28 °C Rethymno, GR
20/09/2021

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΧΘΕΣ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ του Ρεθύμνου

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν χθες οι πανελλαδικές εξετάσεις στο Ρέθυμνο με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας. Οι μαθητές προσήλθαν στα εξεταστικά κέντρα από τις οκτώ το πρωί με βεβαίωση για διενέργεια self test και την προστατευτική τους μάσκα. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Γιάννη Γαζανό, όλα κύλησαν ομαλά, κανένα θετικό self test δεν βρέθηκε, ωστόσο στη χθεσινή πρώτη ημέρα καταγράφηκαν συνολικά 28 απουσίες μαθητών, χωρίς όμως μέχρι στιγμής ο λόγος να είναι γνωστός.

Υπενθυμίζεται πως στις πανελλαδικές εξετάσεις από τα σχολεία του Ρεθύμνου συμμετέχουν 655 μαθητές από τα ΓΕΛ και συγκεκριμένα 617 μαθητές και 38 απόφοιτοι παρελθόντων ετών και 223 από τα ΕΠΑΛ -183 μαθητές και 40 απόφοιτοι παρελθόντων ετών.

Σήμερα, Τρίτη 15 Ιουνίου, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα αρχίσουν και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ θα συνεχιστούν την Τετάρτη (16/6), με την εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), των Μαθηματικών (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και της Βιολογίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας).

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ρεθύμνης καλεί τους συμπολίτες να αναστείλουν οχλούσες δραστηριότητες ή εργασίες που ενδεχομένως έχουν προγραμματίσει να εκτελέσουν κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, στην περίμετρο σχολείων που θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα, που είναι τα εξής:

1ο ΓΕΛ, οδός Μοάτσου 1

2ο ΓΕΛ , οδός Ασκούτση 70

3ο ΓΕΛ, Λ. Κουντουριώτη 1

4ο ΓΕΛ, Σταυρωμένος

Πειραματικό Γενικό Λύκειο, οδ. Μαρκέλου και Σαθά

1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου Περιβόλια

Σταυράκειο Γενικό Λύκειο, Ανώγεια

ΓΕΛ Ατσιποπούλου

ΓΕΛ Επισκοπής

ΓΕΛ Περάματος Μυλοποτάμου

ΓΕΛ Σπηλίου

ΓΕΛ Φουρφουρά

Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο:

3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, Λ. Κουντουριώτη 1

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών δήμου Ρεθύμνης με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, σε μήνυμά της αναφέρει:

«Με την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων, η σκέψεις μας και ευχές μας είναι σε εσάς, στα παιδιά μας.

Ύστερα από μια δύσκολη χρονιά, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα, οι γονείς είμαστε δίπλα σας για να ξεπεράσετε το άγχος και τις δυσκολίες αλλά και να κάνετε πραγματικότητα τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας. Ευχόμαστε ο κόπος σας να ανταμειφθεί και να επιτύχετε στο επιστημονικό πεδίο που επιθυμείται για να αποκτήσετε γνώση και εμπειρίες που θα σας χρειαστούν στη πορεία της ζωής σας, με σκοπό να γίνεται δυνατοί και χρήσιμοι για εσάς και την κοινωνία.

Να γνωρίζεται ότι οποιοδήποτε και αν είναι το αποτέλεσμα η ζωή και το μέλλον είσαστε εσείς και θα το κατακτήσετε μόνοι σας, δεν θα σας χαριστεί από κανένα.

Με καθαρό μυαλό, επιμονή, υπομονή, πίστη στις δυνατότητές σας και ψηλά το κεφάλι.

Καλή επιτυχία!!!».

Με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης με γραπτή του δήλωση ανέφερε τα εξής:

«Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων εύχομαι στην καθεμία και στον καθένα από τους συμμετέχοντες καλή δύναμη και καλά αποτελέσματα. Είναι σημαντικό να προσέλθουν στη διαδικασία με καθαρό μυαλό και πίστη στις δυνατότητές τους, επιδεικνύοντας προσήλωση σε όσα διδάχθηκαν, στους στόχους και τα όνειρα τους. Όλοι μας αναγνωρίζουμε τον σημαντικό αγώνα που δίνουν όλη τη χρονιά και κορυφώνεται αυτές τις μέρες και είμαστε δίπλα τους.

Απευθυνόμενος στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, θέλω να τους συγχαρώ ειλικρινά, καθώς για άλλη μία χρονιά, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, επιδεικνύουν τεράστια υπευθυνότητα, ανταποκρινόμενοι επιτυχώς σε σειρά δοκιμασιών που επέφερε στις ζωές μας και στην εκπαιδευτική διαδικασία η αντιμετώπιση ενός δυναμικού φαινομένου όπως είναι η πανδημία του Covid-19.

Σήμερα ξεκινά το τελικό στάδιο μιας μακράς, απαιτητικής και επίπονης διαδικασίας, η οποία ωστόσο, αποτελεί την αρχή για το ξεχωριστό και όμορφο ταξίδι της γνώσης που ακολουθεί της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι αδιαμφισβήτητα μια σημαντική μέρα. Δεν πρέπει ποτέ όμως να ξεχνάμε πως το αποτέλεσμά τους δεν ορίζει και δεν προδιαγράφει σε καμία περίπτωση την ζωή, την ευτυχία και την ολοκλήρωσή μας ως άνθρωποι και ενεργοί πολίτες. Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες».