24 °C Rethymno, GR
14/08/2022

ΣΤΙΣ 5/9 Η ΚΛΗΡΩΣΗ, ΣΤΙΣ 25/9 Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 30/10 ΣΤΗΝ Β’ Ε.Π.Σ.Ρ.

Στις 9 Οκτωβρίου η πρώτη σέντρα στην Α’ Ε.Π.Σ.Ρ.

Σημαντικές αποφάσεις πάρθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της 10ης Αυγούστου, με φόντο τη νέα σεζόν στις διοργανώσεις της Ε.Π.Σ.Ρ. Οι ημερομηνίες έγιναν γνωστές από τη διοργανώτρια αρχή και πλέον οι ομάδες είναι σε θέση να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Ξεκινώντας από την κλήρωση των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου, θα λάβει χώρα την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Ρ. Από κει και πέρα, η αυλαία των φετινών υποχρεώσεων των ομάδων θα ανοίξει με το κύπελλο, η πρεμιέρα του οποίου θα διεξαχθεί σε δύο δόσεις και δη στις 25-26 Σεπτεμβρίου και στις 2-3 Οκτωβρίου.

Σαφώς και το μεγάλο ενδιαφέρον έγκειται στα πρωταθλήματα και η πρώτη σέντρα της ανταγωνιστικής φετινής Α’ Ε.Π.Σ.Ρ. θα γίνει το Σαββατοκύριακο 9-10 Οκτωβρίου. Η αντίστοιχη της Β’ κατηγορίας στις 31/10.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Π.Σ.Ρ. αναφέρει:

«Το Δ.Σ. της ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ συνεδρίασε στις 10-08-2021 και αποφάσισε τα παρακάτω:

1)      Α) Οι Δηλώσεις Συμμετοχής για το Κύπελλο ΕΠΣΡ και για τα πρωταθλήματα Α΄ και Β΄ Κατηγορίας θα κατατεθούν έως την Τρίτη 31-08-2021 και ώρα 15.00. Τα παράβολα συμμετοχής για την ποδοσφαιρική περίοδο 2021-2022 των πρωταθλημάτων Α-Β Κατηγορίας – Κυπέλλου δεν θα καταβληθούν φέτος, λόγω διακοπής τους εξαιτίας της πανδημίας.

Οι προπονητές οι οποίοι πλήρωσαν το παράβολο του δελτίου πιστοποίησης την περυσινή ποδοσφαιρική περίοδο δεν θα πληρώσουν φέτος.

Υποχρεωτικά όμως θα καταβληθούν: η ετήσια συνδρομή όλων των πρωταθλημάτων, το ετήσιο παράβολο του Ταμείου Αρωγής Τραυματισθέντων Ποδοσφαιριστών καθώς και όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες των σωματείων. Σε αντίθετη περίπτωση οι δηλώσεις συμμετοχής δε θα γίνονται δεκτές βάσει του ΚΑΠ.

Β) Η Κλήρωση των Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου θα γίνει την Κυριακή 05-09-2021 και ώρα 11.00 στα γραφεία της ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.

Γ) Έναρξη Κυπέλλου Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 και Σάββατο 2 και  Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021.

Έναρξη  Α΄ Κατηγορίας  Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Έναρξη Β΄ Κατηγορίας  Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021.

Δ) Υποχρεωτικά καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα ΜΟΝΟ για την Α΄ Κατηγορία θα συμμετέχει ΕΝΑΣ (1) ποδοσφαιριστής γεννηθείς το έτος 2001 και μικρότερος. Και η αλλαγή θα είναι υποχρεωτικά αυτής της ηλικίας.

Ε) Στα πρωταθλήματα Α΄-Β΄ Κατηγορίας και Κυπέλλου μπορούν να συμμετέχουν και να αναγράφονται στο Φύλλο Αγώνος έως ΤΡΕΙΣ (3) ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 1986 και μεγαλύτεροι.

Στ) Με τη δήλωση συμμετοχής θα κατατίθεται λίστα (3) ατόμων από κάθε σωματείο που θα είναι Τακτικά μέλη του Δ.Σ. για να μπαίνουν ως εκπρόσωποι στους αγώνες των ομάδων τους οι οποίοι θα φέρουν πιστοποίηση.  Επίσης θα ορίζουν στη δήλωση συμμετοχής (2) Αντίκλητους (ένας Τακτικός του ΔΣ του σωματείου και ένας Αναπληρωματικός) ώστε να καταθέτουν και να παραλαμβάνουν την αλληλογραφία-δελτία κλπ

Ζ)  Την ποδοσφαιρική περίοδο 2021-2022 για όλα τα σωματεία αλλά και για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Α-Β Κατηγορίας-Κυπέλλου και Ακαδημιών) θα εφαρμοστεί ο Νέος Κανονισμός Προπονητών Ποδοσφαίρου. Την εφαρμογή του κανονισμού θα αναλάβουν οι διαιτητές που θα ορίζονται στους αγώνες από την Επιτροπή Διαιτησίας,  βάσει των προκηρύξεων της ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.

Η) Με την υπ΄αρίθμ.8/10-5-2021απόφαση της ΕΕ/ΕΠΟ που κοινοποιήθηκε στις Ενώσεις την 30-7-2021 αποφασίστηκε η έκτιση των ποινών αγωνιστικού αποκλεισμού για ποδοσφαιριστές, προπονητές και αξιωματούχους και τιμωρίας έδρας για τις ομάδες (εξαιρουμένων των χρηματικών) στους μη διεξαχθέντες αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021.

2)      Στην έκτακτη Ειδική Εκλογική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που θα γίνει στις 27-8-2021 θα παραστούν ο Πρόεδρος Τίτος Χνάρης και ο Αναπληρωτής Ταμίας Γεώργιος Κανακάκης.

3)      Με αφορμή έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΣ, το ΔΣ της ΕΠΣΡ αποφάσισε να στηρίξει το δίκαιο αίτημα του και με έγγραφο του ζητάει οι υπάλληλοι των Ενώσεων να πληρώνονται απευθείας από την ΕΠΟ.

4)      Κατά πλειοψηφία του ΔΣ αποφασίστηκε τα σωματεία που αγωνίστηκαν στη Γ΄ Εθνική ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ ΑΟ και ΑΟ ΑΡΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ να πληρώσουν κανονικά τα παράβολα συμμετοχής πρωταθλήματος και Κυπέλλου για το νέο ποδοσφαιρικό έτος 2021-2022.

5)      Μετά από έγγραφο του ΑΣΤΕΡΑ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ που ζητάει οικονομική ενίσχυση μετά τις ολοκληρωτικά καταστροφικές πλημύρες που έγιναν το Νοέμβριο 2020, το ΔΣ αποφάσισε να ενισχύσει την ομάδα με το ποσό των 500 ευρώ.

6)      Μετά τις 22 Αυγούστου 2021 θα γίνει συνάντηση της Επιτροπής της ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ για το Ενωσιακό Γήπεδο με τον υπεύθυνο για θέματα αθλητισμού Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης κ.Νικόλαο Συριγωνάκη».