζαφείρη -18 ετών, -57 κιλά

Τηλέμαχος Κεραμιανάκης -16 ετών, -66 κιλά

Παναγιώτης Κανακαράκης: «Τα αποτελέσματα του Πανελληνίου πρωταθλήματος μόνο ως θετικά μπορούν να χαρακτηριστούν για τον σύλλογο μας, καθώς με 12 συμμετοχές επιστρέψαμε με 9 μετάλλια και μάλιστα σε ιδιαίτερα δύσκολες κατηγορίες.

Σχετικά με το πρωτάθλημα, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω πανδημίας, κρίνεται εξαιρετικά επιτυχημένο, καθώς και το χρονοδιάγραμμα κρατήθηκε ακριβώς αλλά και τα μέτρα προστασίας τηρήθηκαν στο ακέραιο».

«ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ»

3η Θέση

Βαγγέλης Τζαγκαράκης -16 ετών, -50 κιλά

5η Θέση

Μιχάλης Γαγάνης -21 ετών, -85 κιλά

Το Δ.Σ. της Ακαδημίας Ρεθύμνου, σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για την επάνοδο τους στην αγωνιστική δραστηριότητα. Βασικό ζητούμενο ήταν η επιστροφή στην αγωνιστική δράση έπειτα από  ενάμιση χρόνο περίπου και η προσαρμογή στις απαιτήσεις ενός πανελληνίου πρωταθλήματος.

Οι αθλητές της Ακαδημίας πραγματοποίησαν όπως πάντα αξιοπρεπή εμφάνιση και μέσα από μια σειρά αγώνων διεκδίκησαν και πήραν το μερίδιο της επιτυχίας που τους αναλογούσε. Τους ευχόμαστε συγχαρητήρια και ελπίζουμε σύντομα όλοι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα πλήρως.

Επίσης, απευθύνουμε συγχαρητήρια στην Ελληνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου ΕΦΕΟΖ-Ζ για την άψογη διοργάνωση, σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη εξαιτίας της πανδημίας και των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων. Κατά γενική ομολογία όλα λειτούργησαν υποδειγματικά.

Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά τον ακτοπλοϊκό χορηγό του συλλόγου μας Anek Lines-Blue Star Ferries».

«ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ»

Προπονητής: Δημήτρης Δημητρόπουλος

1η Θέση

Μάρκος Φουρναράκης -18 ετών, -81 κιλά (Fighting System)

Αντώνης Ρουσσάκης -16 ετών, -66 κιλά (Fighting System)

2η Θέση

Μάρκος Φουρναράκης -18 ετών, -81 κιλά (Newaza)

Πέτρος Νικολακάκης -18 ετών, +81 κιλά (Fighting System)

Κωνσταντίνος Λιονής -16 ετών, -60 κιλά (Fighting System)

3η Θέση

Γιώργος Μοράκης -21 ετών, -69 κιλά (Fighting System)

Χαραυγή Πεδιώτη -18 ετών, -70 κιλά (Fighting System)

Εμμανουέλα Λελεδάκη -16 ετών, -63 κιλα (Fighting System)

5η Θέση

Αριστέα Μαρακάκη -18 ετών, -57 κιλά (Fighting System)

Ιωάννης Καρπουζάκης -18 ετών, -73 κιλά (Fighting System)

Ραφαέλα Λαρουντζάκη -16 ετών, -57 κιλά (Fighting System)

Αναστασία Κοκονά -16 ετών, -52 κιλά (Fighting System)

9η Θέση

Ευάγγελος Παπατζανής -18 ετών, -73 κιλά (Fighting System)

Οι προπονητές του Α.Σ.Μ.Τ. Ατσιποπούλου, Ιωάννης και Δημήτριος Δημητρόπουλος σε κοινή δήλωσή τους, επεσήμαναν πως έμειναν ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις και τις εμφανίσεις των αθλητών τους.

«Επιτέλους είχαμε μια επιστροφή στην κανονικότητα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου για το 2021. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι προηγούμενοι αγώνες μας ήταν πριν 17 μήνες! Το επίπεδο των αγώνων είναι πολύ υψηλό ανεξάρτητα τον λίγο χρόνο προετοιμασίας που είχαμε καθώς σε αυτό λαμβάνουν μέρος αθλητές με πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις. Είμαστε απολυτά ευχαριστημένοι από την παρουσία και το ήθος που έδειξαν οι αθλητές του συλλόγου και τους συγχαίρουμε όλους για τους δύσκολους αγώνες που έκαναν αλλά και για τις διακρίσεις τους. Θα θέλαμε να κάνουμε μια μικρή αναφορά στον Ρουσσάκη Αντώνιο που βγήκε 1ος στην μεγαλύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος αλλά και στον Φουρναράκη Μάρκο που βγήκε 1ος για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα!  Ευχή μας είναι να μην υπάρξει έξαρση της πανδημίας και να συμμετέχουμε κανονικά τόσο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ρωσία στις 30 Αυγούστου αλλά και στο Παγκόσμιο στο Αμπου-Νταμπι τον Οκτώβριο με τους αθλητές μας που διακρίθηκαν σε αυτό το πρωτάθλημα και πλέον είναι μέλη της Εθνικής ομάδας Ζίου Ζιτσου.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά από όλους τους συλλόγους που εδρεύουν στο Ρέθυμνο. Ευχαριστούμε τους γονείς που ήταν στο πλευρό των παιδιών τους, καθώς και τα τον μεγάλο χορηγό μας για τα ακτοπλοϊκά μας εισιτήρια την ANEK Lines και Blue Star Ferries».

«ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΟΛΥΔΑΜΑΣ»

Προπονητές: Νεκτάριος Κόνδυλας, Μίνα Κεφαλά

1η Θέση

Αμαλία Κόνδυλα Αμαλία -18 ετών, -52 κιλά (NeWaza)

2η Θέση

Σωτηρία Κόνδυλα -18 ετών, -48 κιλά (Fighting)

3η Θέση

Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου -16 ετών, +73 κιλά (Fighting)

4η Θέση

Αμαλία Κόνδυλα Αμαλία -18 ετών, -52 κιλά (Fighting)

Συμμετοχές

Σταύρος Παλάσης -16 ετών

Γιώργος Δελήμπασης -16 ετών

Σε ανακοίνωσή του ο ρεθεμνιώτικος σύλλογος τονίζει: «Θερμά συγχαρητήρια στον προπονητή μας Κόνδυλα Νεκτάριο, σε όλους τους αθλητές μας και στους γονείς τους, που παρά τις αντιξοότητες και τις δύσκολες συνθήκες (λόγω Covid) αυτού του πρωταθλήματος κατάφεραν να εκπροσωπήσουν άλλη μία φορά επάξια τον σύλλογο μας.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τις εταιρείες
Anek Lines και BlueStarFerries που για μία ακόμα φορά σαν ακτοπλοϊκοί μας χορηγοί μας οδήγησαν σε αυτό το «υπέροχο ταξίδι
».

 

«ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΒΡΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ»

Προπονητής: Μιχάλης Γαραντωνάκης

2η Θέση

Ντεληλάι Λιβιάνα -16 ετών, -48 κιλά (πρόκριση στο Αμπού Ντάμπι)

5η Θέση

Μαρία Καλιάνη -16 ετών, -63 κιλά

Λευτέρης Αυγενάκης και Γιάννης Μώραλης έδωσαν το «παρών»

Στο 20ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ελευθέριος Αυγενάκης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Iωάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης και το μέλος του Δ.Σ. του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωάννης Χατζηαλέξης.

Η διοργάνωση διεξήχθη από την Ελληνική Φίλαθλο Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου, υπό την αιγίδα και την πολύτιμη συνδιοργάνωση του Δήμου Πειραιά και του Ο.Π.Α.Ν.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τονίζει μεταξύ άλλων: «Η Πρόεδρος Μ. Χαριτοπούλου και το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ απευθύνουν θερμές ευχαριστίες στον Δήμαρχο και στα στελέχη της Διοίκησης του Ο.Π.Α.Ν. οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την Ομοσπονδία και το άθλημα και συνέβαλαν όσο μπορούσαν στην επιτυχία μιας μεγάλης αλλά και δύσκολης διοργάνωσης, εξαιτίας της γενικής επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα. Η Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ και ο Δήμος Πειραιά χτίζουν μια πολύ σημαντική συνεργασία η οποία θα αναπτυχθεί περαιτέρω στο προσεχές μέλλον  προς όφελος του αθλήματος και της κοινωνίας.   

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε επίσης τον Υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύει την αγάπη του για το Ζίου Ζίτσου. Ο κ. Αυγενάκης βρίσκει πάντα χρόνο για να βρεθεί δίπλα στους αθλητές, στην Ομοσπονδία και στις διοργανώσεις μας.

Η Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ. συγχαίρει και ευχαριστεί όλους τους Συλλόγους, τους αθλητές, τους προπονητές, τους διαιτητές, τα μέλη των γραμματειών, το προσωπικό, τους εθελοντές, τους χορηγούς (AlterlifeForce 1), τους υποστηρικτές και όλους τους εμπλεκόμενους στο 20ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου 2021».

Τέλος,  οι ρεθεμνιώτικοι σύλλογοι ευχαριστούν θερμά Anek Lines και BlueStarFerries που τους… οδήγησαν στο ταξίδι προς τις επιτυχίες.