25 °C Rethymno, GR
24/05/2022

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Συναντήσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου με τους βουλευτές του νομού

Στο πλαίσιο σειράς ενεργειών του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνου, με σκοπό την ανάδειξη των θεμάτων που απασχολούν τους αστυνομικούς το Προεδρείο της Ένωσης μας πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Κυβερνητικό Βουλευτή Ρεθύμνης κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό .

Στην συνάντηση με τον κ Κεφαλογιάννη, από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νόμου Ρεθύμνου έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις συντονισμένες ενέργειες που γίνονται, με την καταλυτική συνδρομή Δημόσιων Λειτουργών και Φορέων, ώστε το πολυπόθητο Νέο Αστυνομικό Μέγαρο να γίνει πραγματικότητα, ενώ χαιρετήσαμε και την σημαντική συμβολή στο όλο εγχείρημα και του κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και στην δέσμευση του, κατά την θητεία του ως Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, για την εξασφάλιση των σχετικών κονδυλίων.

Ο Βουλευτής ανέφερε ότι η έκδοση οικοδομικής άδειας βρίσκεται σε τελικό στάδιο και ότι αντιλαμβάνεται πλήρως την αγωνία της Ένωσης μας και των συναδέλφων μας, δηλώνοντας παράλληλα ότι και για τον ίδιο το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί προσωπικό στοίχημα.

Το Προεδρείο επίσης ανέφερε στο κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη τη πρόθεση του που αφορά τη δημιουργία και λειτουργία Παιδικού Σταθμού, για τα ανήλικα τέκνα του Αστυνομικού προσωπικού, Λέσχης και Εντευκτηρίου στο χώρο του παρόντος κτιρίου, όπου στεγάζονται σήμερα οι Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού και που ανήκει στη κυριότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – Δημόσιας Τάξης, ενώ του γνωρίσαμε και την πρόθεση του Δήμου Ρεθύμνου να συνδράμει σε αυτό. Ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας, όσον αφορά την απορρόφηση των ανήλικων τέκνων τους, στις υπάρχουσες δομές και από πλευράς του δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια μας αυτή.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου ευχαρίστησε τον κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη για την κατανόηση και έμπρακτη στήριξη που έδειξε και θα συνεχίσει να δείχνει στα δίκαια αιτήματα μας, ανανεώνοντας το ραντεβού μας, για το αμέσως επόμενο διάστημα, όπου θα έχουμε στα χεριά μας και την οικοδομική άδεια του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου.

Παράλληλα, την περασμένη Παρασκευή ο Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνου , πραγματοποίησε συνάντηση με τον Βουλευτή Ρεθύμνης κ. Ανδρέα Ξανθό.

Κατά την συνάντηση το Προεδρείο έκανε αναφορά στον κ. Βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνική Αστυνομία στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα όσον αφορά την ανάσχεση της πανδημίας COVID-19, ένας ρόλος πάρεργο κατά την άποψη μας, ο οποίος δεν σχετίζετε άμεσα με την κύρια αποστολή μας, ήτοι της δίωξης και καταστολής της εγκληματικότητας, αξίζει δε να σημειωθεί ότι για την εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας έχουν ορισθεί άλλες επτά συναρμόδιες Υπηρεσίες και πάρα ταύτα το επάγγελμα μας από καμία κυβέρνηση δεν έχει αναγνωριστεί ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό.

Επίσης από την Ένωση έγινε περαιτέρω αναφορά στα εργασιακά θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας, ήτοι αστυνομικό ωράριο, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ενώ αναφερθήκαμε στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του Νομού.

Ο κ. Βουλευτής δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται τα προβλήματα μας και ότι είναι πρόθυμος από πλευράς του, να βοηθήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Ένωση μας.

Προς τούτο από πλευράς μας ενημερώσαμε τον κ. Βουλευτή, για της ενέργειες της Ένωσης μας, σε συνεργασία με λοιπούς Φορείς και Δημόσιους λειτουργούς που αφορούν:

Α) την ανέγερση του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου,

Β) την μεταστέγαση του ΑΤ Αμαρίου,

Γ)την πρόθεση της Ένωσης μας για δέσμευση του παρόντος κτιρίου, όπου στεγάζονται οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, για δημιουργία Παιδικού Σταθμού για τα τέκνα των συναδέλφων μας και δημιουργία λοιπών κοινωνικών δομών ( Λέσχη, εντευκτήριο κτλ).

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου ευχαρίστησε τον κ. Ανδρέα Ξανθό για το ενδιαφέρον και την πρόθεση του να συνδράμει τις προσπάθειες μας, άλλωστε όπως μας ανέφερε ο Έλληνας Αστυνομικός και η Ελληνική Αστυνομία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας.