Με δύο σημαντικές υποδομές εμπλουτίστηκε το τελευταίο διάστημα το Γυμνάσιο Κοξαρές, στο οποίο φοιτούν κατά το τρέχον σχολικό έτος 118 μαθητές. Οι υποδομές αυτές, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της σχολικής επιτροπής του Δήμου Αγίου Βασιλείου είναι οι εξής:
«1. Ξεκίνησε και ήδη λειτουργεί η σχολική δανειστική βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Κοξαρές, η πρώτη στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγίου Βασιλείου, με αξιόλογο αριθμό βιβλίων. Η βιβλιοθήκη στεγάζεται σε ξεχωριστή και ανάλογα διαμορφωμένη αίθουσα και εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών για πρώτη γνωριμία με ποιοτικό εξωσχολικό βιβλίο ανάλογο της ηλικίας και του ενδιαφέροντος των παιδιών. Όσοι συντοπίτες μας επιθυμούν να προσφέρουν επί πλέον βιβλία για εμπλουτισμό της συγκεκριμένης βιβλιοθήκης μπορούν να απευθύνονται στη διευθύντρια του Γυμνασίου την κ. Θεονύμφη Θωμαδάκη στο τηλ.28320-51138.
2. Τοποθετήθηκε ο τάπητας στο γήπεδο 5Χ5 της Κοξαρές, έργο το οποίο είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται πριν από μία και πλέον δεκαετία και τώρα μόνο ολοκληρώθηκε και δόθηκε για χρήση. Το γήπεδο αυτό βρίσκεται δίπλα από τον αύλειο χώρο του Γυμνασίου και κυρίως θα χρησιμοποιείται ως χώρος άθλησης των μαθητών της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας».