24 °C Rethymno, GR
14/08/2022

Στελέχωση σε επαγγελματικά πρότυπα ο Ν.ΟΠΕΡ

Ο σχεδιασμός του Ν.ΟΠΕΡ προχωράει και είναι βασισμένος σε επαγγελματικά πρότυπα. Οι διοικούντες κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να θωρακίσουν την ομάδα ενόψει της νέας σεζόν, προσθέτοντας στο δυναμικό της ένα έμπειρο δίδυμο Φυσικοθεραπευτή και Ορθοπεδικού Χειρουργού.

Οι «κυανοκίντρινοι» ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους με  τον Φυσικοθεραπευτή Στέλιο Στρατιδάκη και τον Ορθοπεδικό Χειρουργό, Γιώργο Δάτση, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι στο κομμάτι της υγείας και της πρόληψης τραυματισμών. Μάλιστα, ο Στέλιος Στρατιδάκης έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με τον προπονητή των γυναικείων τμημάτων, Γιώργο Μενδρινό, ενώ διαθέτει εμπειρία 30 ετών ως συνεργάτης αθλητικών σωματείων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τον Στέλιο Στρατιδάκη: «Ο ν. ΟΠΕΡ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον φυσικοθεραπευτή Στέλιο Στρατιδάκη, ο οποίος θα προσφέρει υπηρεσίες υγείας στο ανδρικό και γυναικείο τμήμα βόλεϊ, με στόχο την ανάπτυξη, διατήρηση και αποκατάσταση της κινητικής και λειτουργικής ικανότητας.

Πρόκειται για μία νέα συνεργασία για τον Όμιλο μας, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα της απρόσκοπτης ενασχόλησης με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των αθλητών-τριών μας χωρίς προβλήματα υγείας, στοχεύοντας σε λιγότερους τραυματισμούς, αλλά και στην έγκαιρη επίλυση τους.

Ο Στέλιος Στρατιδάκης διαθέτει μακρά εμπειρία στον αθλητισμό, καθώς έχει συνεργαστεί για περίπου 30 χρόνια με αθλητικά σωματεία ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ έχει συνυπάρξει με τον προπονητή της ομάδας μας, Γιώργο Μενδρινό, στον Ερμή Περάματος. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και διαθέτει φυσικοθεραπευτήριο στην Κριάρη 13Α (2831102743).

Ο ν. ΟΠΕΡ καλωσορίζει τον φυσικοθεραπευτή Στέλιο Στρατιδάκη στην Ρεθυμνιώτικη οικογένεια βόλεϊ και εύχεται για μία επιτυχημένη συνεργασία».

Για τη συνεργασία με τον Ν. ΟΠΕΡ, ο φυσικοθεραπευτής Στέλιος Στρατιδάκης τόνισε: «Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε με βάση τη γνωριμία μου με τον προπονητή του Ν. ΟΠΕΡ, Γιώργο Μενδρινό, με τον οποίο γνωριζόμαστε και έχουμε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν. Συζητήσαμε αν είναι εφικτή η συνεργασία με τον Ν. ΟΠΕΡ, μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα και πολλών απαγορεύσεων λόγω λοκντάουν, στην επανεκκίνηση του βόλεϊ στο Ρέθυμνο.

Αυτό που τόνισα στη συζήτηση που είχα με τον προπονητή και με τον πρόεδρο της ομάδας αλλά και έχοντας υπόψιν την ενασχόληση μου με προηγούμενα σωματεία, είναι ότι  θεωρώ πολύ σημαντικό για την επιτυχία μίας ομάδας, σε ό,τι αφορά την υγεία, την απρόσκοπτη ενασχόληση των αθλητών-τριών χωρίς προβλήματα υγείας, ώστε η συνεργασία αυτή να δώσει την ώθηση για λιγότερους τραυματισμούς, περισσότερη διάρκεια και βέβαια μία επιτυχημένη πορεία που μπορεί να επαναληφθεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τον Γεώργιο Δάτση: «Ο ν. ΟΠΕΡ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με τον Ορθοπεδικό Χειρουργό, Γεώργιο Δάτση, εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο το κομμάτι της υγείας και της πρόληψης τραυματισμών, αλλά και την ταχύτατη διάγνωση και επίλυση αυτών όταν και αν προκύψουν.

Ο ιατρός Γιώργος Δάτσης είναι Ορθοπαιδικός Χειρούργος, Χειρούργος Ποδοκνημικής και Άκρου Ποδός, έχοντας εξειδικευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο (Leicester University Hospital). Είναι Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και Μέλος της Βρετανικής (BOFAS)και της Ευρωπαϊκής (EFAS) Εταιρείας Χειρουργικής Ποδοκνημικής και Άκρου Ποδός, ενώ διαθέτει ιατρείο στην Καλλιθέα Ρεθύμνου (Σαουνάτσου 8 – τηλ.: 2831026076 – footclinic.gr).

Αναμφίβολα, πρόκειται για μία συνεργασία που είναι απαραίτητη στις τάξεις ενός αθλητικού σωματείου που σέβεται την υγεία των αθλητών-τριών του, με τον συγκεκριμένο τομέα να απαιτεί εξειδίκευση και διαρκή επιστημονική εξέλιξη.

Ο ν. ΟΠΕΡ καλωσορίζει τον ιατρό Γεώργιο Δάτση στην οικογένεια της ομάδας μας».

Στις δηλώσεις του, ο ιατρός Γεώργιος Δάτσης επεσήμανε: «Η συνεργασία αυτή προέκυψε μετά από πρόταση του κυρίου Στρατιδάκη. Ο στόχος θα είναι μία ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των αθλητών της ομάδας, ώστε να έχουν μία ομαλή πορεία κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερους τραυματισμούς και αν προκύψουν αυτοί να αντιμετωπιστούν με τον ταχύτερο και τον καταλληλότερο τρόπο. Σίγουρα, εκείνο που θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψιν είναι η μακρά απουσία από τα γήπεδα, το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να προσαρμοστεί αναλόγως το πρόγραμμα των αθλητών σε αυτές τις απαιτήσεις και εμείς, από τη μεριά μας, να συνδράμουμε σε αυτό».