Στην αγορά τεσσάρων υπόγειων κάδων απορριμμάτων, που θα τοποθετηθούν κατά μήκος του ανατολικού παραλιακού μετώπου προχωρά η δημοτική αρχή υλοποιώντας την πρόθεση και τη διάθεσή της να απομακρύνει τους συμβατικούς κάδους από την παραλία, ώστε σε συνδυασμό με το υπό ανάπλαση έργο η εικόνα να είναι στο σύνολό της αισθητικά αναβαθμισμένη. Μετά από μακρύ διάστημα διαπραγματεύσεων με τις εταιρίες αλλά και συζητήσεις με άλλους δήμους, που έχουν προχωρήσει στην εγκατάσταση ανάλογων συστημάτων, χθες στη διάρκεια σύσκεψης παρουσία των δυο αντιδημάρχων Καθαριότητας και Τεχνικών Έργων, αλλά και τους προϊσταμένους των δυο υπηρεσιών κατέληξαν στη λύση των κάδων συμπίεσης, οι οποίοι είναι μεν ακριβότεροι από άλλους, ωστόσο όπως τόνισαν είναι δοκιμασμένοι σε άλλες περιοχές και προσφέρουν ένα αποτέλεσμα αξιοπρεπές για την πόλη, τους δημότες και τους επισκέπτες της.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς το κόστος κυμαίνεται στις 260.000 ευρώ, ενώ αυτοί θα προμηθευτούν με χρήματα του Δήμου.
Σήμερα το πρωί θα γίνει αυτοψία στο παραλιακό μέτωπο για την οριοθέτηση των ακριβών σημείων, όπου αυτοί θα εγκατασταθούν ξεκινώντας από τα δυτικά δηλαδή απ’ το ύψος του κτιρίου Δελφίνι. Ακολούθως θα προχωρήσουν στην προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού για την προμήθειά τους, με σκοπό στα μέσα της τουριστικής περιόδου αυτοί να τοποθετηθούν και να καλύψουν περίπου τη μισή παραλία. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας απαιτούνται ακόμα πέντε για να καλυφτεί στο σύνολό του το παραλιακό μέτωπο και ο στόχος του Δήμου είναι να μπορέσει να τους έχει προμηθευτεί την επόμενη διετία. Μιλώντας στα «Ρ.Ν.» ο κ. Λελεδάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Η καλύτερη δυνατή λύση σε ότι αφορά την τεχνική λειτουργία των υπόγειων κάδων απορριμμάτων είναι το σύστημα της συμπίεσης, που σημαίνει ότι ένας υπόγειος κάδος αντιστοιχεί από 5-8 κοινούς κάδους. Εμείς μιλήσαμε με άλλους δήμους που έχουν τέτοια μέθοδο και συγκεκριμένα με τον Δήμο Καλλιθέας, και η διευθύντρια της υπηρεσίας μας επισκέφτηκε την περιοχή συνομίλησε με ανθρώπους της γειτονιάς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται δίπλα στους κάδους, καθώς επίσης και με τον διευθυντή και τον επόπτη της υπηρεσίας Καθαριότητας και είναι όλοι πάρα πολύ ευχαριστημένοι, καθώς οι κάδοι ούτε ενοχλούν ούτε μυρίζουν και είναι πολύ λειτουργικοί. Απλά είναι λίγο ακριβό το σύστημα αυτό, όμως, τα αλλά συστήματα που εξετάσαμε δεν θα ήταν κατάλληλα για την περιοχή μας. Με τα χρήματα που έχουμε στη διάθεσή μας θα προχωρήσουμε σε αγορά τεσσάρων αρχικά κάδων που είναι διπλοί (ζευγάρια -δηλαδή ένας για σύμμεικτα και ένας για ανακυκλώσιμα υλικά- και ο στόχος μας είναι κάθε χρόνο να αγοράζουμε περισσότερους για να καλύψουμε το σύνολο του παραλιακού μετώπου».
Παράλληλα, ο κ. Λελεδάκης έκανε για μια ακόμα φορά έκκληση στους δημότες που κλαδεύουν και ανακαινίζουν τις επιχειρήσεις να επικοινωνούν με την υπηρεσία Καθαριότητας, έτσι ώστε να γίνεται αποκομιδή των υλικών αυτών και να μην δημιουργούνται προβλήματα στη πόλη «Θέλω να παρακαλέσω τους πολίτες που κάνουν εργασίες να ενημερώνουν την υπηρεσία Καθαριότητας, ώστε να απομακρύνονται τα όποια υλικά και κλαδιά και όχι να εναποτίθενται αυθαίρετα σε σημεία της πόλης δημιουργώντας προβλήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.